Tronrud Hannover crop

Gir grunn til optimisme på vegne av norsk industr

Tronrud Engineering kåret til Norges smarteste industribedrift 2019

I skarp konkurranse med en rekke sterke konkurrenter ble Tronrud Engineering kåret til Norges smarteste industribedrift 2019. Prisen ble utdelt av Erna Solberg under årets Industrikonferanse 7. mai.

Kåringen skjer i samarbeid med Norsk Industri og Siemens AS

  • Prisen ble delt ut av Statsminister Erna Solberg under Industrikonferansen 7. mai
  • Dette er sjette året kåringen gjennomføres
  • I arbeidet med å finne frem til de nominerte har juryen jobbet seg gjennom et enormt vurderingsgrunnlag på jakt etter de som driver norsk industri videre. Av en rekke svært gode kandidater i år, valgte juryen ut tre selskaper som kjennetegnes av å ha kommet langt innen digitalisering og robotisering: Aarbakke, Tronrud Engineering og Moelven.

— Disse bedriftene viser hvordan det er mulig å drive verdiskapning til å leve av, og som vi andre kan lære av. Stor evne til omstilling og innovasjon gjør lokale hjørnesteinsbedrifter til globale markedsledere på sine felt – tross at produksjonen skjer i høykostlandet Norge. Dette gir grunn til optimisme på vegne av norsk industri, sier Anne Marit Panengstuen, administrerende direktør i Siemens.

- En strålende industriell rollemodell

Den bedriften som trakk det lengste strået var Tronrud Engineering, en av Norges fremste leverandører av automatiseringsløsninger og maskinbygging. Statsminister Erna Solberg delte ut prisen til ingeniørbedriften under årets Industrikonferanse 7. mai og roste selskapet for deres innovative innstilling.

— Vinneren viser at det er mulig å komme langt med en alt-er-mulig-innstilling, og ved å investere i moderne produksjonsmetoder. Dette er en strålende industriell rollemodell som ser muligheter og fordeler med digitalisering, sa Solberg under utdelingen.

— Vinneren har også hatt besøk av begge mine statsråder som har vært næringsministere. De har begge har blitt imponert og inspirert over nivået på bedriften, fortsatte Statsministeren.

Imponert over nivået på digitalisering og robotisering

Tronrud Engineering på Eggemoen utvikler, produserer og leverer automatiseringsløsninger til kunder nasjonalt og globalt. Selskapet har for tiden 200 ansatte. Juryen har lagt vekt på at Tronrud Engineering har kommet langt innenfor digitalisering, benytter 3D printing, digital tvillingteknologi og robotisering for å optimalisere produksjonen.

— Tronrud Engineering er et imponerende industrieventyr – fra å starte i garasjen som et familiedrevet selskap til å ligge i front på flere områder blant annet innen digitalisering, sier juryrepresentant Knut Sunde i Norsk Industri.

Selskapet har nylig fått mye oppmerksomhet for å utvikle verdens raskeste pakkemaskin for poser, TCP 300. Maskinen ble blant annet trukket frem under årets Hannover messe som et eksempel på en av verdens fremste selskaper på dette området.

— Vinneren av årets konkurranse symboliserer håp, at det er mulig å komme langt med kreativ innstilling, og å investere i moderne produksjonsmetoder. Tronrud Engineering er et strålende eksempel på et familiedrevet norsk selskap som er kommet svært langt i å ta i bruk ny teknologi for å optimalisere produksjonen, sier Anne Marit Panengstuen i Siemens.

Juryen har bestått av:

- Else-May Botten, fraksjonsleder i Stortingets Næringskomité
- Jan Moberg, adm. direktør og ansv. redaktør Teknisk Ukeblad
- Torger Reve, professor Handelshøyskolen BI
- Odd Myklebust, prosjektdirektør SINTEF
- Anne Marit Panengstuen, adm. direktør Siemens AS
- Hans Erik Vatne, teknologidirektør Hydro
- Knut E. Sunde, direktør for bransje og industripolitikk Norsk Industri

Tidligere vinnerne:

2018: Thermo Fisher Scientific
2017: Brunvoll
2016: GKN Aerospace
2015: Hexagon Ragasco
2014: Borregaard

 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.