UR 16 kg crop

Produsenter må se på fleksible løsninger for å være konkurransedyktige

Universal Robots lanserer en samarbeidende robot til tung nyttelast for samarbeidende automatisering

Bygd for å gjøre mer: UR16e utvider sine løsninger for samarbeidende robotløsninger ved å tilføye kapasitet til tung nyttelast for produsenter som ønsker å øke automatiseringen

 

UR16e kombinerer høy nyttelast med en rekkevidde på 900 mm og stillingsrepeterbarhet på +/- 0,05 mm, noe som gjør den ideell til å automatisere oppgaver som tung materialhåndtering, håndtering av tunge deler og maskinbetjening. 

«I dagens usikre økonomiske klima må produsenter se på fleksible løsninger for å være konkurransedyktige», sier Jürgen von Hollen, president i Universal Robots. «Med UR16e møter vi behovet for en samarbeidende robot som kan takle tunge oppgaver pålitelig og effektivt. Denne lanseringen utvider allsidigheten i produktporteføljen vår betydelig og gir produsenter enda flere måter å forbedre yteevnen, takle utfordringer med arbeidskraft og få virksomheten til å vokse.»

UR16e er utviklet på URs innovative e-Series-plattform og gir enorme fordeler, kapasitet og verdi for produsenter, deriblant:

Rask og friksjonsfri å anbringe, enkel å programmere og tar liten plass

UR16e gjør det enkelt og raskt å øke automatiseringen. Programmering og integrering er enkelt – uavhengig av brukerens erfaring eller kunnskaper. Som alle URs samarbeidende roboter kan UR16e pakkes ut, monteres og programmeres til å utføre en oppgave i løpet av mindre enn en time. UR16e tar liten plass og har en rekkevidde på 900 mm, og den integreres lett i ethvert produksjonsmiljø uten avbrudd.

Tar tak i ergonomiske utfordringer samtidig som den reduserer kostnadene

Med en nyttelast på 16 kg eliminerer UR16e ergonomiske og produktivitetsmessige utfordringer i forbindelse med løfting og flytting av tunge deler og produkter. Den senker kostnadene og reduserer nedetiden.  

Ideell for tung materialhåndtering og maskinbetjening 

UR16e er robust og pålitelig og ideell for å automatisere høy nyttelast og CNC-maskinbetjeningsprogrammer, deriblant håndtering av flere deler, uten at det går utover presisjonen.

«Hos Universal Robots fortsetter vi å presse grensene for hva som er mulig med samarbeidende automatisering», fortsetter von Hollen. «I dag gjør vi det enklere enn noensinne for alle produsenter å kapitalisere på kraften i automatiseringen ved å sette en samarbeidende robot på markedet som er bygget for å gjøre mer, idet den leverer mer nyttelast enn våre andre samarbeidende roboter.»

Som med URs øvrige samarbeidende roboter fra e-Series, UR3e, UR5e og UR10e, har UR16e innebygde kraftfølere, 17 konfigurerbare sikkerhetsfunksjoner, blant annet stoppetiden og bremselengde som kan tilpasses, og en intuitiv programmeringsflyt. UR16e oppfyller de mest krevende forskriftene og sikkerhetsstandardene for uhindret menneske-robot-samarbeid,inkludert EN ISO 13849-1, PLd, Kategori 3, og hele EN ISO 10218-1.

Bygget for å gjøre mer 

UR har skapt et paradigmeskifte for automatisering i industrien. Vår portefølje av samarbeidende roboter har styrket produsenter i å konkurrere, vinne og vokse i et tiår, og dagens løsning er bygget for å prestere enda mer.I motsetning til tradisjonelle automatiseringsløsninger, som er kostbare, komplekse og farlige, gir UR produsenter i alle størrelser det de trenger for å øke automatiseringen med samarbeidende roboter som er enkle å ta i bruk, med intuitiv programmering og null avbrudd i produksjonslinjer eller arbeidsflyt.

I dag har UR mer enn 37 000 samarbeidende roboter på jobb rundt om i verden. De utfører tidkrevende og kritiske oppgaver i flere tusen produksjonsmiljøer, bl.a. montering, komponentplassering, polering, palletering, maskinbetjening og skrue- og mutterkjøring. UR+,et åpent økosystem av sertifiserte produkter, og UR Academy, gratis online robotopplæring, gjør det sømløst og kostnadseffektivt å implementere best mulige cobotløsninger for de unike kravene til enhver produksjonsprosess, med rask tilbakebetalingstid, lave totale eierkostnader og høy avkastning på investeringen.

 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.