AMNYTT Nr 4 forside crop

Endringshastigheten er nå svært raskt.

AMNYTT 4-2018 er distibuert

Slagordet «alle skal med» er brukt i valgkamp og som tittel i veiledning for kompetansebygging i en lærende barnehage. Kan vi bruke samme slagord for utviklingen av norsk industri? Svaret er vel tja.

Historien viser at noen bedrifter forsvinner og nye selskaper etableres jevnlig. Det gjelder både i stabile økonomiske og teknologiske tider, og når utviklingen går så raskt at vi kaller situasjonen for en revolusjon. Alle analytikere sier at vi nå er inne i en teknologisk revolusjon. Endringshastigheten er nå svært raskt. Den første industrielle revolusjon strak seg over en tidsperiode på om lag 100 år (fra 1760 til 1870). Neste revolusjon tok omlag 50 år og den tredje var et faktum i løpet av 20 til 30 år.

Perioden vi nå er inne i startet med konseptet Industri 4.0, som ble etablert rett etter 2010. I løpet av inneværende tiår vil teknologien og løsninger være kommet så langt i industrialiseringen at alle bedrifter som vil ta steget inn i digitaliseringen, kan ta del i utviklingen.

Aktuelle artikkeler er;

  • Fungerte med en gang
  • Verdens raskeste – ved hjelp av digitalisering
  • Forsterker mangeårig samarbeid

Last ned hle tidsskriftet her

Jorrit Lousberg

Europas største energilagringssystem i drift på Johan Cruijff ArenA

Kombinerer Eatons xStorage strømkonverteringsenhet og 148 Nissan LEAF-batterier

3 megawatts energilagringssystem sørger for mer effektiv, bærekraftig og pålitelig energiforsyning til Nederlands største stadion. Nylig ble det største energilagringssystemet som bruker elbilbatterier i Europa satt i drift på Johan Cruijff ArenA i Amsterdam, Nederland.

les mer...
Solcelle crop

Otovo og Solar Norge inngår strategisk partnerskap

Solenergimarkedet i Norge utvikler seg raskt,

Otovo, Norges ledende leverandør av solcelleanlegg til privatmarkedet og Solar Norge AS har inngått et strategisk partnerskap om innkjøp og salg av solceller og Sunstyle solcelletak

les mer...
96641_1000

Cloud-IoT-Gateway for Proficloud

Allerede eksisterende anlegg kan sende tilstandsinformasjon til Proficloud

Proficloud fra Phoenix Contact er et åpent IoT-system for utforming av egnede løsninger for alle applikasjoner. Dette kan være skybasert datainnsamling, -analyse eller et omfattende automatiseringskonsept.

les mer...
High-end Industrie-PC der neuesten Generation / High-end industr

Utnytt det beste fra to verdener

Vil se betydelige ytelsesfordeler

Programmerbare kontroller og personlige datamaskiner er begge kraftige verktøy i industrielle miljøer. Hver gir de forskjellige fordeler som verktøy i bedriftens arbeid med å få rask og effektiv produksjon og. Produksjonssjefer som evner å unytte begge teknologiene i fellesskap, vil se betydelige ytelsesfordeler.

les mer...