Eaton UPS 93PM crop

Kan øke kapasiteten og strømbeskyttelsen i tråd med etterspørselen

UPSen Eaton 93PM får nye funksjoner og bransjens laveste totale eierkostnader

UPSen Eaton 93PM kom på det norske markedet i 2013. Nå lanseres en ny utgave med bedre sikkerhet og høyere energieffektivitet. – Den fornyede utgaven av 93PM utnytter energien til det fulle og setter en ny standard for totale eierkostnader, innleder Fredrik Aandal som er produktsjef for Eatons UPS-systemer i Norge.

En UPS (avbruddsfri strømforsyning) sikrer at kritiske apparater og infrastruktur mottar strøm ved strømbrudd. Teknologien brukes eksempelvis for å sikre at nødutganger alltid har strøm, eller i datasentre der 100 prosent oppetid er kritisk.

– Den nye utgaven av 93PM er trefaset og har et modulært og skalerbart design. Det gjør at man kan øke kapasiteten og strømbeskyttelsen i tråd med etterspørselen. Det kan legges til enheter i trinn på 50 eller 60 kVA, uten nedetid eller at den kritiske lasten påvirkes, forklarer Aandal.

Han forklarer at de viktigste oppgraderingene fra forrige versjon er knyttet til IT-sikkerhet og energieffektivitet.

Styrket IT-sikkerhet

Den nye UPSen er designet for å gi 100 % oppetid for bedrifter og kritisk infrastruktur. Systemets tilgjengelighet økes ytterligere av Eatons HotSwap funksjon.

– Det innebærer at man kan skifte ut kraftmodulene uten å måtte skru av. Anlegget kan altså vedlikeholdes og fortsatt være i drift, noe som er en betydelig forbedring. Samtidig er det viktig å få frem at flere UPSer kan seriekobles uten å være avhengig av en sentral kommunikasjonsbuss. Det er altså et desentralt system, noe som bidrar til økt sikkerhet, sier Aandal.

For å styrke IT-sikkerheten kommer UPS-nettverkstilkoblingen fra et Eaton gigabit-nettverkskort og et Industrial Gateway Card – bransjens første til å motta sertifiseringene IEC 62443-4-2 og UL 29001-1.

Lave kostnader og nye bruksområder

UPSen har bransjens laveste totale eierkostnader i sin klasse.

– Den nye utgaven gir høyere besparelser og reduserte driftskostnader. I tillegg kan andre generasjonen av 93PM skape inntekter ved å sende strøm ut på strømnettet og lagre energi fra fornybare energikilder, sier Aandal.

Han ser for seg en fremtid der større UPS-anlegg kan samspille med kraftnettet.

– Det er et økende behov for hurtig frekvensregulering i kraftnettet fordi vi får mer fornybar energi der det er store sesongvariasjoner i produksjonen. Samtidig utveksler vi mer energi med omverden, noe som gjør at kraftnettet er mer uforutsigbart enn tidligere, sier Aandal og fortsetter:

– UPSer kan bidra til å løse denne utfordringen ved å raskt sende store mengder energi ut på nettet. På den måten blir kraftnettet mer robust, samtidig som eierne av UPS-anlegget kompenseres for å stille sin strøm og teknologi til disposisjon.

Statnett har tidligere gjennomført et pilotprosjekt for å forske på hvordan raske energireserver som UPSer kan støtte det nordiske kraftnettet. Underveis i pilotprosjektet falt et stort finsk kjernekraftverk ut, noe som førte til at man fikk testet de hurtige reservene.

– UPSer sin beste egenskap er nettopp hurtigheten. Derfor var også et datasenter med mange UPSer endel av Statnett sitt forskningsprosjekt, avslutter Aandal.

 

Morrow Batteries products crop

Morrow og Optimeering skal utvikle AI-drevet software

Kraftproduksjonen må til enhver tid tilpasses forbruket

Det norske cleantech-selskaper Morrow Batteries ASA (Morrow) og Optimeering AS har undertegnet en intensjonsavtale om sammen å utvikle AI-drevet automasjonsprogramvare for kortsiktige kraftmarkedsoperasjoner.

les mer...
AMNYTT 01 2023 kolasj crop

AMNYTT 01 2023 er publisert

Endelig er det offentlig fastslått at det grønne skifte vil kreve med elektrisk kraft enn dagens system kan produsere. En rekke fagfolk og representanter har i lang tid etterlyst økt satsing på produksjon av elektrisk kraft her i landet. 

les mer...
FORSYNINGSSIKKERHET crop

Forsyningssikkerhet avgjørende for å lykkes med elektrifisering av Norge

Har utarbeidet tre råd for hvordan man kan sikre kontroll på forsyningssikkerhet

Sjefforsker Gerd Kjølle i SINTEF mener vi må ligge i forkant på forsyningssikkerhet for å lykkes med elektrifisering av Norge. Digitalisering av kraftsystemet vil bidra til viktige løsninger.

les mer...
PROpartner---Kompetanse_m crop

JFKnudtzen blir Weidmüller PROpartner

Vil forenkle planlegging, forenkle produksjon, forenkle ‘klar-til-installasjon’

Hvilken verdi gir dette kundene til PROpartner distributøren. JFKnudtzen tilbyr bred kompetanse, for å gi kunden de beste løsningene på behovene.

les mer...