Honeywell Zipline crop

Er enklere å installere og byr på lavere totale eierkostnader

Honeywells neste generasjon skannermålingsenhet

Process Solutions (HPS) lanserte nå sin neste generasjons målingsteknologi for sikrere, raskere og billigere måling ved fremstilling av platefolie (CWS), slik som plast og non woven.

Honeywells ZipLine skannermålingsenhet er frittstående, og sikrer hurtig måling av platefolie uten de omkostninger, størrelse og kompleksitet som tradisjonelle skannere har. ZipLine kombinerer Honeywells velprøvde sensordesign med et nytt patentert system for skanning av platefilm, og er enklere å installere og byr på lavere totale eierkostnader enn tradisjonelle skannere.

"ZipLine betyr et gjennombrudd for CWS-kunder som trenger en skanner som ikke behøver stor plass og som er enkel å installere og betjene," sier Ben Blanchette, direktør for markedsføring av produkter ved HPS. "Den forenklede konstruksjonen hjelper kundene redusere vedlikeholdsutgifter og er fordelaktig både for produsenter av originalutstyr og Honeywells kunder."

Honeywell utnyttet flere tiår med førende ekspertise på prosesser og teknologi til å utvikle ZipLine. Den nye skanneren er mye mindre og har fleksible muligheter for installasjon, men benytter de samme kraftige sensorene som Honeywells tradisjonelle skannere for platefilm.

"ZipLine er bemerkelsesverdig for alt det ikke har - alt som hører til konvensjonelle skannere som fast skannerstråle, drivbelter, vognhjul, lineære lager, ledningsføring, trykkluft eller vann," sier Blanchette. "Sammenliknet med konvensjonelle skannere har ZipLine 90 prosent færre deler, som sammen med forenklet installasjon og hurtige målinger sikrer lavere eierutgifter og enestående verdi."

ZipLine erstatter den stive O-rammen i tradisjonelle skannere med oppspente kabler i rustfritt stål som bærer intelligente selvgående moduler. Spente kabler brukes også til å føre strøm og sekundærstøtte til målingsmodulene. Et sikret trådløst nettverk sørger for kommunikasjon mellom modulene og støttesystemene, og en innebygd kompressor forsyner sensoren med trykkluft.

Dette fjerner behovet for et bevegelig tilførselssystem for kabler og slanger. ZipLine målingsmoduler kan skanne i høy hastighet - opp til 400 millimeter per sekund - og leverer høyoppløselige profiler med basisvekt. Fleksible målingsmoduler kan kobles av for periodisk reparasjon i tillegg til enkel tilgang til ZipLines målingsprosessor for forenklet vedlikehold.

Mongstad crop

Aker Solutions skal oppgradere renseanlegg på Mongstad-raffineriet

På det meste skal 500 personer sysselsettes i prosjektet på flere steder i Norge og i Mumbai i India, skriver Aker Solutions i en pressemelding. Kontrakten er verdt mellom 2,5 og 4 milliarder kroner, men selskapet oppgir ikke den eksakte summen.

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

GC Rieber Fabrikkbesøk crop

Suksesshistorie med WeAssist prosessoptimaliserings-systemet

GC Rieber Compact AS er en internasjonalt ledende næringsmiddelbedrift som tilbyr optimaliserte ernæringsprodukter for bruk i krisesituasjoner og for behandling av underernærte. Selskapets viktigste kunder er FN-organisasjoner og internasjonale hjelpeorganisasjoner. GC Rieber Compact AS er også en ledende leverandør av nød-proviant og vann til livbåter- og flåter over hele verden.

les mer...
670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

les mer...