HF IO Link uprox 3 hi crop

Brukeren kan iverksette tiltak allerede før det oppstår en feil

IO Link kompatibel induktiv giver

Turck, som i Norge representeres av HF Danyko AS, tilbyr nå sine flaggskip uprox3 sensor også i en IO-Link-kompatibel versjon. IO-Link gjør Turck uprox3 induktive giver til en universell sensor - inkludert identifisering.

Det intelligente grensesnittet gjør faktoren 1 sensor til en universell sensor som kan stilles inn for å passe over 100.000 individuelle behov.

For eksempel gir de to separat justerbare føleavstander (hver enten NC eller NO, samt PNP eller NPN) mulighet for tidlig varsel for emner som er utsatt for slitasje. Brukeren kan dermed iverksette tiltak allerede før det oppstår en feil. Ulike timer funksjoner kan også stilles, for eksempel off-delay for turtallsovervåking. Disse alternativene er tilgjengelig i IO-modus der sensoren kan brukes på en konvensjonell digital inngang.

Når sensor er i IO-Link-mode, kommuniserer den med IO-Link-master. Dette gir tilgang til alle parametere. Den intelligente data lagringen til IO-Link 1.1 gjør at man kan erstatte en sensor uten å stille parametere. Disse blir automatisk overført fra IO-Link master ved sensorbytte

Prosessdata gir ytterligere analysemuligheter som for eksempel applikasjonsspesifikke føleavstander, temperaturgrenser eller et identifikasjonsnummer. Disse kan brukes til å identifisere 256 forskjellige punkter. Tilstedeværelse kontroll av arbeidsstykker og identifisering av disse kan således gjennomføres med en enkelt sensor.

I første omgang fås uprox3 IO-Link i 4 varianter: en M12-variant med føleavstand på opptil 6 mm, en M18-variant med en føleavstand på opptil 10 mm - både i forkrommet messing, samt PTFE -belagte varianter for sveiseapplikasjoner.

For mer informasjon se: www.hf.net

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.