Phoenix trådløs sol crop

Radioline åpner for oppbygging av meshnettverk

Trådløs kommunikasjon i solcelleanlegget

De nye generatortilkoblingsboksene med integrerte radiosignalmoduler fra Phoenix Contact reduserer kablingsarbeidet til et minimum når solcelleanlegg skal installeres. Anleggsenhetenes data kan sendes ut via serielle RS­485­grensesnitt, og formidles trådløst til den sentrale anleggsstyringen.

Fordi radiosignalsystemet Radioline åpner for oppbygging av meshnettverk, kan enhetene kommunisere innbyrdes via repeater­/slavestasjoner.

De som er ansvarlige for planlegging og oppsett står foran utfordringen om å oppnå høy tilgjengelighetsgrad og effekt i solcelleanlegg i regioner med ulike klimaforhold. Viktige faktorer i den sammenheng er samling og overføring av strengstrøm, beskyttelse av de enkelte modulene mot lyn- og overspenningsskader og overvåking av anleggets ytelse. Med den omfattende produktporteføljen imøtekommer Phoenix Contact disse kravene og tilbyr samtidig individuelle generatortilkoblingsbokser i plassbesparende hus.

PHOENIX CONTACT AS ble etablert i 1987 og er et datterselskap av PHOENIX CONTACT GmbH & Co. KG i Tyskland, en av verdens ledende virksomheter innen elektronisk interface og industriell automatiseringsteknikk. Selskapet sysselsetter ca 16 500 medarbeidere i hele verden og har et nettverk med mer enn 55 datterselskaper som ivaretar global salg og support. I 2017 var omsetningen på 2,2 milliarder €.

I Norge er det 31 medarbeidere hvorav 28 i Oslo, 1 i Ulsteinvik, 1 i Trondheim og 1 i Porsgrunn. Selskapet lagerfører på sitt hovedkontor mer enn 5 000 artikler og kan derfor betjene kundene med rask, effektiv og teknisk god service.

Goodtech Hauge crop

Goodtech leverer styringssystemer til nytt moderne renseanlegg i Hokksund med høye miljøambisjoner

Øvre Eiker kommune bygger nytt renseanlegg i Hokksund med utvidede renseegenskaper og har valgt NCC som entreprenør for utbyggingen. Goodtech bistår med programmering av styringssystemer, samt leveranse av elektrodokumentasjon, gassdetektorer og hardware med planlagt ferdigstillelse i løpet av 2025.

les mer...
Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Knut Andreas Myklbust-Vårvang Lillehammer kommune crop

Lillehammer kommune stopper vannlekkasjer på drikkevannsnettet raskere med ny teknologi

Lillehammer kommune har fått et nytt verktøy i kampen mot lekkasjer på vannledningsnettet. Det nye systemet fra Guard Automation hjelper oss med å oppdage lekkasjer tidligere, og ikke minst med å avgrense lekkasjesøk, sier Knut Andreas Myklebust-Vårvang.

les mer...
CACTUS T bane crop

Overvåker T-banesporet på Lambertseter stasjon

Metoden som ble valgt gir en kontinuerlig overvåking av sporet

Cautus Geo overvåker T-banesporet på Lambertseter stasjon der OBOS skal bygge boliger. – Det handler om sikkerhet for reisende og togene, sier Svein-Ole Sjøtun i Sporveien. 200 sensorer er fordelt på 150 meter SAA-setningsslange og 3-aksiale tilt-sensorer. De overvåker hver minste endring på sporet. Slik har det vært siden desember.

les mer...