Arve Teie

Løsningen er en viktig del av Takeda sitt digitaliseringsprosjek

Aventi er tildelt BMS kontrakt på Takeda AS farmasøytiske produksjonsanlegg i Asker Aventi

Aventi Technology AS og Takeda har inngått kontrakt om leveranse av Building Automation System (BMS) for tekniske installasjoner i Takedas fabrikkanlegg. Leveransen omfatter en totalintegrert systemløsning fra instrumentering, elektrotavler og PLS til overordnet Sentralt Driftskontroll (SCADA) system.

BMS løsningen er underlagt internasjonale regulatoriske GMP krav for den farmasøytiske produksjonsindustri. Løsningen er en viktig del av Takeda sitt digitaliseringsprosjekt for hele produksjonsanlegget og er basert på åpne industrielle standarder. 

«Aventi Technology AS har overbevist oss om at de er i stand til å levere et nytt BMS i tråd med våre krav og forventinger. Løsningen som skal leveres vil oppfylle dagens krav og gi gode muligheter til fremtidige utvidelser» sier Stian Sveum, avdelingsleder for bygg og tilførsler i Takeda, Fabrikk Asker.

«Vi er svært stolte av å få tildelt en kontrakt av denne kompleksitet og størrelse og ikke minst kunne være med på Takeda’s høye ambisjoner om økt automatisering og digitalisering i fabrikkanlegget , sier Arve Teie i Aventi»

BMS løsningen er basert på Rockwell Automation’s systemplattform FactoryTalk® og Allen-Bradley’s integrerte kontroll og informasjonsløsning og møter kravet til lokal styring, elektronisk signatur og audit trial, datasikkerhet, sporbarhet og rapportering samt integrasjon mot Takeda’s overordnede IT systemer.  

Endress Proline Teqwave MW 500 _ 4W5B crop

Inline-måler for totalt tørrstoffinnhold

Proline Teqwave MW 300/500 er den foretrukne måleren for direkte måling av totalt tørrstoff i slambehandling av avløpsvann, ved bruk av mikrobølgeprinsippet.

Parker IO crop

Parker Hannifin introduserer innovative I/O-tilleggskort for å forbedre servodriverytelsen

Parker Hannifin har forbedret tilbudet innen frittstående og fleraksede Parker-servodrivere (PSD), med et nytt I/O-alternativkort. Dette allsidige tilleggskortet, med plass til ett eller to kort per driver, introduserer en rekke tekniske funksjoner som forbedrer tilpasningsevnen og ytelsen til hele PSD-familien.

Mongstad crop

Aker Solutions skal oppgradere renseanlegg på Mongstad-raffineriet

På det meste skal 500 personer sysselsettes i prosjektet på flere steder i Norge og i Mumbai i India, skriver Aker Solutions i en pressemelding. Kontrakten er verdt mellom 2,5 og 4 milliarder kroner, men selskapet oppgir ikke den eksakte summen.

Eliaden MW crop

Eliaden nærmer seg

Fra 28. til 30 mai åpner elektrobransjens største arrangement sine dører på Norges Varemesses lokaler på Lillestrøm. Også denne gangen har automatiseringsbransjen fått plass i hall C. Arrangementet følger samme lest som tidligere år.