sps/ipc/drives 2014

Etbyttbare kommunikasjonsmoduler for feltbuss- og industrielle Ethernet

Anybus modul nummer 3 000 000 til Bosch Rexroth

HMS Industrial Networks har levert Anybus-modul nummer tre millioner til Bosch Rexroth. Bosch Rexroth bruker Anybus-moduler for tilkobling av sveise- og strammekontrollere på sine forskjellige kontrollsystemer innen automasjonsteknologien.

Anybus produkter, som forhandles av AD Elektronikk i Norge, er utbyttbare kommunikasjonsmoduler for forskjellige feltbuss- og industrielle Ethernet-nettverk. Modulene tilbyr fler nettverkstilkobling for de største nettverksstandardene.

Langvarig samarbeid mellom Bosch Rexroth og HMS
Bosch Rexroth og HMS har hatt ett vellykket samarbeid i over ti år. Harall Lukosz, teknisk direktør for stramme- og sveisesystemer ved Bosch Rexroth forklarer hvorfor de har valgt Anybus: «Det er to grunner til at vi har valgt Anybus: For det første er den veldig kompakt og enkel å integrere, og for det andre på grunn av den innvendige teknologien. »

Staffan Dahlstöm, CEO ved Industrial Networks kommenterer: «Anybus-kommunikasjonsmodulene har støtte for alle de største feltbuss- og industrielle Ethernet-nettverkene som Bosch Rexroth krever i sine sveise- og strammekontrollere. Dette gjør dem i stand til å koble seg til de forskjellige kontrollsystemene som benyttes innenfor automasjonsteknologi.»

Kompakt og energieffektiv
Bosch Rexroth bruker Anybus CompactCom-kommunikasjonsmoduler som forbruker lite energi og som er veldig kompakte (5,2 x 5,2 cm). Kommunikasjonsmodulene gir veldig pålitelig nettverkstilkobling for de viktigste standarder som finnes på markedet i dag. Den standardiserte maskinvaren og programvaregrensesnittene kan enkelt utbyttes med hverandre. Med andre ord kan du tilkoble hvilket som helst annet nettverk ved og enkelt bytte ut modulen.

Historien til Anybus
Den første Anybus-modulen ble utviklet i 1994. Ettersom antallet feltbusser økte kraftig på den tiden, var Anybus-konseptet som tillater brukere tilgang til nesten alle industrielle nettverk, en banebrytende oppfinnelse. I dag har tre millioner moduler blitt montert i feltet. De mange nettverksegenskapene som tilbys av Anybus-konseptet er fremdeles brukerens hovedfordel.

«Det tok oss mer enn ti år å levere den første millionen med Anybus-moduler,» sier Staffan Dahlström.  «Men den andre millionen tok oss kun fem år, og den tredje kun to. Med tanke på det så skal vi nok ikke vente lenge på den femte millionen av Anybus-moduler,» konkluderer han med.

HMS Industrial Networks
HMS Industrial Networks er den ledende uavhengige leverandøren av prosjekter for industriell kommunikasjon inkludert ekstern administrasjon. HMS utvikler og produserer løsninger for tilkobling av automasjonsenheter og systemer til industrielle nettverk under merkevarene Netbiter, Anybus og IXXAT.

Utvikling og produksjon foregår ved hovedkvarteret i Halmstad, Sverige og i Weingarten, Tyskland. Salg og support håndteres lokalt av avdelingskontorer i Kina, Danmark, Frankrike, Tyskland, India, Italia, Japan, Storbritannia og USA. HMS sysselsetter over 350 personer og hadde en omsetning på 57 millioner EUR i 2013. HMS er notert på NASDAQ OMX i Stockholm.
 
For ytterligere informasjon se: www.ade.no

 

Parker IO crop

Parker Hannifin introduserer innovative I/O-tilleggskort for å forbedre servodriverytelsen

Parker Hannifin har forbedret tilbudet innen frittstående og fleraksede Parker-servodrivere (PSD), med et nytt I/O-alternativkort. Dette allsidige tilleggskortet, med plass til ett eller to kort per driver, introduserer en rekke tekniske funksjoner som forbedrer tilpasningsevnen og ytelsen til hele PSD-familien.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.