AD IXXAT Safe T100 crop

Omfattende portefølje av løsninger for sikker kommunikasjon

TÜV-sertifiserte løsninger for sikkerhetsimplementeringer

Med IXXAT Safe-porteføljen av ferdiglagde sikkerhets-I/O-moduler og sikkerhetsprotokollprogramvare kan HMS Industrial Networks, som forhandles av AD Elektronikk, tilby TÜV-sertifiserte løsninger for implementering av sikker kommunikasjon til industrielle enheter.

Med IXXAT Safe tilbyr HMS en omfattende portefølje av løsninger for sikker kommunikasjon i henhold til IEC 61508. Løsningen inkluderer TÜV-sertifisert sikkerhetsprotokollprogramvare for CIP-sikkerhet og funksjonell sikkerhet over EtherCAT (FSoE), i tillegg til sertifiserte og klare til bruk PROFIsafe I/O-moduler for integrasjon i kundeenheter. Det å implementere sikkerhetsfunksjonalitet kan være komplisert, det er derfor HMS sikkerhetsimplementeringsteamet tilbyr støtte for kunder i løpet av sikkerhetsimplementeringen. HMS tilbyr også utvikling av kundespesifikke OEM-løsninger.

IXXAT Safe T100
Et høydepunkt i IXXAT Safe-tilbudet er den ferdigbygde IXXAT Safe T100-modulen, en fullstendig løsning for enkel og rask integrering av sikre O/I-er ved hjelp av en sikker kommunikasjonsprotokoll. Safe T100-modulen er direkte integrert i kundens produkt eller system, som for eksempel sveisesystemer, driv, kasseterminaler osv. Takket være den omfattende arkitekturen til sikkerhetsmaskinvaren og -programvaren, forhåndssertifisert av TÜV Rheinland, vil bruken av IXXAT Safe T100 betraktelig forenkle utviklingen av enheter og systemer med sikker kommunikasjon. Den reduserer også utviklingstid, kostnad og risiko.

IXXAT Safe T100 er designet for å fungere i sammen med Anybus CompactCom-modulene til HMS for feltbuss- og industriell Ethernet-kommunikasjon. I denne løsningen fungerer CompactCom som banen igjennom det usikre nettverket og sikker kommunikasjon implementeres ved hjelp av «black channel»-prinsippet.

I tillegg til den første versjonen som nå er lansert – IXXAT Safe T100/PS for PROFIsafe på PROFINET – vil tilleggsvarianter snart være tilgjengelige, slik som for CIP-sikkerhet på EtherNet/IP eller FSoE. Spesialkrav når det gjelder formfaktor, kontakter eller antallet I/O-er kan også møtes igjennom spesifikke OEM-implementeringer som tilbys av HMS.

Sikkerhetsprotokollstakker
I tillegg til den ferdigbygde Safe T100-modulen, tilbyr HMS også protokollstakker for FSoE- og CIP-sikkerhet på EtherNet/IP eller SERCOS. I likhet med Safte T100 er protokollstakkene også sertifiserte av TÜV, noe som muliggjør implementering av sikker kommunikasjon på egnet maskinvare. Ved å bruke en forhåndssertifisert sikkerhetsprotokollstakk vil kunder drar fordel av betraktelig raskere utviklingstid i tillegg til lavere kostnader og risikoer. Integrering av stakkene kan utføres av enhetsprodusentene, men HMS er klare til å hjelpe til med implementering, porting og sertifiseringstjenester.

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

Elni

Industribedrifter sliter med å dokumentere gevinst på sine digitale investeringer

Programvareselskapet IFS offentliggjør nå resultater fra studien; Shaping the Future of Manufacturing. En studie som viser hvor langt industribedrifter har kommet i sin digitale transformasjon, basert på deres planer for fremtidige investeringer og status på IT-strategier og utfordringer. Målet er å finne ut hvilke områder der industrien kan maksimere sin vekst.

les mer...
AMNYTT 03 2023 kolasj crop

AMNYTT 03 2023 er publisert

Det er enighet i politisk miljø og i industrien om at produksjonen må omstilles. CO2 utslippet må reduseres. Bruk av fornybar energi må økes. For de fleste industrielle aktører innebærer det omstilling til mer bruk av elektrisk kraft, som er produsert fra vann, vind eller sol. Når dette er sagt slutter enigheten mellom politisk og næringsmessige interesser.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Goodtech leverer styringssystemer til nytt moderne renseanlegg i Hokksund med høye miljøambisjoner

Øvre Eiker kommune bygger nytt renseanlegg i Hokksund med utvidede renseegenskaper og har valgt NCC som entreprenør for utbyggingen. Goodtech bistår med programmering av styringssystemer, samt leveranse av elektrodokumentasjon, gassdetektorer og hardware med planlagt ferdigstillelse i løpet av 2025.

les mer...