Cargo ship underway

Selskapene kan nå komplettere og styrke sin kompetanse

IKM Instrutek AS kjøper NavCom AS

NavCom AS og IKM Instrutek AS har inngått avtale om å fusjonere NavCom AS i IKM Instrutek AS. Sammenslutningen innebærer en bredere tilstedeværelse i markedet.

Klar fordel
Dette har vært en prosess som har pågått over tid og begge parter synes tiden nå var inne for å løfte sitt potensiale ytterligere ved å slå seg sammen. Selskapene har mange likheter, og begge parter har stor tro på gode fremtidige synergier. Selskapene kan nå komplettere og styrke sin kompetanse for å levere enda bedre kvalitet, bredde og kompetanse til maritime kunder, og ikke minst for viktige leverandører.

Styrket bedrift
Avtalen ble signert 20.04.15 av Ståle Kyllingstad og Knut Frantzen der fusjonen trer i kraft umiddelbart. Det overtagende selskap vil være IKM Instrutek AS som nå vil samlokalisere sin maritime avdeling, samt avdeling for tilstandskontroll i Bergen til det eksisterende kontoret til NavCom AS i Laksevåg.

Ytterligere spesialisering
Det fusjonerte selskapet vil få en betydelig kundeportefølje og begge parter er enige om at en sammenslått virksomhet vil stå langt sterkere til å møte de utfordringer som det forventes i markedet fremover. Sammenslutningen innebærer en bredere tilstedeværelse i markedet, som innebærer at selskapet blir enda bedre i stand til mer effektivt å betjene kunder over hele verden.

NavCom - det offisielle avdelingsnavnet
IKM Instrutek AS beholder navnet NavCom som registrert varemerke som vil markedsføres. Dette vil f.o.m. fusjonen være det offisielle navnet på IKM Instrutek`s maritime avdeling. Begge parter har stor tro på denne satsningen, og er sikre på at ansatte, kunder og leverandører skal oppleve positive synergier i det videre samarbeidet.

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.