ABB-Aker-BP-crop

Dekker systemer for elektro, instrument, kontrollsystemer og telekommunikasjon

ABB inngår langsiktig rammeavtale med Aker BP

ABB har signert en rammekontrakt med Aker BP ASA for elektro, instrument, kontrollsystemer og telekommunikasjon (EICT) som skal bidra til mer effektiv prosjektgjennomføring.

Aker BP planlegger feltutviklingsoppgaver på Aker BP-opererte felt på en sikker og svært kostnadseffektiv måte. Ambisjonen er å øke produktiviteten, kvaliteten, flyt- og tidseffektiviteten i den totale verdikjeden, og gjennom dette øke verdiskapningen og konkurransekraften.

Et sentralt element i forbedringsarbeidet er langsiktig- og gjensidig forpliktende samarbeid med strategisk viktige leverandører. I den sammenheng har ABB vunnet en rammeavtale for elektro, instrument, kontrollsystemer og telekommunikasjon (EICT).  

- Dette samarbeidet bygger på allerede godt etablere relasjoner mellom Aker BP og ABB. Vi ser på samarbeidsformen som et gjennombrudd for en mer effektiv prosjektgjennomføring. Vi kommer blant annet tidligere inn i prosjektet, tar større ansvar, kan levere komplette og integrerte løsninger innenfor de aktuelle disiplinene, og kan bidra med våre digitale fjernovervåkingstjenester, sier Borghild Lunde, leder for olje- og gassvirksomheten ved ABB i Norge.

Rammeavtalen dekker design, innkjøp og installasjon av systemer for elektro, instrument, kontrollsystemer og telekommunikasjon.

Aker BP vil kjøre feltutviklingsprosjekter i en mer integrert modell for prosjektgjennomføring; en «plattform-allianse» for hvert prosjekt. 

- Målet vårt er å jobbe mer effektivt sammen med leverandørene, samt å gjøre den totale tiden det tar å få levert det endelige produktet så kort som mulig. Vi vil jobbe sammen som et integrert team med felles insentiver for å redusere kostnader og fjerne ikke-verdiskapende aktiviteter, sier Direktør for prosjekter (SVP Projects) Olav Henriksen hos Aker BP.

Rammeavtalen har en varighet på seks år med opsjon på ytterligere fire år.

- Vi har stor tro på at alliansemodellen vil bære frukter for begge parter og øke konkurransekraften på norsk sokkel. Avtalen har stor strategisk og kommersiell betydning for oss, forteller Borghild Lunde i ABB.

Aker BP er et fullverdig oljeselskap med en rekke aktiviteter innen leting, utbygging og drift på den norske kontinentalsokkelen. Målt i produksjon er Aker BP et av de største uavhengige, børsnoterte oljeselskapene i Europa.

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.