Febdok crop

Sikrer trygge beregninger av alle produkter som inngår i et elektrisk anlegg

Stor oppdatering i Febdok: – Viktig for hele Skandinavia

En omfattende oppdatering fra Eaton gjør det enklere å prosjektere og dokumentere elektriske anlegg i Febdok. Det gir fordeler i Norge, Sverige og Danmark. Fedbok er et program for installatører, rådgivere, ingeniører og skoler. Programmet er markedsledende innen beregning av elektriske anlegg i Norge, og ble først lansert i 1991.

– Bruken av Febdok er ikke et krav fra myndighetene, men det har likevel blitt en bransjestandard. Dette er en av de få programmene som er produsent-uavhengig, og som sikrer trygge beregninger av alle produkter som inngår i et elektrisk anlegg. Derfor er det viktig for oss at programmet er enkelt å bruke for de som velger Eatons produkter, sier Fredrik Aandal, produktsjef og teknisk rådgiver i Eaton Norge.

Selskapet har det siste året investert stort i å bygge opp sin egen produktdatabase i programmet fra bunnen av.

– Vi har oppdatert alle produktnavn og tekniske data, og har lagt til nye produktlanseringer fra 2021. Brukere av programmet har nå like god tilgang til våre produkter uavhengig av om de er i Norge, Sverige eller Danmark.

Febdok videreutvikler programmet

I over 30 år har Febdok sørget for grundige beregninger og dokumentasjon av elanlegg. Nå varsler Nelfo at den oppdaterte versjonen Febdok 7.0 er på vei. Nye funksjoner er at det skal bli mulig å eksportere innhold til Excel, erstatte forekomster av samme produkt, og legge til rette for å beregne installasjoner i ulike scenarioer.

– Vår oppdatering er en forberedelse til Febdok 7.0. Programmet sørger for høy kvalitet i prosjektering av blant annet næringsbygg, og det er viktig for oss å legge til rette for at verktøyet oppleves som brukervennlig, sier Aandal.

Gjør det enklere å prosjektere smarte bygg

Et viktig element for Eaton har vært å inkludere de nyeste produktene i databasen. Nyest i rekken er den digitale effektbryteren NZM-PXR, som ble lansert tidlig i 2021.

– Effektbryteren er førstevalget i store næringsbygg. Den er klar for Industri 4.0-applikasjoner, som vil si at den er et godt valg i moderne bygg hvor energi skal distribueres på en smartere måte ved hjelp av blant annet digitalisering og IoT-teknologi, sier Aandal.

– Det er viktig for oss at de mest energieffektive valgene er enkle å prosjektere. Vi vil se mer av energieffektive bygg fremover, og når produktene våre er i Febdok sikrer vi effektiv prosjektering og trygg dokumentasjon av et moderne elektrisk anlegg.
- Vi jobber hele tiden med å bli bedre og tilpasse oss ulike situasjoner. Nå det siste året har vi satset stort på digitale kurs med tanke på koronapandemien og vi ser at dette har vært veldig gunstig for våre deltakere, forklarer Anders Rivin.

Morrow Batteries products crop

Morrow og Optimeering skal utvikle AI-drevet software

Kraftproduksjonen må til enhver tid tilpasses forbruket

Det norske cleantech-selskaper Morrow Batteries ASA (Morrow) og Optimeering AS har undertegnet en intensjonsavtale om sammen å utvikle AI-drevet automasjonsprogramvare for kortsiktige kraftmarkedsoperasjoner.

les mer...
AMNYTT 01 2023 kolasj crop

AMNYTT 01 2023 er publisert

Endelig er det offentlig fastslått at det grønne skifte vil kreve med elektrisk kraft enn dagens system kan produsere. En rekke fagfolk og representanter har i lang tid etterlyst økt satsing på produksjon av elektrisk kraft her i landet. 

les mer...
FORSYNINGSSIKKERHET crop

Forsyningssikkerhet avgjørende for å lykkes med elektrifisering av Norge

Har utarbeidet tre råd for hvordan man kan sikre kontroll på forsyningssikkerhet

Sjefforsker Gerd Kjølle i SINTEF mener vi må ligge i forkant på forsyningssikkerhet for å lykkes med elektrifisering av Norge. Digitalisering av kraftsystemet vil bidra til viktige løsninger.

les mer...
PROpartner---Kompetanse_m crop

JFKnudtzen blir Weidmüller PROpartner

Vil forenkle planlegging, forenkle produksjon, forenkle ‘klar-til-installasjon’

Hvilken verdi gir dette kundene til PROpartner distributøren. JFKnudtzen tilbyr bred kompetanse, for å gi kunden de beste løsningene på behovene.

les mer...