IMI Aasta 150 crop

Høye strømningshastigheten krevde en ventil av denne størrelsen

Bygger noen av de største strupeventiler for Statoil

Den verdensledende leverandøren av kritiske strømningskontrolløsninger IMI Critical Engineering fikk i oppgave av Statoil å designe og bygge produksjonsstrupeventilene for dekksannlegget til Aasta Hansteen SPAR-plattformen i Norskehavet.

SPAR-plattformen er en flytende installasjon som er ankret til havbunnen og den kommer med konvensjonelle dekks- og prosessanlegg. Denne plattformtypen er spesialbygd for dypvannsoperasjoner og vil også være den første i drift på den norske kontinentalsokkel.

Plattformen vil operere ved en dybde på omtrent 1300 meter, 300 km fra norskekysten og den er en del av det første dypvannsprosjektet i Norskehavet. Mediet vil bli transportert til overflaten ved høy hastighet, noe som krever nøyaktige produksjonsstrupeventiler for strømningskontroll – dette kan potensielt inneholde partikler og annen kontaminasjon – inn til hovedprosessen og derved unngå høy belastning og skade på annet utstyr og minimere risikoen for personale.

IMI Critical Engineerings IMI CCI Design Engineering-team i Wien, Østerrike, designet disse innovativer produksjonsstrupeventilene. IMI CCI Brno-produksjonsanlegget i Tsjekkia har utført produksjonen og testingen av de fir 12" x 12" produksjonsstrupeventilene – disse anslås å være de største som noen sinne er produsert – i henhold til den internasjonale ASME 2500-standarden.

Ventilhuset ble utformet ved hjelp av en høyisostatisk trykkprosess (HIP) som er basert på et innovativt Y-globusdesign med en aktuator ved 45º i forhold til hovedventilhuset. Ventilene inkorporerer også IMI CCIs patenterte DRAG®-teknologi med solide wolframkarbidkomponenter, disse ble valgt på grunn av deres styrke, slitesterkhet og støtmotstandsdyktighet og de forsikrer også optimal kontroll og pålitelighet under noen av verdens mest krevende forhold.

I tillegg eksisterte det et krav om å redusere ventilens driftsstøy til 75 dBA eller lavere for å begrense støyeffekten på plattformarbeidere, dette er et støynivå som er betraktelig lavere enn det vanlige nivået på 85 dBA eller høyere i slike områder.  Dette ble oppnådd ved å finslipe designet av trimmen på det som også var en av de største DRAG®-diskstablene i wolframkarbid som noen sinne har blitt produsert. Høy eksplosjonsmotstand ble også integrert i designet for å kunne motstå virkningene av eksplosjoner.

Michael Pedigo ved IMI Critical Engineering forklarte: «Når vi ser på den høye kvaliteten, materialet og ytelseskravene i sammen med den veldig krevende geometrien til ventilen og tilknyttede sensitiviteten til trimproduksjonen og maskinprosessen, kan vi trygt si at denne oppgaven ble godkjent og oppnådd som et resultat av en fullstendig laginnsats.»

«Den høye strømningshastigheten krevde en ventil av denne størrelsen, og vår erfaring fra bygning av produksjonsstrupeventiler og ved å benytte oss av de unike ytelsesattributtene til DRAG®-teknologien var det mulig å levere innen tidsfrist og budsjett og også i samsvar med vår filosofi om å utvikle de aller beste løsningene for våre kunder.»

Monteringene som inneholder ventilene blir nå tørrkonstruerte og er planlagt for produksjon i løpet av 2016.

Statoil tilføyde: «Vi har samarbeidet med IMI Critcal Engineering i flere prosjekter over hele verden og vi har alltid vært imponert over deres egenskap til å forstå hvert bruksområde og levere en løsning som møter våre spesifikke krav.»

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.