UR 16 kg crop

Produsenter må se på fleksible løsninger for å være konkurransedyktige

Universal Robots lanserer en samarbeidende robot til tung nyttelast for samarbeidende automatisering

Bygd for å gjøre mer: UR16e utvider sine løsninger for samarbeidende robotløsninger ved å tilføye kapasitet til tung nyttelast for produsenter som ønsker å øke automatiseringen

 

UR16e kombinerer høy nyttelast med en rekkevidde på 900 mm og stillingsrepeterbarhet på +/- 0,05 mm, noe som gjør den ideell til å automatisere oppgaver som tung materialhåndtering, håndtering av tunge deler og maskinbetjening. 

«I dagens usikre økonomiske klima må produsenter se på fleksible løsninger for å være konkurransedyktige», sier Jürgen von Hollen, president i Universal Robots. «Med UR16e møter vi behovet for en samarbeidende robot som kan takle tunge oppgaver pålitelig og effektivt. Denne lanseringen utvider allsidigheten i produktporteføljen vår betydelig og gir produsenter enda flere måter å forbedre yteevnen, takle utfordringer med arbeidskraft og få virksomheten til å vokse.»

UR16e er utviklet på URs innovative e-Series-plattform og gir enorme fordeler, kapasitet og verdi for produsenter, deriblant:

Rask og friksjonsfri å anbringe, enkel å programmere og tar liten plass

UR16e gjør det enkelt og raskt å øke automatiseringen. Programmering og integrering er enkelt – uavhengig av brukerens erfaring eller kunnskaper. Som alle URs samarbeidende roboter kan UR16e pakkes ut, monteres og programmeres til å utføre en oppgave i løpet av mindre enn en time. UR16e tar liten plass og har en rekkevidde på 900 mm, og den integreres lett i ethvert produksjonsmiljø uten avbrudd.

Tar tak i ergonomiske utfordringer samtidig som den reduserer kostnadene

Med en nyttelast på 16 kg eliminerer UR16e ergonomiske og produktivitetsmessige utfordringer i forbindelse med løfting og flytting av tunge deler og produkter. Den senker kostnadene og reduserer nedetiden.  

Ideell for tung materialhåndtering og maskinbetjening 

UR16e er robust og pålitelig og ideell for å automatisere høy nyttelast og CNC-maskinbetjeningsprogrammer, deriblant håndtering av flere deler, uten at det går utover presisjonen.

«Hos Universal Robots fortsetter vi å presse grensene for hva som er mulig med samarbeidende automatisering», fortsetter von Hollen. «I dag gjør vi det enklere enn noensinne for alle produsenter å kapitalisere på kraften i automatiseringen ved å sette en samarbeidende robot på markedet som er bygget for å gjøre mer, idet den leverer mer nyttelast enn våre andre samarbeidende roboter.»

Som med URs øvrige samarbeidende roboter fra e-Series, UR3e, UR5e og UR10e, har UR16e innebygde kraftfølere, 17 konfigurerbare sikkerhetsfunksjoner, blant annet stoppetiden og bremselengde som kan tilpasses, og en intuitiv programmeringsflyt. UR16e oppfyller de mest krevende forskriftene og sikkerhetsstandardene for uhindret menneske-robot-samarbeid,inkludert EN ISO 13849-1, PLd, Kategori 3, og hele EN ISO 10218-1.

Bygget for å gjøre mer 

UR har skapt et paradigmeskifte for automatisering i industrien. Vår portefølje av samarbeidende roboter har styrket produsenter i å konkurrere, vinne og vokse i et tiår, og dagens løsning er bygget for å prestere enda mer.I motsetning til tradisjonelle automatiseringsløsninger, som er kostbare, komplekse og farlige, gir UR produsenter i alle størrelser det de trenger for å øke automatiseringen med samarbeidende roboter som er enkle å ta i bruk, med intuitiv programmering og null avbrudd i produksjonslinjer eller arbeidsflyt.

I dag har UR mer enn 37 000 samarbeidende roboter på jobb rundt om i verden. De utfører tidkrevende og kritiske oppgaver i flere tusen produksjonsmiljøer, bl.a. montering, komponentplassering, polering, palletering, maskinbetjening og skrue- og mutterkjøring. UR+,et åpent økosystem av sertifiserte produkter, og UR Academy, gratis online robotopplæring, gjør det sømløst og kostnadseffektivt å implementere best mulige cobotløsninger for de unike kravene til enhver produksjonsprosess, med rask tilbakebetalingstid, lave totale eierkostnader og høy avkastning på investeringen.

 

Axflow Wika crop

AxFlow AS - mangeårig distributør for WIKA i Norge

Nærhet til kundene er avgjørende for effektive løsninger

WIKA er en global markedsleder innen måling av trykk, temperatur, nivå og flow og har blitt representert i Norge siden 1991 av AxFlow AS. I samarbeid med kundene utvikler de omfattende løsninger basert på måletekniske komponenter av høy kvalitet, som til slutt blir integrert i de ulike prosessapplikasjonene.

les mer...
Schneider masterPact crop

Ny effektbryter for maritime applikasjoner

33 % av alle skip vil ha batterier som energikilde innen 2050

Schneider Electric lanserer MasterPact NW EPDC-D 1100V DC, en effektbryter som er testet, godkjent og sertifisert for maritime applikasjoner. - En tydelig trend innen skipsdesign de siste årene er økt bruk av hybride elektriske fremdriftssystemer, forklarer Lasse Baugerud, Offer Manager i Schneider Electric.

les mer...
David Johansen, portrait

Nyansatt Master of Science in engineering i KROHNE Instrumentation

David Johansen er 33 år og bosatt i Moss. Han skal arbeide med teknisk salg av instrumentering rettet mot KROHNE Instrumentation kunder i Olje- og Gass bransjen.

les mer...
NORD-IE5plus-Motor crop

Kostnadsreduksjon med høytytende og energieffektive motorer

Har betydelig lavere tap enn den nåværende IE4-serien

NORD DRIVESYSTEMS har utviklet en ny synkronmotor med betydelig høyere energieffektivitet (IE5+). Denne motoren er et tillegg til de standardiserte girmotorvariantene i LogiDrive-systemene og er spesielt godt egnet for å redusere antall varianter. Det betyr at IE5-synkronmotoren passer ekstra godt for bruk i intralogistikk.

les mer...