Goodtech Hauge crop

Goodtech leverer styringssystemer til nytt moderne renseanlegg i Hokksund med høye miljøambisjoner

Øvre Eiker kommune bygger nytt renseanlegg i Hokksund med utvidede renseegenskaper og har valgt NCC som entreprenør for utbyggingen. Goodtech bistår med programmering av styringssystemer, samt leveranse av elektrodokumentasjon, gassdetektorer og hardware med planlagt ferdigstillelse i løpet av 2025.

Dagens anlegg har hovedvekt på fosforfjerning med mekaniske og kjemiske prosesser, og det nye anlegget vil ved ferdigstillelse ha en utvidet renseprosess som omfatter nitrogenrensning og en skjerpelse av fosforfjerning til 95%. Oppgraderingen vil gi positive effekter for både Drammenselven og Oslofjorden hvor tilgangen på rent vann er kritisk.

Konsernsjef Margrethe Hauge sier: «Goodtech har lang erfaring med styring og optimalisering av energi og kjemikalieforbruk på denne type anlegg. Øvre Eiker kommune har høye miljøambisjoner, hvor både økt rensegrad, implementering av solceller og varmegjenvinning skal bidra til bærekraftig drift i Hokksund. Dette er en type prosjekt som vi i Goodtech synes det er veldig kjekt å kunne bidra til, slik at kommunen lykkes med sine miljøambisjoner»

Goodtech vil jobbe sammen med NCC og Arro Elektro i prosjektet som startet i Q1 2023 og forventes ferdigstilt i 2025.

Parker IO crop

Parker Hannifin introduserer innovative I/O-tilleggskort for å forbedre servodriverytelsen

Parker Hannifin har forbedret tilbudet innen frittstående og fleraksede Parker-servodrivere (PSD), med et nytt I/O-alternativkort. Dette allsidige tilleggskortet, med plass til ett eller to kort per driver, introduserer en rekke tekniske funksjoner som forbedrer tilpasningsevnen og ytelsen til hele PSD-familien.

Mongstad crop

Aker Solutions skal oppgradere renseanlegg på Mongstad-raffineriet

På det meste skal 500 personer sysselsettes i prosjektet på flere steder i Norge og i Mumbai i India, skriver Aker Solutions i en pressemelding. Kontrakten er verdt mellom 2,5 og 4 milliarder kroner, men selskapet oppgir ikke den eksakte summen.

Eliaden MW crop

Eliaden nærmer seg

Fra 28. til 30 mai åpner elektrobransjens største arrangement sine dører på Norges Varemesses lokaler på Lillestrøm. Også denne gangen har automatiseringsbransjen fått plass i hall C. Arrangementet følger samme lest som tidligere år.

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.