ecockpit Wago crop

Hva er moderne HMI

Hva tenker du på når du hører begrepet HMI - Menneske Maskingrensesnitt? Ser du for deg en grafisk skjerm brukt av maskinoperatører til å kjøre et utstyr? Eller smiler du, fordi du vet at det nå er en skjerm som har erstattet dusinvis av industrielle trykknapper, pilotlys og 16-posisjonsvelgerbrytere merket med ugjenkjennelige forkortelser? Tror du at HMI gir innsikt til maskinens sjel?

Dette er for mange hva det mentale bilde av en HMI er; en skjerm som gir flinke ingeniører fleksibiliteten til å skape funksjonelle kunst som vakkert skildrer av en maskins driftsforhold. Operatøren på maskinen kan bytte skjerm til kommandomodus, overvåke ytelsen i produsert enheter per time eller visning av teknisk helsetilstand via vedlikeholdsskjermer. HMI er det menneskelige grensesnittet med maskinen eller mer korrekt sagt, PLS den er koblet til. Produksjonsinformasjon fra HMI og PLS blir sendt til et SCADA-system for overvåking av anlegg for å generere rapporterer om produksjnssatus.

Dette White Paper gir en oversikt over funksjonalitet i dagens HMI løsninger:

Endress Proline Teqwave MW 500 _ 4W5B crop

Inline-måler for totalt tørrstoffinnhold

Proline Teqwave MW 300/500 er den foretrukne måleren for direkte måling av totalt tørrstoff i slambehandling av avløpsvann, ved bruk av mikrobølgeprinsippet.

Parker IO crop

Parker Hannifin introduserer innovative I/O-tilleggskort for å forbedre servodriverytelsen

Parker Hannifin har forbedret tilbudet innen frittstående og fleraksede Parker-servodrivere (PSD), med et nytt I/O-alternativkort. Dette allsidige tilleggskortet, med plass til ett eller to kort per driver, introduserer en rekke tekniske funksjoner som forbedrer tilpasningsevnen og ytelsen til hele PSD-familien.

Mongstad crop

Aker Solutions skal oppgradere renseanlegg på Mongstad-raffineriet

På det meste skal 500 personer sysselsettes i prosjektet på flere steder i Norge og i Mumbai i India, skriver Aker Solutions i en pressemelding. Kontrakten er verdt mellom 2,5 og 4 milliarder kroner, men selskapet oppgir ikke den eksakte summen.

Eliaden MW crop

Eliaden nærmer seg

Fra 28. til 30 mai åpner elektrobransjens største arrangement sine dører på Norges Varemesses lokaler på Lillestrøm. Også denne gangen har automatiseringsbransjen fått plass i hall C. Arrangementet følger samme lest som tidligere år.