IKM Current three phase crop

Kan løse hele systemfeil, ikke bare feil på enkeltkomponenter

FLIR lanserer verdens første strømtang med integrert termokamera

I lang tid har elektrikere måttet feilsøke komplekse problemer ved å bare måle en parameter av gangen. Flere ganger blir heller ikke den virkelige kilden til en feil funnet på første forsøk.

Det er noe som fører til at kunder må få elektriker til å komme tilbake og rette den samme feilen flere ganger. Dette fører ikke bare til mye bortkastet tid, men også unødvendig eksponering for potensielt farlige situasjoner forteller produktansvarlig Espen T. Førde i IKM Instrutek AS.

FLIR har nå lansert verdens første strømtang med integrert termokamera - FLIR CM174 strømtang med IGM ™ (Infrared Guidet Measurement).

Strømtangen CM174 som måler 600A AC / DC har et integrert infrarødt kamera som benytter FLIR IGM teknologi og synliggjør for brukeren forskjeller i temperatur slik at du kan løse hele systemfeil, ikke bare feil på enkeltkomponenter, slik at systemer kan komme seg opp å kjøre igjen og samtidig være forsikret om at samme feil ikke vil oppstå på nytt. Det kan til og med være at det finnes flere kritiske feil som normalt ville blitt oversett ved en enklere kontroll enn det man kan utføre med FLIR CM174.

Hvis du som elektriker står foran en feilsøking i et skap med mye kabelrot, eller komplekse elektriske paneler kan du nå gjøre det fra en trygg avstand takket være det innebyggede termokameraet. Skal du måle i et mørkt og trangt skap kan du være sikker på at det smale tang-designet og den integrerte LED lommelykten gjør jobben så enkel som mulig, uten at du må bære på flere instrumenter samt en ekstra lommelykt. Til slutt kan du også bruke CM174 til å validere utbedringer med avanserte målemetoder for å være sikker på at utstyr med feil har gått tilbake til normal drift, avslutter Espen.

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.