Lars Annfinn crop

Lars Annfinn Ekornsæter (til høyre) i typisk arbeidssituasjon

En nestor forlater bransjen

Fra årsskifte forlater Lars Annfinn Ekornsæter sjefsstolen i Norsk Forening for Automatisering (NFA), etter 15 års innsats. Det er en betydelig innsats Ekornsæter har gjort for bransjen i disse årene.

Ekornsæter sier dette til kolleger i bransjen: - Jeg har i 15 år ledet NFA, men nå er den tiden over. Fra 1. januar 2016 går jeg inn i pensjonistenes rekker. Det har vært en svært spennende og givende tid og jeg har møtt mange flinke og motiverte mennesker. Det lover godt for fremtidens industri og næringsliv i Norge.

Automatisering blir mer og mer viktig for industri/næringsliv og samfunnet for øvrig. Både når det gjelder sikrere arbeidsplasser, økt konkurranseevne og bedre miljø. Så visjonen til NFA er mer aktuell enn noen sinne: Automatisering til samfunnets beste.

Takk til dere alle for god støtte og stort engasjement for NFA i alle disse årene. Lykke til videre.

AMNYTT vil presentere et fyldig intervju med Ekornsæter over nyttår. Vi ønsker han lykke til i sin nye tilværelse.

Parker IO crop

Parker Hannifin introduserer innovative I/O-tilleggskort for å forbedre servodriverytelsen

Parker Hannifin har forbedret tilbudet innen frittstående og fleraksede Parker-servodrivere (PSD), med et nytt I/O-alternativkort. Dette allsidige tilleggskortet, med plass til ett eller to kort per driver, introduserer en rekke tekniske funksjoner som forbedrer tilpasningsevnen og ytelsen til hele PSD-familien.

Mongstad crop

Aker Solutions skal oppgradere renseanlegg på Mongstad-raffineriet

På det meste skal 500 personer sysselsettes i prosjektet på flere steder i Norge og i Mumbai i India, skriver Aker Solutions i en pressemelding. Kontrakten er verdt mellom 2,5 og 4 milliarder kroner, men selskapet oppgir ikke den eksakte summen.

Eliaden MW crop

Eliaden nærmer seg

Fra 28. til 30 mai åpner elektrobransjens største arrangement sine dører på Norges Varemesses lokaler på Lillestrøm. Også denne gangen har automatiseringsbransjen fått plass i hall C. Arrangementet følger samme lest som tidligere år.

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.