SONY DSC

Timingen av arrangementet er god

Bransjens foreninger med felles løft

Ifea og NFA inviterer til konferanse om olje- og gassvirksomheten i Barentshavet. Det er utfordringer og muligheter for norske leveranser av varer og tjenester til installasjoner for olje og gass i nordområdene som står på programmet

Timingen av arrangementet er god. Samtidig som enkelte prosjekter blir satt på vent, står vi foran store utbygginger. Analyser som er utført viser at i fremtiden kan halvparten av alle oljerelaterte arbeidsplasser havne i nordområdene. Det er nå vi må se på mulighetene. NFA og Ifea har tatt dette ansvaret og samarbeider om denne konferansen, som arrangeres 29. og 30. september i Hammerfest.

Arrangørene av konferansen har fått god støtte og rådgivning fra ledende selskapene innen elektro og automatisering i Norge. Det er selskaper som Statoil og ENI fra oljeselskaper og ABB, Siemens, Statnett og Aker Solutions vil beskrive sine erfaringer knyttet til olje- og gassprosjekter i Nord Norge.

Temaene som vil bli presentert i foredragene er innenfor subsea kraftforsyning og kontrollsystemer, tilstandsbasert vedlikehold, tekniske installasjoner i arktisk klima samt systemer som skal ivareta sikkerheten rundt olje- og gassinstallasjoner i disse miljømessig sårbare områdene.  

Konferansedeltakerne vil få et godt bilde av erfaringene med driften av anlegget på Melkøya, men også få innblikk i utfordringene med realiseringen den nybygde Goliat-plattformen. Videre vil det bli gitt informasjon om mulighetene og utfordringene i forbindelse med utbyggingen av Johan Castberg-feltet.

Her er et knippe av de interessante foredragene som blir presentert:

  • Snøhvits utfordringer innen elektro- og automasjons disiplinen. Analyse av regularitet ved hjelp av automatiserte systemer.
  • Filosofi og systemer for tilstandsbasert vedlikehold på Goliat plattformen
  • Statnetts planer for kraftforsyningen i nord - hva må til for å utløse ny industri?
  • Sikkerhetsutfordringer kan løses med automatiserte løsninger - Vurderinger i et myndighetsperspektiv
  • Johan Castberg feltutvikling

For å se hele programmet kan du besøke de to foreningenes hjemmesider:

http://www.ifea.no/aktivitetskalender/?id=292&tab=program

http://www.nfaplassen.no/arrangementer/opportunity-2015-hammerfest/

Konferansen henvender seg til:

- Ledere og beslutningstakere, tekniske eksperter

- Tekniske ledere i prosjekter

- Teknisk personell hos operatørselskaper og systemleverandører

- Prosjektingeniører i engineering selskaper

- Teknisk personell hos leverandører og ved industribedrifter

- Representanter fra tekniske skoler, høyskoler og universiteter

- Lokale myndigheter og næringslivsorganisasjoner

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.