Eliaden ill

En god start er å flytte arrangementsdatoene

Eliaden må lytte til bransjen

- Vi skal også bli tydeligere og friskere i markedsføringsarbeidet. Budskapet skal spisses mot de ulike fagområdene. Eliaden skal bli enda mer synlig i elektro-, energi- og automatiseringsbransjen, sier den nye Eliade sjefen Hjelmås.

Meldingen fra den nye Eliade sjefen lyder lovende. Men det er noen skjær i sjøen for et vellykket arrangement i 2016.

Det er besluttet at neste års Eliade skal ha en varighet på tre dager. Alle AMNYTT har snakket med støtter denne beslutningen. Overraskelsen for mange ble stor da datoene for arrangementet ble publisert. Det opprinnelige tidspunktet var fra tirsdag 31. mai til torsdag 2.juni. Nå står det på hjemmesiden at messen arrangeres fra onsdag 1. juni til fredag 3. juni 2016. På onsdagen er messen åpen til kl. 19. og de to andre stenges dørene kl. 17. Tror virkelig arrangørene at det er mange besøkende som vil besøke messen en fredag ettermiddag i juni?

Erfaringene, blant annet fra NOR Shipping nå i juni, tilsier noe helt annet. Da mange sentrale utstillere oppdaget de nye datoene for Eliaden ble det stilt spørsmålstegn ved egen deltakelse på neste års utstilling. Disse holdningene gjør arrangørene det klokt å lytte til. Vi trenger å få med tvilerne på neste års arrangement. Flere utstillere har meddelt at de vil redusere standstørrelse hvis ikke messen flyttes en dag frem.

Våren 2014 ble prosessautomatiseringsmessen PA Messen kjøp opp og inkludert i Eliaden. Dessverre så vi lite til en egen profilering av denne sektoren på messen. For automatiseringsbransjen møtte dessverre ikke Eliaden 2014 forventningene som ble skapt ved sammenslåingen av de to messene.

Nå venter bransjen spent på hva eierne av Eliaden vil gjøre for at utstillingen i 2016 skal møte behovet i hele automatiseringssektoren.

En god start er å flytte arrangementsdatoene til tirsdag 31. mai til torsdag 2. juni.

I flere intervjuer og reportasjer som er publisert på nettet er det spesielt energiområdet som oppmerksomheten er rettet mot. Det har vi forståelse for, siden denne delen av elektrobransjen tidligere har vært mangelfullt representert. Så langt har redaksjonen i AMNYTT ikke funnet noe stoff om Eliaden 2016 og automatiseringsbransjen.

Det er ennå tid til å gjøre tiltak som møter hele automatiseringsbransjens behov. Men tiden begynner å bli knapp. Gode vedtak må fattes før høstens budsjettarbeid starter hos aktuelle utstillerne om vi skal få en representativ automatiseringsutstilling på Lillestrøm i 2016.

Vi ønsker eierne av Eliaden lykke til og hjelper gjerne til med å skaffe tilveie kontakt med viktig aktører.

Parker IO crop

Parker Hannifin introduserer innovative I/O-tilleggskort for å forbedre servodriverytelsen

Parker Hannifin har forbedret tilbudet innen frittstående og fleraksede Parker-servodrivere (PSD), med et nytt I/O-alternativkort. Dette allsidige tilleggskortet, med plass til ett eller to kort per driver, introduserer en rekke tekniske funksjoner som forbedrer tilpasningsevnen og ytelsen til hele PSD-familien.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.