ABB Kårstø opp crop

Statoil får den mest moderne kontrollteknologien som er tilgjengelig

ABB oppgraderer kontrollsystemer på Kårstø

ABB har vunnet en kontrakt med Statoil for oppgradering av brukergrensesnitt og programvareversjon til kontrollsystemet til prosessanlegget på Kårstø. Kontakten har en verdi på 120 millioner kroner.

Kontrakten med Statoil er et avrop på gjeldende rammeavtale for kontrollsystemer til landanlegg og offshoreinstallasjoner i Norge. Avtalen, som er verdt rundt 120 millioner kroner, ble inngått i første kvartal 2015 og innebærer at det viktige prosessanlegget for europeisk gassforsyning får den nyeste versjonen av ABBs 800xA kontrollsystem.

- Vi tolker ordren fra Statoil som en bekreftelse på at de er fornøyde med den jobben vi har gjort med sikkerhets- og automatiseringssystemer på Kårstø helt siden starten. Med et oppgradert kontrollsystem får Statoil den mest moderne kontrollteknologien tilgjengelig. Det vil både øke sikkerheten og effektiviteten til anlegget, sier leder for ABBs olje- og gassvirksomhet Borghild Lunde.

Arbeidet med leveransen er alt i gang hos ABB, mens oppgraderingen på selve anlegget vil skje under vedlikeholdsstansen som er planlagt til sommeren 2016. Avtalen gjelder prosessanlegget, inklusive to testsystemer og tre simulatorer. Alle servere byttes ut i sin helhet, og får installert nyeste programvareversjon av 800xA, versjon 6, som akkurat har kommet på markedet.

- Med denne leveransen støtter vi også Statoils og Gasscos programmer for kostnadseffektivisering, med effektiv prosjektgjennomføring og standardiserte automatiseringskonsepter. I dagens utfordrende markedssituasjon er det ekstra viktig at kunder og leverandører samarbeider for å realisere kostnadsbesparelser, sier Lunde.

Prosessanlegget gjennomfører full vedlikeholdsstans hvert sjette år. Det nye kontrollsystemet fra ABB blir imidlertid slik at nye oppgraderinger kan gjennomføres også utenom de planlagte stansene. 

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.