ABB Sverdrup crop

Kan vise til gode resultater på denne type applikasjoner

Emerson vinner instrumentpakker på Johan Sverdrup

Emerson Process Management har blitt tildelt to viktige instrumentpakker på Statoils gigantprosjekt Johan Sverdrup. Pakkene omfatter leveranser av trykk-, temperatur-  og nivåinstrumenter til alle installasjonene i fase 1.

Prosjektet blir administrert av Aker Solutions, og forhandlingene med dem ble avsluttet på vårparten. «Vi er veldig stolte av å ha vunnet disse pakkene. Dette er særdeles viktige kontrakter for oss, og gjør at vi kan tenke langsiktig i et svært krevende marked,» sier Petter Skaraas, Salgsdirektør hos Emerson.

Johan Sverdrup er det største offshore prosjektet i Norge siden Ekofisk. Derfor er det særdeles gledelig for Emerson å få innpass som strategisk leverandør av instrumentering til dette prosjektet. For firmaet er det av stor strategisk betydning og kunne levere de to pakkene, Trykk, Temperatur og Nivå med en total verdi på ca. 80 millioner kroner fordelt på 3 forventede prosjekt faser.

Ved flere anledninger har Emerson vunnet P&T (tykk og temperatur) pakkene. Det har blant annet skjedd på de siste Statoil-prosjektene som Mariner, Aasta Hansteen og Gina Krog. - Det er denne gangen spesielt gledelig å se at Statoil viser oss tilliten ved å plassere en så viktig pakke som en komplett nivåpakke hos oss, mener Skaraas. Nivåmåling i Separatorer er en av de største utfordringene på en slik installasjon og Emerson kan vise til gode resultater på denne type applikasjoner med vår nøyaktige og robuste guided wave radar nivåmåler. Emersons feltutstyr har en høy grad av diagnostikkmuligheter og leveres med lang garanti på prestasjon og stabilitet, noe som er svært viktig i offshoreprosjekter.

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.