SF-Fredrik-on-grey

Forslaget fra Sigum og Fagerberg brøt helt med den etablerte strategien

Fagerberg Norge og Sigum slår seg sammen

1.mai 2015 etableres selskapet Sigum Fagerberg AS. Det nye selskapet vil forhandle hele dagens produktportefølje og ha samme ledelse som tidligere.

Fredrik von Wachenfeldt blir administrerende direktør i det nye selskapet. Han er i dag i denne funksjonen i Fagerberg Norge og kjenner bransjen godt. 

Både Sigum AS og Fagerberg Norge AS har i flere år vært eid av Industrade AB. Begge selskapene er viktige leverandører av ventiler, aktuatorer og instrumentering til industri, offshore, VA og kraftmarkedet i Norge. Ideen om å slå selskapene samme ble unnfanget i de norske selskapene. Bakgrunnen var endringer i arbeidsstokken, i hovedsak på grunn av pensjonering. Da ledelsen evaluerte markeder og produktporteføljer i de to selskapene så de raskt at det i svært liten grad var konkurrerende produkter. Entusiasmen for forslaget steg raskt og ledelsen i Indutrade AB måtte overbevises.

Strategien til Indutrade er å kjøpe opp industriell virksomhet som ledelsen har tro på. Ved eventuelle konkurrerende markeder eller produktspekter hos de eide selskaper lar Industrade disse selskapene konkurrere. Ledelsens filosofi er at konkurransen gir bedre vekst enn eventuell sammenslåing. Forslaget fra Sigum og Fagerberg brøt helt med den etablerte strategien, men fordelene var så åpenbare at ideen ble raskt akseptert.

Wachenfeldt forteller til AMNYTT at forslaget er svært godt mottatt av de ansatte. Det er en motivert gjeng som skal utvikle det nye selskapet videre fra 1. mai. Fortsatt vil virksomheten bli drevet fra lokaler i Moss og Sandvika, og kunder vil møte sine vante kontakter.

 

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.