Eaton UPS 93PM crop

Kan øke kapasiteten og strømbeskyttelsen i tråd med etterspørselen

UPSen Eaton 93PM får nye funksjoner og bransjens laveste totale eierkostnader

UPSen Eaton 93PM kom på det norske markedet i 2013. Nå lanseres en ny utgave med bedre sikkerhet og høyere energieffektivitet. – Den fornyede utgaven av 93PM utnytter energien til det fulle og setter en ny standard for totale eierkostnader, innleder Fredrik Aandal som er produktsjef for Eatons UPS-systemer i Norge.

En UPS (avbruddsfri strømforsyning) sikrer at kritiske apparater og infrastruktur mottar strøm ved strømbrudd. Teknologien brukes eksempelvis for å sikre at nødutganger alltid har strøm, eller i datasentre der 100 prosent oppetid er kritisk.

– Den nye utgaven av 93PM er trefaset og har et modulært og skalerbart design. Det gjør at man kan øke kapasiteten og strømbeskyttelsen i tråd med etterspørselen. Det kan legges til enheter i trinn på 50 eller 60 kVA, uten nedetid eller at den kritiske lasten påvirkes, forklarer Aandal.

Han forklarer at de viktigste oppgraderingene fra forrige versjon er knyttet til IT-sikkerhet og energieffektivitet.

Styrket IT-sikkerhet

Den nye UPSen er designet for å gi 100 % oppetid for bedrifter og kritisk infrastruktur. Systemets tilgjengelighet økes ytterligere av Eatons HotSwap funksjon.

– Det innebærer at man kan skifte ut kraftmodulene uten å måtte skru av. Anlegget kan altså vedlikeholdes og fortsatt være i drift, noe som er en betydelig forbedring. Samtidig er det viktig å få frem at flere UPSer kan seriekobles uten å være avhengig av en sentral kommunikasjonsbuss. Det er altså et desentralt system, noe som bidrar til økt sikkerhet, sier Aandal.

For å styrke IT-sikkerheten kommer UPS-nettverkstilkoblingen fra et Eaton gigabit-nettverkskort og et Industrial Gateway Card – bransjens første til å motta sertifiseringene IEC 62443-4-2 og UL 29001-1.

Lave kostnader og nye bruksområder

UPSen har bransjens laveste totale eierkostnader i sin klasse.

– Den nye utgaven gir høyere besparelser og reduserte driftskostnader. I tillegg kan andre generasjonen av 93PM skape inntekter ved å sende strøm ut på strømnettet og lagre energi fra fornybare energikilder, sier Aandal.

Han ser for seg en fremtid der større UPS-anlegg kan samspille med kraftnettet.

– Det er et økende behov for hurtig frekvensregulering i kraftnettet fordi vi får mer fornybar energi der det er store sesongvariasjoner i produksjonen. Samtidig utveksler vi mer energi med omverden, noe som gjør at kraftnettet er mer uforutsigbart enn tidligere, sier Aandal og fortsetter:

– UPSer kan bidra til å løse denne utfordringen ved å raskt sende store mengder energi ut på nettet. På den måten blir kraftnettet mer robust, samtidig som eierne av UPS-anlegget kompenseres for å stille sin strøm og teknologi til disposisjon.

Statnett har tidligere gjennomført et pilotprosjekt for å forske på hvordan raske energireserver som UPSer kan støtte det nordiske kraftnettet. Underveis i pilotprosjektet falt et stort finsk kjernekraftverk ut, noe som førte til at man fikk testet de hurtige reservene.

– UPSer sin beste egenskap er nettopp hurtigheten. Derfor var også et datasenter med mange UPSer endel av Statnett sitt forskningsprosjekt, avslutter Aandal.

 

NORD-QR-Code crop

NORD DRIVESYSTEMS utstyrer drivkomponentene sine med QR-koder

Den direkte veien til digital tjeneste. For å gi sine kunder over hele verden rask og enkel tilgang til service og salg, utstyrer NORD DRIVESYSTEMS produktene sine med QR-koder. Det papirfrie alternativet sparer tid og ressurser. Videre gir denne digitale tjenesten mulighet for direkte kontakt og kompetent rådgivning fra passende kontaktperson.

NORD-NORDAC-PRO-SK-500P crop

Variantreduksjon i automasjonskapet

Med frekvensomformeren NORDAC PRO SK 500P tilbyr NORD en allrounder i bokformat.  Med NORDAC PRO SK 500P har Nord DriveSystems en kontrollskapomformer for praktisk talt alle drivapplikasjoner. Den er tilgjengelig i varianter med et effektområde på 0,25 til 22 kW, som kan tilordnes ulike krav i forskjellige bransjer. For tiden jobber systemleverandøren med å utvide effektområdet.

Rittal RAC Invigning crop

Rittal Applicaton Center lanseres i Skandinavia

Kompetanse gjennom praksis – Rittal Application Center for tavlebyggere. Hvordan kan produsenter av automasjonskap og tavler ta steget inn i digitaliseringens og automatiseringens verden – og hvordan kan de forberede seg for fremtiden? Svaret finner du innenfor rammen av det nye Rittal Application Center (RAC) i Ängelholm i Sverige, som ble åpnet den 28. august. 

3558988

Skal vi virkelig vente til 2050 før vi slutter å bruke verdens mest skadelige klimagass

Selv om EU har vedtatt et totalforbud mot SF6-gass innen 2050, er det ingen grunn til å vente med å ta i bruk grønnere alternativer. Fredric Carlsson i energistyringsselskapet Eaton har en klar oppfordring til bransjen om å ta grep – helst i går. EU-parlamentet tok et viktig skritt for klimaet i januar i år: Fra 2050 skal det være helt slutt på å bruke F-gasser. Dette er gode nyheter på SF6-fronten, ettersom energibransjens hemmelige klimasyndere tar et skritt nærmere utfasing.