Eaton VariableSpeedStarter crop

Hastighetsregulatorer er også en god løsning for å møte de nye kravene

Eatons innovative alternativ for motorkontroll

Energistyringsselskapet Eaton har utviklet et innovativt nytt alternativ for motorkontroll, Hastighetsregulatoren DE1. Den kombinerer enkeltheten til en konvensjonell motorstarter med egenskapen til å variere hastigheten til motoren.

Hastighetsregulatorer for motorer, hvor Eatons nye PowerXL DE1-produkter er de første på markedet, gir maskin- og systembyggere et pålitelig og kostnadseffektivt alternativ for motorkontroll som vil være spesielt nyttig når de skal øke energieffektiviteten i bruksområder hvor direktestartere tidligere ble brukt.
 

«Direktivet for energirelaterte produkter (ErP) og det økende nivået av maskinautomasjon fører til økt bruk av frekvensomformere, selv i rimelig enkle applikasjoner,» sa Michael Fredriksen, produktsjef ved Eaton. «Allikevel ser vi at mange av disse bruksområdene, spesielt de som involverer pumper og vifter, innebærer tradisjonelle frekvensomformere for mye kompleksitet og funksjonalitet, mens vanlige motorstartere ikke gir ønsket hastighetskontroll. Våre nye hastighetsregulatorer er en ideell løsning for disse bruksområdene hvor kun begrenset funksjonalitet er nødvendig, men kravet til hastighetskontroll fortsatt er til stede.»

Eatons hastighetsregulatorer er også en god løsning for å møte de nye kravene til høyefektive motorer i applikasjoner hvor man ikke kan benytte IE3 motorer på grunn av størrelsesforskjellen mot IE2 motorer. Andre bruksområder hvor hastighetsregulatorer tilbyr betraktelige fordeler er blant annet de som behøver høye startfrekvenser og der hvor det finnes en høy termisk belastning på motoren.

Eaton tilbyr for øyeblikket PowerXL DE1 hastighetsregulatorer i to størrelser. Den 45 mm brede slim-line-versjonen passer for bruk til motorer på opptil 1,5 kW, mens den 90 mm brede modellen kan brukes på motorer fra 2,2 til 7,5 kW. Begge modellene har interne funksjoner for motorbeskyttelse i tillegg til inngang for motortermistorer og kortslutningsbeskyttelse.

Det kreves ingen spesialistkunnskap for å installere, igangsette og bruke de nye hastighetsregulatorene, da de har blitt utviklet for enkel «ut av boksen» drift uten behov for justeringer eller parameterinnstilling. Dette betyr at de krever opptil 80 % mindre idriftsettelsestid enn tradisjonelle frekvensomformere.

Eaton PowerXL DE1 hastighetsregulatorer har blitt spesifikt designet for å gi maksimal tilgjengelighet. De tilbyr for eksempel avbruddsfri operasjon som oppdager regenerative energitilbakeslag fra motoren og automatisk tillater dette. De utfører en en DC-bremsefunksjon før oppstart, denne er særlig nyttig på vifter, og de har egenskapen til å redusere svitsjefrekvensen for å forsikre at kritiske enhetstemperaturer ikke overskrides. En automatisk omstartsfunksjon forsikrer kontinuerlig operasjon etter en feil.

Mens standardinnstillingene vil passe for de aller fleste kan Eaton også tilby et universalt plug-in konfigurasjonsverktøy for spesielle bruksområder. Dette tillater angivelse av nøkkelparametere, inkludert rampetid, motorbeskyttelse og terminalarrangering uten behov for annet verktøy enn en vanlig skrutrekker. Alternativt kan PowerXL DE1 hastighetsregulatorer konfigureres ved bruk av eksterne tastatur med en LED- eller OLED-skjerm og knapper, eller Eaton programvaren drivesConnect. Parametre kan også kopieres fra en enhet til en annen via minnestikke. PowerXL DE1 hastighetsregulatorer har et Modbus-grensesnitt som standard og de kan enkelt integreres med Eatons innovative SmartWire-DT-kablingssystem, noe som reduserer kablingsarbeidet med opptil 70 % sammenlignet med konvensjonell installasjon.

Designet for bruk i selv de mest krevende industrielle miljøer, PowerXL DE1 hastighetsregulatorer har et driftstemperaturområde på -10 ºC til +60 ºC. De er fullstendig i samsvar med kravene til CE, UL, cUL og cTick, noe som gjør at de kan brukes over hele verden.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

JFK krympe crop

Bedre ergonomi med et mindre krympeverktøy, - for ledere og kabler opptil 2,5 mm2

PZ 2.5 S - Den enkleste måten å krympe på, - og det minste, profesjonelle krympeverktøyet for endehylser. I styringsskap finnes det ledninger med forskjellig tverrsnitt, som er utstyrt med endehylser. i 90% av tilfellene er gjennomsnittlig tverrsnittsområde på ledningene 2,5 mm² og mindre.