
Radioline åpner for oppbygging av meshnettverk
Trådløs kommunikasjon i solcelleanlegget
De nye generatortilkoblingsboksene med integrerte radiosignalmoduler fra Phoenix Contact reduserer kablingsarbeidet til et minimum når solcelleanlegg skal installeres. Anleggsenhetenes data kan sendes ut via serielle RS485grensesnitt, og formidles trådløst til den sentrale anleggsstyringen.
Fordi radiosignalsystemet Radioline åpner for oppbygging av meshnettverk, kan enhetene kommunisere innbyrdes via repeater/slavestasjoner.
De som er ansvarlige for planlegging og oppsett står foran utfordringen om å oppnå høy tilgjengelighetsgrad og effekt i solcelleanlegg i regioner med ulike klimaforhold. Viktige faktorer i den sammenheng er samling og overføring av strengstrøm, beskyttelse av de enkelte modulene mot lyn- og overspenningsskader og overvåking av anleggets ytelse. Med den omfattende produktporteføljen imøtekommer Phoenix Contact disse kravene og tilbyr samtidig individuelle generatortilkoblingsbokser i plassbesparende hus.
PHOENIX CONTACT AS ble etablert i 1987 og er et datterselskap av PHOENIX CONTACT GmbH & Co. KG i Tyskland, en av verdens ledende virksomheter innen elektronisk interface og industriell automatiseringsteknikk. Selskapet sysselsetter ca 16 500 medarbeidere i hele verden og har et nettverk med mer enn 55 datterselskaper som ivaretar global salg og support. I 2017 var omsetningen på 2,2 milliarder €.
I Norge er det 31 medarbeidere hvorav 28 i Oslo, 1 i Ulsteinvik, 1 i Trondheim og 1 i Porsgrunn. Selskapet lagerfører på sitt hovedkontor mer enn 5 000 artikler og kan derfor betjene kundene med rask, effektiv og teknisk god service.
Siemens optimaliserer lading av Unibuss’ elektriske busser i Oslo
Siemens har inngått en avtale med Unibuss, en ledende bussoperatør i Oslo-området, for å levere sin innovative Depot360 Managed Services-løsning. Med Norge i front av den globale overgangen til elektrisk mobilitet markerer denne avtalen Siemens’ første Depot360-fotavtrykk i Norge.
Tar grep for å sikre fremtidens vannkvalitet i Bergen
Guard Automation skal levere Norges største og mest komplekse driftskontrollsystem for vann og avløp til Bergen Vann. Systemet skal sikre rent vann til over 300 000 mennesker i og rundt Bergen. Bergen Vann leverer rent drikkevann og avløpsrensing til over 300 000 mennesker bosatt i Bergen og Bjørnafjorden kommune. Nå er det klart at Guard Automation skal levere et nytt driftssystem for å sikre den kritiske infrastrukturen.
Overvåking+Optimaliseringssensorer basert på LoRa
Globalt standardisert LoRaWAN®-teknologi muliggjør effektiv,signaloverføring med lang rekkevidde. Målepunkter vidt distribuert i utendørsområder, kabling er kompleks eller ikke mulig, kontrollsystemet på høyere nivå fungerer allerede til fulle eller ingen er tilgjengelig på stedet: Så snart sensorteknologi brukes utenfor klart definerte industrielle produksjonsmiljøer eller ekstra måling data skal etterspørres i eksisterende systemer, slike utfordringer og hindringer oppstår.
Verdens største anlegg
Verdens største varmepumpeanlegg med ammoniakk er bygget ved Drammensfjorden. Ammoniakk er effektivt medium for varmepumpe, men gir en del driftstekniske utfordringer. En av utfordringene er arbeidstrykket, som er på 53 bar. Den andre utfordringen er utnyttelsesgraden, som for hovedpumpene er designet for driftebelastning på 50 prosent. Drammen Fjernvarme drifter med 90 prosent utnyttelse av kompressoren.