FG Tech io-link-news-page crop

Eliminerer behov for å støtte komplekse kommunikasjonsprotokoller på sensornivå

IXARC absolutt encoder nå med IO-link grensesnitt

FG-Tech AS, som er forhandler av POSITAL sine produkter, kan med dette informere om at deres absolutte encodere nå leveres med det populære IO-Link kommunikasjonsgrensesnittet. IO-Link er et rimelig, enkelt å implementere kommunikasjonsgrensesnitt designet for å forenkle forbindelser mellom store feltbuss- eller industrielle Ethernet-nettverk og sensor- eller aktuator-enheter som er lokalisert på «fabrikkgulvet».

Forenkle kommunikasjonssystemet ditt

  • Magnetisk deteksjon av omdreininger - Multiturn uten gir eller batteri
  • Tilstandsovervåking via vibrasjons- og temperatursensor
  • Hardware I/O-Pin for Preset, Reset eller Kam-bryter
  • Enkel reduksjon av kostnader til kabling
  • Automatisk parametrisering etter bytte av enhet

På den ene siden av en IO-Link masteren er det et grensesnitt til det overliggende fabrikknettverket, mens den andre siden har flere punkt-til-punkt-tilkoblinger til individuelle sensorenheter.

IO-Link-grensesnittet for sensorer er relativt enkelt, og eliminerer behovet for å støtte komplekse kommunikasjonsprotokoller på sensor- / aktuatornivå. IO-Link støtter en rekke datatyper, inkludert måledata, enhetskonfigurasjonsinstruksjoner og informasjon om driftstilstandsparametere som temperatur.

Les mer om hvilke kommunikasjons grensesnitt FG-Tech As kan tilby fra Posital HER.

Multi-turn-modellene har flere spennende nye funksjoner, inkludert 16-bits oppløsning, muligheten til å sende ut rotasjonshastighet direkte til kontrolleren og i tillegg elektronisk kambryter / preset / reset-funksjonalitet (ved bruk av binære digitale signaler overført via kontakt på plugg). Videre er det tilgjengelig utvidet enhetsdiagnostikk.

Med integrerte Temperatur- og vibrasjonssensorer i disse IO-link encodere muliggjør overvåking av disse tilstandsparameterne. Rotasjonsteller på multiturn encoderne drives av Wigand sensor som drives av rotasjonen av enhetens aksel, og sørger for at rotasjonstallet alltid er oppdatert - selv når bevegelser oppstår når strøm til enheten ikke er tilgjengelig. Dette eliminerer behovet for reservebatterier og bidrar til å redusere vedlikeholdskostnadene.

Singleturn and Multiturn Measurement Principles

Bredt spekter, enkelt å velge.

I likhet med andre POSITAL IXARC-kodere vil IO-Link-sensorer være tilgjengelige med et bredt utvalg av kapslingsmaterialer, nivåer av IP-grad (opp til IP69K), akseltype / diameter og monteringsflenser. Dette betyr at kundene kan konfigurere sensorer som har nøyaktig de rette mekaniske og ytelsesegenskapene for deres applikasjon, raskt og til konkurransedyktige kostnader

Med Posital sin «Product Finder» er det enkelt for kunder å finne den rette IO-Link-encoder for deres spesifikke applikasjon. Test Verktøyet ut HER

 

Ulstein crop

Ulstein Verft startar utrustinga av Olympic sin neste CSOV

Slepet av skroget til byggnummer 319, det andre TWIN X-STERN CSOV-skipet (Construction Service Operation Vessel) til Olympic, kom til Ulstein Verft 8. mai 2024 frå Crist-verftet i Polen. No startar utrustingsarbeidet. I 2022 signerte Olympic og Ulstein ein kontrakt på skipsdesign og bygging av to CSOV-ar av ULSTEIN SX222-designet frå Ulstein Design & Solutions AS. 

Lynlader crop

Norsk lynlader med Formel E teknologi

Den norske pioneren innen mobil hurtiglading, Nordic booster, har utviklet verdens første mobile og skalerbare hurtiglader med integrerte batterier - Hummingbird®. Batteriteknologien stammer fra det elektriske racing-mesterskapet Formel E. Den sikrer mulighet til å møte fremtidige behov etter hvert som den elektriske maskinparken utvikler seg.

Benjamin Doerr

Watson-Marlow presenterer den avanserte OEM-panelmonterte løsningen

Watson-Marlow Fluid Technology Solutions (WMFTS) har videreført DriveSure™ med aller nyest teknologi for å tilby en komplett peristaltisk panelmontert pumpeløsning for OEM-er (Original Equipment Manufacturers). Industriell Ethernet-kompatibilitet gjør det enklere å integrere DriveSure i avanserte distributerte styresystemer og tilbyr sluttbrukeren fjernstyrt overvåkning og kontroll.

IIRO RAUTIAINEN

Eaton møter sterk etterspørsel etter avanserte UPS-systemer med ny fabrikk i Finland

Eaton har åpnet en ny toppmoderne fabrikk i Helsinki. Dette skal øke produksjons- og leveringskapasiteten for å møte den voksende etterspørselen etter UPS-systemer. Energistyringsselskapet Eaton er en av verdens største produsenter av 3-fase avbruddsfri strømforsyningssystemer (UPS).