Endress sjef crop

Selskapets historie er like mye preget av forandring som av kontinuitet.

Endress+Hauser feirer sitt 65 års jubileum, i dag

I løpet av denne tiden har Endress+Hauser vokst fra å være et tomannsforetak til å bli et globalt konsern med mer enn 13 000 ansatte. I dag er familieselskapet en av verdens ledende leverandører av teknologi for prosess- og laboratoriemåling, automatiseringsløsninger og tjenester.

Grunnsteinen for denne suksessen ble lagt ned av den sveitsiske ingeniøren Georg H. Endress og den tyske bankmannen Ludwig Hauser den 1. februar 1953. Med et lite selskap fokusert på å selge nyskapende nivåmåleinstrumenter oppdaget de to mennene en markedsnisje. Det gikk ikke lenge før Endress+Hauser utviklet sine egne produkter og utvidet til flere og flere nye områder og markeder.

31_Georg_HEndress_Klaus_Endress crop.jpg

I dag tilbyr Endress+Hauser salg og støtte i 125 land og har produksjon i hver viktig økonomisk region i verden. Selskapet har vært totalleverandør av prosessinstrumentering i mange år. Nylig styrket konsernet prosessanalyseområdet med oppkjøp og trådte inn på laboratorieanalysemarkedet gjennom overtakelse av det tyske selskapet Analytik Jena. Bortsett fra dette strategiske fokus drives selskapets utvikling i høy grad av digitalisering.

Familieselskapets struktur og kultur er fortsatt å sikre høy grad av kontinuitet og en ramme for forretningsvekst i det lange løp og legge til rette for innovasjon. Samtidig er selskapet bygd på et fundament av klare prinsipper og sterke verdier. Fra begynnelsen av har Georg H. Endress hatt et kundefokus gjennom slagordet «First serve, then earn». Hans tillit til folk og deres evner er fortsatt innforlivet i selskapet i dag.

Matthias Altendorf har vært sjef for Endress+Hauser-konsernet siden 2014, da han erstattet Klaus Endress, som overtok som leder i kontrollorganet etter 19 år ved roret i selskapet. Han representerer, sammen med sin bror Hans-Peter Endress, interessene til familien, som fortsatt bidrar til å sikre selskapets vedvarende suksess.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.