Goodtech nettverk crop

Tidligere kunne vi miste kommunikasjonen i kraftig regnvær eller sludd

Aviat CTR - Verdens første Ruter-radiolinje

Moderne radiolinjeprodukter har de siste årene tatt i bruk adaptiv koding og modulasjon (ACM), noe som gjør at radiolinjen automatisk endrer modulasjonstype når værforholdene blir dårlige.

Goodtech Products har representert Aviat Networks i det norske markedet siden 2009 og levert den velprøvde Eclipse-serien til kraftforsynings- og bredbåndskunder. Med den nye CTR-serien vil vi tilby våre kunder verdens første ruter-radiolinje. Både Eclipse- og CTR-serien overvåkes med ProVision som gir ende-til-ende konfigurasjon over både fiber og radio.

Tidligere kunne vi miste kommunikasjonen i kraftig regnvær eller sludd, men ACM gjør at vi bare reduserer kapasiteten over radiolinjen.  Dette skjer i mange tilfeller uten at brukerne merker endringene, men på forbindelser som er maksimalt utnyttet vil radiolinjen prioritere IP-trafikk med høyest prioritet og forkaste trafikk som har lavere prioritet.

Mange bruker rutere for å styre trafikken over radio- og fibernettverket sitt. Når kapasiteten på radioforbindelsen varierer pga. ACM og dårlig vær, vil ikke ruterne klare å detektere hva som skjer med radiolinjeforbindelsen og vi får pakketap. Derfor har Aviat Networks nå utviklet verdens første høykapasitets radiolinjeserie som har avansert ruterfunksjonalitet med funksjoner som sørger for at ruternettet skjønner hva som skjer med radiolinjeforbindelsen i dårlig vær og kan rerute trafikken uten pakketap.

Det kjøres nå kompatibilitetstester med alle de store ruterprodusentene og løsningene skalerer helt fra kantrutere til kjernerutere. Utførelsen på innendørsenheten er tilpasset det miljøet en kan forvente fra plasseringen; kantruterne er vifteløse med 1 eller 2 radioretninger, mens kjerneruterne er laget for 19" skapbredde, modulære og med mange radioretninger og ethernettporter.

Radiolinjeteknologien har de siste årene hatt en kraftig prisreduksjon samtidig som det pågår en formidabel produktutvikling. Dette gjør at radiolinjer igjen har blitt en viktig transmisjonsbærer for bl.a. mobiloperatører, bredbåndsaktører og kraftforsyningsbransjen. Aviat Networks er en børsnotert amerikansk, rendyrket radiolinjeprodusent. Aviat har ledet an i produktutviklingen de siste 20 årene under forskjellige merkenavn som Digital Microwave Corporation, Stratex Networks og Harris Stratex Networks, men tok navnet Aviat Networks i januar 2010.

Om Goodtech Products

Goodtech Products AS er en ledende produktleverandør og representerer verdensledende produsenter innenfor fagområdene instrumentering, industriell kommunikasjon og automatisering. I markedet er Goodtech Products blant annet kjent for varemerker som Rockwell Automation (Allen-Bradley), ProSoft, eWon, Loop Telecom og Cerlic. Goodtech Products er et heleid datterselskap av det børsnoterte teknologi-konsernet Goodtech ASA (OSE:GOD).                                                                                                    

Ytterligere informasjon se: www.googtech.no eller http://www.goodtech.no/no/losninger/automatisering

 

 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

Elni

Industribedrifter sliter med å dokumentere gevinst på sine digitale investeringer

Programvareselskapet IFS offentliggjør nå resultater fra studien; Shaping the Future of Manufacturing. En studie som viser hvor langt industribedrifter har kommet i sin digitale transformasjon, basert på deres planer for fremtidige investeringer og status på IT-strategier og utfordringer. Målet er å finne ut hvilke områder der industrien kan maksimere sin vekst.

les mer...
AMNYTT 03 2023 kolasj crop

AMNYTT 03 2023 er publisert

Det er enighet i politisk miljø og i industrien om at produksjonen må omstilles. CO2 utslippet må reduseres. Bruk av fornybar energi må økes. For de fleste industrielle aktører innebærer det omstilling til mer bruk av elektrisk kraft, som er produsert fra vann, vind eller sol. Når dette er sagt slutter enigheten mellom politisk og næringsmessige interesser.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Goodtech leverer styringssystemer til nytt moderne renseanlegg i Hokksund med høye miljøambisjoner

Øvre Eiker kommune bygger nytt renseanlegg i Hokksund med utvidede renseegenskaper og har valgt NCC som entreprenør for utbyggingen. Goodtech bistår med programmering av styringssystemer, samt leveranse av elektrodokumentasjon, gassdetektorer og hardware med planlagt ferdigstillelse i løpet av 2025.

les mer...