KUKA Platform_KMP200 crop

Kravene til kortere reaksjonstid og økt fleksibilitet blir stadig større i dagen

Effektiv og fleksibel produksjonsflyt med KUKAs mobile plattform KMP 200

KUKA fortsetter utviklingen av mobile produkter som bidrar til enklere prosesser i produksjonsindustrien.  Nå lanseres den siste i rekken, den autonome plattformen KUKA Mobile Plattform 200, for bruk på produksjonssteder der det er liten plass.

Kravene til kortere reaksjonstid og økt fleksibilitet blir stadig større i dagens – og fremtidens – smarte fabrikker.

KMP 200 er vårt svar på de økte kravene i produksjonsindustrien. Den nye plattformen gjør det mulig å oppnå en produksjonsfleksibilitet som tidligere var utenkelig, sier KUKA Nordics salgssjef Joacim Lorentsson.

KMP 200 er en autonom plattform som enkelt integreres i produksjonen, og som tar seg av logistikken mellom de forskjellige prosesstrinnene. – For å håndtere økende krav til større fleksibilitet utvikler KUKA intelligente, autonome kjøretøy som utstyrer produksjonsceller med materiale
og verktøy, sier Joacim Lorentsson og slår fast at KMP 200 optimerer logistikkhåndteringen ved å tilby en kostnadseffektiv løsning for å hente og levere ved lager eller mellom produksjonsprosessene.

Takket være KMP 200 kan drivsystemet KUKA omniMOVE forflytte seg i alle retninger, noe som gir plassbesparende og presise automatiserte logistikkløsninger.

Det frie bevegelsesmønsteret og muligheten til å fordele oppdrag via programvaren fleet manager gir forutsetninger for smarte produksjonskonsepter, noe som stiller høye krav til sikkerhet. Som en følge av det svært fleksible styresystemet oppnås fleksible sikkerhetsløsninger mellom KMP 200 og operatører, maskiner og roboter. Med en nyttelast på opptil 200 kg transporterer plattformen produkter og verktøy gjennom hele produksjonsprosessen på en sikker måte.

 – Vi har allerede fått en rekke forespørsler fra kundene våre på den nye mobile plattformen, så det er åpenbart at dette er en type løsning som mange har ventet på,
oppsummerer Joacim Lorentsson.

 

Ulstein crop

Ulstein Verft startar utrustinga av Olympic sin neste CSOV

Slepet av skroget til byggnummer 319, det andre TWIN X-STERN CSOV-skipet (Construction Service Operation Vessel) til Olympic, kom til Ulstein Verft 8. mai 2024 frå Crist-verftet i Polen. No startar utrustingsarbeidet. I 2022 signerte Olympic og Ulstein ein kontrakt på skipsdesign og bygging av to CSOV-ar av ULSTEIN SX222-designet frå Ulstein Design & Solutions AS. 

Lynlader crop

Norsk lynlader med Formel E teknologi

Den norske pioneren innen mobil hurtiglading, Nordic booster, har utviklet verdens første mobile og skalerbare hurtiglader med integrerte batterier - Hummingbird®. Batteriteknologien stammer fra det elektriske racing-mesterskapet Formel E. Den sikrer mulighet til å møte fremtidige behov etter hvert som den elektriske maskinparken utvikler seg.

Benjamin Doerr

Watson-Marlow presenterer den avanserte OEM-panelmonterte løsningen

Watson-Marlow Fluid Technology Solutions (WMFTS) har videreført DriveSure™ med aller nyest teknologi for å tilby en komplett peristaltisk panelmontert pumpeløsning for OEM-er (Original Equipment Manufacturers). Industriell Ethernet-kompatibilitet gjør det enklere å integrere DriveSure i avanserte distributerte styresystemer og tilbyr sluttbrukeren fjernstyrt overvåkning og kontroll.

IIRO RAUTIAINEN

Eaton møter sterk etterspørsel etter avanserte UPS-systemer med ny fabrikk i Finland

Eaton har åpnet en ny toppmoderne fabrikk i Helsinki. Dette skal øke produksjons- og leveringskapasiteten for å møte den voksende etterspørselen etter UPS-systemer. Energistyringsselskapet Eaton er en av verdens største produsenter av 3-fase avbruddsfri strømforsyningssystemer (UPS).