
Fungerer som en sentral strategisk indikator for bærekraften hos Endress+Hausers
Topp klassifisering for bærekraft
Endress+Hauser gjør det enda bedre i uavhengig EcoVadis-revisjon Endress+Hauser har fått 76 av 100 poeng i EcoVadis’ internasjonale bærekraftsklassifisering, fire fler enn i fjor. Gruppen havnet i øverste pulje for femte år på rad i 2021 og er nå blant den øverste enprosenten av selskapene som ble sammenlignet.
Endress+Hauser forbedret seg ytterligere på områdene miljø og bærekraftige innkjøp. Når det gjelder etikk, arbeid og menneskerettigheter, klarte gruppen å opprettholde sin svært gode posisjon i referansesammenligningen. Endress+Hauser havnet dermed i øverste pulje med hensyn til resultater og får nå en platinamedal etter gullstandarden – det høyeste prestasjonnivået i EcoVadis-revisjonen.
Bærekraftig bedriftskultur
Bærekraftstanken har dype røtter i Endress+Hauser. "Totalansvar er en kjerneverdi i vår bedriftskultur. Som familievirksomhet vil vi kombinere økonomisk suksess med økologisk og sosial fremgang", understreker administrerende direktør Matthias Altendorf. Siden 2014 har Endress+Hauser derfor utarbeidet en samfunnsansvarsrapport sammen med sin årsrapport, som behandler økologiske, sosiale og økonomiske faktorer.
Den årlige EcoVadis-revisjonen fungerer som en sentral strategisk indikator for bærekraften i Endress+Hausers utvikling. Målet er kontinuerlig forbedring på dette området også. "Vi hjelper kundene våre med bærekraftig produksjon. Det er derfor vi også ønsker å være ledende når det gjelder bærekraften i våre egne forretnings- og produksjonsprosesser", sier økonomidirektør dr Luc Schultheiss.
Kontinuerlig forbedring
Endress+Hausers produkter, løsninger og tjenester hjelper kunder i prosessindustrien med å bruke ressurser effektivt, redusere utslipp av forurensende stoffer, unngå avfall og beskytte miljøet. Men selskapet forbedrer også kontinuerlig sitt eget økologiske avtrykk. For eksempel forsyner Endress+Hauser i stadig større grad bygninger og infrastruktur med bærekraftig generert energi, og videokonferanser reduserer reisevirksomhet.
EcoVadis bruker 21 kriterier fra miljø, samfunn og etikk til å evaluere selskaper over hele verden på bærekraft. I tillegg til en sektorsammenligning får selskaper forslag til forbedring. De kan også vurdere sine egne leverandører på denne måten på en Internett-plattform. Per dags dato er rundt 75 000 selskaper over hele verden blitt sertifisert av EcoVadis.
Ny utgave av AMNYTT magasin
Møte nestorene Sæland og Borchsenius i videointervju. Les vårt profilintervju med Trygve Dirdal, fagleder instrumentering i Equinor. Vi skriver også om sensorer som forstår og roboter som beskytter – industrien tar nye steg mot smartere, tryggere og grønnere produksjon.
Emerson utvider AI-porteføljen for tryggere og mer forutsigbar automatisering
Emerson har lansert nye AI-løsninger rettet mot industriell automatisering, med særlig vekt på driftssikkerhet og anvendbarhet i virksomhetskritiske systemer.
Pepperl+Fuchs lanserer nye IO-Link huber
Med bruk av IO-Link-huber er mange teknologiske begrensninger en saga blott: de tillater blandet drift av IO-Link-enheter og binære standardsensorer/aktuatorer på en og samme IO-Link-master. De nye IO-Link-hubene i G11- og G16-serien fra Pepperl+Fuchs representerer en spesielt robust og kostnadseffektiv løsning, og gir brukerne størst mulig fleksibilitet i systemplanleggingen.
Ny direktør for industriell automatisering i Schneider Electric Norge
Camila Medina (33) tiltrer 1. juni som direktør for industriell automatisering i Schneider Electric Norge. Hun kommer fra stillingen som strategileder for Norden og Baltikum i samme selskap og har tidligere erfaring fra både Statkraft og Schneider Electric.