
Prosjektnavigering har blitt enda enklere og raskere
Tilgjengelig nå for nedlastning: Ny Eplan-plattform 2.4
Den store nyutgivelsen av Eplan-plattformen er nå tilgjengelig. PLS-prosjektplanlegging i grafisk fremstilling, underprosjekter og nye navigeringsmuligheter gir hurtigere prosjektplanlegging, selv i store prosjekter.
Utvidet støtte for IEC 81346 og IEC 61355 gir grunnlag for innovative designmetoder. Den nyeste versjonen 2.4 av Eplan plattformen er nå tilgjengelig for nedlastning, og for første gang, også i 64-biters versjon. Totalt imponerer CAE-systemet ved å kunne tilby fler muligheter for økt effektivitet under arbeidsprosessen. Den forenklede representasjonen av PLS-kommunikasjonsnettverk gjør dokumentasjonen og styringen av PLS-strukturer tydeligere og enklere. Underprosjektstyringen forbedrer også oversikten. Spesifikke deler kan hentes fra et prosjekt, endres individuelt og settes tilbake inn i et endelig prosjekt. Som et resultat opprettes fullstendig dokumentasjon, og brukere kan konsentrere seg spesifikt om sine egne oppgaver. Endringsbeskyttelsen for områder av prosjektet som allerede er godkjente er et annet nyttig alternativ: Dette betyr at endringer utført på objektene i disse områdene er beskyttet. Derved kan områder som er fullstendig planlagt eller deler som allerede er produsert ikke endres utilsiktet.
Målet er: Høyere datakvalitet
Nøyaktig og forutsigbar dataangivelse kan nå oppnås over hele plattformen med brukerdefinerbare og konfigurerbare egenskaper. Brukere kan opprette valglister over standardverdier for egenskaper. Disse angivelsene forsikrer korrekte resultater ved rapportfiltrering. Videre har kontrollkjøringer blitt implementerte for å kontrollere og validere deladministrasjonsdatabasen for å forsikre at administrerte data er nøyaktige og derved vil forbedre kvaliteten på deldataene. Dette pleide å være en omfattende prosess, men nå utfører systemet kontrollene automatisk.
Bedre navigering for vedlikehold
Prosjektnavigering har blitt enda enklere og raskere siden alle viste kryssreferanser nå kan åpnes som en hyperkobling. Disse hyperkoblingene eksporteres også til PDF, noe som gjør PDF-en til en verdifull referanse for vedlikeholdsingeniører. Dette gjør det mye enklere for kolleger innen vedlikehold å bruke dokumentasjonen. En ny rapporttype for distribuerte enheter vil gjøre det mulig for brukere å generere prosjektinformasjonen inn i en mye enklere rapport for produksjon og vedlikehold. En fullstendig enhetsrapport genereres hvor alle dens data kan vises, som for eksempel plasseringer, funksjonstekster eller grafiske symboler. Denne funksjonen, som er plassert i dokumentasjonen som en rapport, hjelper for eksempel ved feil til å raskere identifisere og få tilgang til en komponent.
Andre støttede standarder
Eplan plattformen støtter mange standarder, for eksempel IEC 81346, det er nå også mulig å identifisere prosjektsider i henhold til IEC 61355. Ved å bruke denne typen identifikator kan brukere bruke en objektbetegnelse ved strukturering av dokumentasjonen. Et dokument, f.eks. en prosjektside tilordnes et spesifikt objekt (funksjon, lokasjon eller produkt) igjennom objektbetegnelsen. Brukere kan også bruke dette sammen med et grensesnitt tilkoblet PLM-/PDM- eller ERP-systemer.
Kommunikasjon i buss-strukturer
Intelligente komponenter slik som kommunikasjonssensorer, konfigurerbare drivere og programmerbare aktuatorer med forskjellige kommunikasjonsprotokoller krever tydelig dokumentasjon i en buss-struktur. En ny og enklere måte for å administrere PLS-buss-systemer var derfor nødvendig og den ble implementert på grunnlag av enkeltlinje kommunikasjons nettverkdesign. Brukere kan nå også integrere andre enheter, slik som omformere, motorer eller ventiler med buss-tilkoblinger inn i buss-systemer. Enheter med flere forskjellige buss-systemer er på grunn av dette nå bedre støttet. Flere PLS-produsenter ble også lagt til listen over grensesnittpartnere for toveis datautveksling, som for eksempel ABB, Mitsubishi og 3S.
Kunder med servicekontrakter for programvare kan laste ned Eplan plattformen 2.4 gratis fra: www.eplan.de/support_eplan
Siemens optimaliserer lading av Unibuss’ elektriske busser i Oslo
Siemens har inngått en avtale med Unibuss, en ledende bussoperatør i Oslo-området, for å levere sin innovative Depot360 Managed Services-løsning. Med Norge i front av den globale overgangen til elektrisk mobilitet markerer denne avtalen Siemens’ første Depot360-fotavtrykk i Norge.
Tar grep for å sikre fremtidens vannkvalitet i Bergen
Guard Automation skal levere Norges største og mest komplekse driftskontrollsystem for vann og avløp til Bergen Vann. Systemet skal sikre rent vann til over 300 000 mennesker i og rundt Bergen. Bergen Vann leverer rent drikkevann og avløpsrensing til over 300 000 mennesker bosatt i Bergen og Bjørnafjorden kommune. Nå er det klart at Guard Automation skal levere et nytt driftssystem for å sikre den kritiske infrastrukturen.
Overvåking+Optimaliseringssensorer basert på LoRa
Globalt standardisert LoRaWAN®-teknologi muliggjør effektiv,signaloverføring med lang rekkevidde. Målepunkter vidt distribuert i utendørsområder, kabling er kompleks eller ikke mulig, kontrollsystemet på høyere nivå fungerer allerede til fulle eller ingen er tilgjengelig på stedet: Så snart sensorteknologi brukes utenfor klart definerte industrielle produksjonsmiljøer eller ekstra måling data skal etterspørres i eksisterende systemer, slike utfordringer og hindringer oppstår.
Verdens største anlegg
Verdens største varmepumpeanlegg med ammoniakk er bygget ved Drammensfjorden. Ammoniakk er effektivt medium for varmepumpe, men gir en del driftstekniske utfordringer. En av utfordringene er arbeidstrykket, som er på 53 bar. Den andre utfordringen er utnyttelsesgraden, som for hovedpumpene er designet for driftebelastning på 50 prosent. Drammen Fjernvarme drifter med 90 prosent utnyttelse av kompressoren.