Jacob Ethernet-APL crop

Ethernet-APL muliggjør lange kabellengder, eksplosjonsbeskyttelse og interoperab

Ethernet-APL — for IIoT-applikasjoner innen prosessindustrien

Ethernet Advanced Physical Layer (Ethernet-APL) beskriver et fysisk lag for Ethernet-kommunikasjon som er spesielt utviklet for kravene i prosessindustriene. Utviklingen av Ethernet-APL ble trigget av behovet for kommunikasjon ved høye hastigheter og over lange avstander, tilførsel av strøm og kommunikasjon via 2-leder samt for sikker bruk innenfor eksplosjonsfarlige områder.

Pepperl+Fuchs har hatt en ledende posisjon innen utviklingen og definisjonen av Ethernet-APL.

Av Jacob Borchsenius, Pepperl+Fuchs AS

Industri 4.0 og Industrial Internet of Things er standard innen tilvirkningsindustrien. I prosessindustrien har det derimot ikke tidligere vært noen nettverksstandard som raskt kunne overføre store mengder data fra felt til høyereliggende system i Industri 4.0-arkitekturen. Med utviklingen av det nye fysiske laget for Ethernet, Ethernet-APL, har Pepperl+Fuchs og andre ledende selskaper nådd en viktig milepæl. Ethernet-APL muliggjør lange kabellengder, eksplosjonsbeskyttelse og interoperabilitet.

Gir enhetlig infrastruktur

Ethernet-APL muliggjør direkte tilkobling av feltinstrumenter til overordnede systemer og skyløsninger, og muliggjør en enhetlig kommunikasjonsinfrastruktur. Med 10 Mbit/s overføres enorme mengder data over lange avstander minst 300 ganger raskere enn med dagens teknologi som HART eller feltbuss.

I tillegg til rene prosessverdier, tilbyr moderne feltinstrumenter mange og verdifulle tilleggsdata. Med Ethernet-APL kan man få mer data ut av enhetene i sanntid, sentralt overvåke status for komponentene og identifisere vedlikeholdskrav på et tidlig tidspunkt. Da unngås unødvendig nedetid og tilgjengeligheten av anlegget økes betydelig.

Støtter alle aktuelle protokoller

Ethernet-APL støtter trunk-and-spur-teknologien som er etablert i prosessindustrien og kan brukes på enhver industriell Ethernet-protokoll som EtherNet / IP, HART-IP og PROFINET. Dette forenkler integrasjonen for planleggere, anleggsdesignere og anleggsoperatører, siden eksisterende installasjoner og infrastrukturer fortsatt kan brukes.

Basert på de etablerte IEEE- og IEC-standardene, tillater det nye avanserte fysiske laget Ethernet kommunikasjon som kan sertifiseres i alle regioner i verden. I tillegg sikrer testing og sertifisering av produkter interoperabilitet, slik at selv enheter fra forskjellige produsenter kommuniserer uten problemer.

Høydepunkter

  • Overføringslengde på spur opptil 200 m, trunk opptil 1000 m
  • Høye overføringshastigheter: 10 Mbit/s, full dupleks
  • Overføring av både power og signal på samme 2-leder kabel
  • Kan benyttes i Ex-område
  • Ethernet APL er et felles prosjekt der alle ledende aktører deltar

 

For ytterligere informasjon; https://www.pepperl-fuchs.com/norway/no/advanced_physical_layer.htm

Ulstein crop

Ulstein Verft startar utrustinga av Olympic sin neste CSOV

Slepet av skroget til byggnummer 319, det andre TWIN X-STERN CSOV-skipet (Construction Service Operation Vessel) til Olympic, kom til Ulstein Verft 8. mai 2024 frå Crist-verftet i Polen. No startar utrustingsarbeidet. I 2022 signerte Olympic og Ulstein ein kontrakt på skipsdesign og bygging av to CSOV-ar av ULSTEIN SX222-designet frå Ulstein Design & Solutions AS. 

Lynlader crop

Norsk lynlader med Formel E teknologi

Den norske pioneren innen mobil hurtiglading, Nordic booster, har utviklet verdens første mobile og skalerbare hurtiglader med integrerte batterier - Hummingbird®. Batteriteknologien stammer fra det elektriske racing-mesterskapet Formel E. Den sikrer mulighet til å møte fremtidige behov etter hvert som den elektriske maskinparken utvikler seg.

Benjamin Doerr

Watson-Marlow presenterer den avanserte OEM-panelmonterte løsningen

Watson-Marlow Fluid Technology Solutions (WMFTS) har videreført DriveSure™ med aller nyest teknologi for å tilby en komplett peristaltisk panelmontert pumpeløsning for OEM-er (Original Equipment Manufacturers). Industriell Ethernet-kompatibilitet gjør det enklere å integrere DriveSure i avanserte distributerte styresystemer og tilbyr sluttbrukeren fjernstyrt overvåkning og kontroll.

IIRO RAUTIAINEN

Eaton møter sterk etterspørsel etter avanserte UPS-systemer med ny fabrikk i Finland

Eaton har åpnet en ny toppmoderne fabrikk i Helsinki. Dette skal øke produksjons- og leveringskapasiteten for å møte den voksende etterspørselen etter UPS-systemer. Energistyringsselskapet Eaton er en av verdens største produsenter av 3-fase avbruddsfri strømforsyningssystemer (UPS).