Beckhoff_AX8000 crop

Rask installasjon og igangkjøring ved å koble sammen de ønskede aksemodulene

Høytytende multiakse servosystem

Det nye og kompakte AX8000 fra Beckhoff Automasjon AS multi-aksers servosystemet for plassbesparende automatikkskapinstallasjon, gir høy presisjons posisjonering og bearbeidingsprosesser med ekstremt korte kontrollsykluser.

Andre funksjoner inkluderer rask installasjon og igangkjøring ved å koble sammen de ønskede aksemodulene, samt One Cable Technology (OCT) og direkte integrasjon av sikkerhetsfunksjonalitet og nettfiltre.

Den nye AX8000 er utformet som en drivekontroller som er egnet til å møte høye krav med hensyn til å kontrollere hastighet og nøyaktighet, samt optimal plassutnyttelse. Det dynamiske multi-aksesystemet har et modulært design og omfatter ulike forsyningsmoduler, enkel og dobbelaksemoduler, og en kondensatormodul. Med en høyde på bare 223 mm og en bredde på enten 60 eller 90 mm, er de individuelle AX8000 moduler og komplette AX8000 multiaksede systemene svært kompakte, noe som gir plassbesparende og kostnadseffektiv design av kontrollskap og tavler. Rask og enkel installasjon av komponentene gir ytterligere kostnadsreduksjoner.

Raskest mulig ytelse med svært presis posisjonering

EtherCAT-baserte og kompakte AX8000 drivsystem kombinerer kraftig FPGA-teknologi med multikjerners ARM-prosessorer. FPGA-baserte reguleringsalgoritmer med flerkanals strømkontrollteknologi muliggjør sample- og responstider på mindre enn en μs. for strømkontroll samt syklustider på hastighetskontroll så lave som 16 μs, avhengig av den konfigurerte switchefrekvensen. Den minste EtherCAT syklustiden er 62,5 μs. Det nye og kraftige driveteknologisystemet fra Beckhoff gir den raskest mulige kontrollytelsen og høypresisjonsposisjoneringen for bevegelsesapplikasjoner, samt økt konturskarphet i prosessering, høyere produksjon og økt bunnlinje.

Modulært systemdesign for et bredt spekter av bruksområder
To 60 mm og to 90 mm brede strømforsyningmodulvarianter er tilgjengelige for ulike globale spenningssystemer: 100 til 230 V AC med 20 eller 40 A for Asia og Nord-Amerika samt 400-480 V AC med 20 eller 40 A for Europa og Nord-Amerika. Bremsemotstand, bremsemodul, og nettfilter er integrert i alle fire versjoner. Ytterligere eksterne komponenter kreves ikke, noe som reduserer både variasjonen av deler og plassbehov.

For å kunne gjennomføre de ønskede aksekonfigurasjonene, er en 60 mm bred enkelt-aksemodul med en merkestrøm på 8 A og en like bred dobbelt-aksemodul med 2 x 6 A tilgjengelig sammen med en 90 mm enkeltaksemodul med en merkestrøm på 18 A. Betydelig lavere motormerkestrømmer er dekket via den skalérbare motorstrømmålingen. One Cable Technology (OCT) er optimalisert for AM8000 servomotor, og anvendes som et effektivt tilbakemeldings- og koblingssystem. I tillegg gir AX8000-systemet fire digitale innganger per akse - to av dem forhåndskonfigurert for integrerte sikkerhetsfunksjoner.

Forenklet logistikk og installasjon

AX8000 forenkler logistikk og lagerstyring, for eksempel gjennom integrering av nettfilter og bremsemotstand, og gjennom bruk av færre og mer fleksible systemkomponenter. På grunn av den svært skalerbare motorstrømmålingen, kan et omfattende utvalg av applikasjoner være helt dekket med bare 8 og 18 A-moduler, noe som effektivt reduserer det vanlige nødvendige utvalget av forskjellige modultyper.

TwinCAT runtime som er integrert i AX8000 serien gir praktiske programvaremoduler, blant annet for meget presis kontroll av hastighet og posisjon. Kunden kan programmere Motion Control prosjekter ved hjelp av IEC 61131-3, C ++, og MATLAB®/Simulink®. Effektive diagnostiske verktøy er gitt i TwinCAT Scope programvare oscilloskop og akseoptimaliseringsfunksjonene blir ivaretatt av TwinCAT BodePlot.

Rask og effektiv installasjon uten behov for verktøy bygger bro mellom DC Link, 24 V DC, og EtherCAT-tilkobling. Andre nyttige funksjoner inkluderer sentrering for lettere justering av aksemoduler og enkel tilkobling av motorer via One Cable Technology med en hurtigkobling, noe som reduserer antall nødvendige kabler.

Parker IO crop

Parker Hannifin introduserer innovative I/O-tilleggskort for å forbedre servodriverytelsen

Parker Hannifin har forbedret tilbudet innen frittstående og fleraksede Parker-servodrivere (PSD), med et nytt I/O-alternativkort. Dette allsidige tilleggskortet, med plass til ett eller to kort per driver, introduserer en rekke tekniske funksjoner som forbedrer tilpasningsevnen og ytelsen til hele PSD-familien.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.