Legger stor vekt på åpenhet, skalerbarhet, sikkerhet og enkel integrering
Wonderware Scandinavia skal levere en ny SCADA-plattform for effektiv drift av et nytt sykehus i Odense
AVEVA-systemplattformen (tidligere kjent som Wonderware) vil bli brukt på New OUH for å koble drifts- og bygningssystemer sammen i en felles plattform. Fokus er på åpenhet, sikkerhet og enkel integrering mellom systemer.
Når Region Syddanmark åpner det nye universitetssykehuset i Odense i slutten av 2022, vil Nyt OUH være et av Danmarks største sykehus med et bruttoareal på 260 000 kvadratmeter, 702 senger, 52 operasjonsrom og 374 poliklinikker.
Kombinasjonen av bygningens størrelse og kompleksiteten som naturlig følger driften av et stort sykehus, stiller enorme krav til de mange forskjellige systemene. Derfor har totalleverandøren av New OUH-prosjektet valgt en AVEVA-systemplattform for å sikre best mulig integrasjon mellom de mange drifts- og bygningssystemene.
"Vi er stolte av at AVEVA System Platform skal brukes på New OUH. New OUH legger stor vekt på åpenhet, skalerbarhet, sikkerhet og enkel integrering mellom systemene. Dette er akkurat det Wonderware AVEVA System Platform leverer," sier Henrik Dybdahl Andersen, salgsrepresentant, Wonderware Scandinavia.
Sentralisert tilgang til alle systemer
AVEVA-systemplattformen gir operasjonsledere og sykehusledelsen en enkelt tilgang til alle systemene i et tydelig brukergrensesnitt. Resultatet er en oversikt over alle aspekter av sykehusets drift, og ikke minst at de ansvarlige kan svare raskt på eventuelle problemer.
Plattformen er tilgjengelig på både PC, nettbrett og smarttelefon og bruker blant annet åpne kommunikasjonsprotokoller som for eksempel OPC UA for sikker, kryptert kommunikasjon mellom alle enheter.
I tillegg brukes vanlige industristandarder som ISA-88 og ISA-95 for å koble fysiske anlegg, kontrollsystemer og forretningssystemer sammen. Blant dem er ILS, T-doc, Apovision og Dankost sammen.
"Ved å bruke åpne og gjeldende standarder er det sømløst å integrere både ned til delsystemer og opp til overliggende systemer som ERP-systemer eller andre systemer som brukes av ledelsen," forklarer Henrik Dybdahl Andersen.
Automatiserte prosesser
Listen over funksjoner og systemer som er samlet i AVEVA-systemplattformen er lang og inkluderer for eksempel
- Oppvarming, ventilasjon og kjøling
- Adgangskontroll
- Videoovervåkning
- Brannalarm system
- Lysstyring og solskjerming (skjermer, persienner, solskinn osv.)
- Vann og avløpsvann
- Kraft
- Logistikk
- Sterilisasjonssenter
- Oppgavebehandling
- Spore og oppfølging av forsyninger og produksjon
I tillegg er det flere systemer for automatiserte prosesser som AGV (automatiserte guidede kjøretøy), rørpost, kassesystemer og heiser.
Overvåking+Optimaliseringssensorer basert på LoRa
Globalt standardisert LoRaWAN®-teknologi muliggjør effektiv,signaloverføring med lang rekkevidde. Målepunkter vidt distribuert i utendørsområder, kabling er kompleks eller ikke mulig, kontrollsystemet på høyere nivå fungerer allerede til fulle eller ingen er tilgjengelig på stedet: Så snart sensorteknologi brukes utenfor klart definerte industrielle produksjonsmiljøer eller ekstra måling data skal etterspørres i eksisterende systemer, slike utfordringer og hindringer oppstår.
Verdens største anlegg
Verdens største varmepumpeanlegg med ammoniakk er bygget ved Drammensfjorden. Ammoniakk er effektivt medium for varmepumpe, men gir en del driftstekniske utfordringer. En av utfordringene er arbeidstrykket, som er på 53 bar. Den andre utfordringen er utnyttelsesgraden, som for hovedpumpene er designet for driftebelastning på 50 prosent. Drammen Fjernvarme drifter med 90 prosent utnyttelse av kompressoren.
Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser
En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.
Industribedrifter sliter med å dokumentere gevinst på sine digitale investeringer
Programvareselskapet IFS offentliggjør nå resultater fra studien; Shaping the Future of Manufacturing. En studie som viser hvor langt industribedrifter har kommet i sin digitale transformasjon, basert på deres planer for fremtidige investeringer og status på IT-strategier og utfordringer. Målet er å finne ut hvilke områder der industrien kan maksimere sin vekst.