Eplan Design Space Exchange crop

Eplan Platform 2.4 er kompatibel med Autodesk Inventor 2014 og 2015

Eplan Design Space Exchange

Når du integrerer kontrollteknologi inn i tilpassede kabinettløsninger kan det være utfordrende å gjøre konstruksjonen mer kompakt og redusere plassen som behøves for maskiner og installasjoner.

Den nye Eplan Design Space Exchange forenkler opprettelsen av virtuelle modeller for elektronikk- og systemkontrollingeniører mens den samtidig fjerner sperrene mellom elektronisk og mekanisk designarbeid.
 
Den nye Eplan Design Space Exchange (DSE) lanseres. DSE støtter datautveksling mellom mekanisk konstruksjon og kontrollsystemteknologi innenfor konstruksjonen av kontrollkabinett og bryterutstyr. Utvidelsesmodulen for Eplan Pro Panel Professional, utviklet av Eplan- og MCAD-spesialister hos partneren Cideon, er for første gang tilgjengelig med Eplan Platform 2.4 og kompatibel med Autodesk Inventor 2014 og 2015. «Uten kabinettet eksisterer det ingen monteringslayout, og uten monteringslayout eksisterer det ingen endelige kabinettdesign. Dette dilemmaet kan nå løses med Design Space Exchange utvidelsesmodulen,» forklarer Thomas Weichsel, produktsjef ved Eplan. DSE er basert på en fullstendig parametrisk 3D-geometrisk datamodell i det mekaniske designet som tar hensyn til de spesifikke kravene til monteringstavlen eller kabinettet. DSE vurderer 3D-CAD-dataene til kabinettdesignet og gjør dem tilgjengelige for Eplan Platform som grunnlag for monteringslayouten ved å bruke Eplan Pro Panel. 3D-monteringslayouten opprettes innenfor dette området med referanse til automatiseringskonseptet fra det elektriske designet. Alt elektrisk utstyr som skal installeres blir virtuelt montert med tanke på plassforhold og produsentens spesifikasjoner når det gjelder minimumsklaring.

Kabling på virtuelle prototyper
Installasjonshull, gjenger, spor og utklipp blir automatisk integrert for etterfølgende montering. Den virtuelle prototypen av kabinettet er grunnlaget for kabling av virtuelt bryterutstyr og for å avgjøre optimale kablingsbaner og riktige kabellengder med mer. Så snart den virtuelle monteringslayouten er fullført, angir Eplan DSE de nødvendige installasjonshullene, gjengene, sporene og utklippene for integrering i den 3D-mekaniske ingeniørmodellen, ved hjelp av et knappetrykk. DSE vil deretter tolke data og objekter på Autodesk Inventor-siden og oppretter en datamodell for mekanisk design som inkluderer alle komponenter, hull og utklipp. Modellen er fullstendig parametrisk og i form av opprinnelige Autodesk Inventor-geometridata, slik at det mekaniske designet kan integrere produksjonsprosedyren inkludert behandling, BOM-er og produksjonstegninger. Samtidig med at det mekaniske designet legger grunnlaget for produksjonen av kabinettene, kan elektronikkdesigneren utarbeide fullstendige med prosjektdokumentasjon av sluttproduktet, for eksempel den automatiserte monteringen av rekkeklemmer og kabelbunter, med alle nødvendig diagrammer, monteringstegninger, BOM-er, enhetslister, tilkoblingslister og data. Som Weichsel sier i sitt sammendrag over fordelene: «Tverrfaglig datasynkronisering reduserer potensiell feilkilder og produktutviklingskostnader, sparer tid og forbedrer samtidig kvalitet.»

EPLAN Software & Service

EPLAN Software & Service utvikler ingeniørløsninger som akselrerer produktutviklingsprosessen. Tverrfaglige ekspertsystemer forsikrer en maksimal produktivitet og dataintegrasjon. EPLAN utvikler skreddersydde PDM- og PLM-konsepter tilpasset kundene og tilbyr omfattende tjenester slik som tilpasning, konsultering og opplæring. Høy kompetanse, en praktisk tilnærming og internasjonal tilstedeværelse er faktorene for suksess.
EPLAN er en del av Rittal International og dermed med i Friedhelm Loh Gruppen med 11500 ansatte verden over og generert inntekt på rundt € 2,2 milliarder i 2011. EPLAN er derfor et synonym for kontinuitet og investeringssikkerhet. Selskapet er representert i 50 land og støtter 45 000 kunder med mer enn 110 000 installasjoner.

"Efficient Engineering" som er selskapets motto understreker resultatet av optimaliserte, effektive prosesser som holder våre kunder konkurransedyktige på lang sikt.
www.eplan.no

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.