Sikrer trygge beregninger av alle produkter som inngår i et elektrisk anlegg
Stor oppdatering i Febdok: – Viktig for hele Skandinavia
En omfattende oppdatering fra Eaton gjør det enklere å prosjektere og dokumentere elektriske anlegg i Febdok. Det gir fordeler i Norge, Sverige og Danmark. Fedbok er et program for installatører, rådgivere, ingeniører og skoler. Programmet er markedsledende innen beregning av elektriske anlegg i Norge, og ble først lansert i 1991.
– Bruken av Febdok er ikke et krav fra myndighetene, men det har likevel blitt en bransjestandard. Dette er en av de få programmene som er produsent-uavhengig, og som sikrer trygge beregninger av alle produkter som inngår i et elektrisk anlegg. Derfor er det viktig for oss at programmet er enkelt å bruke for de som velger Eatons produkter, sier Fredrik Aandal, produktsjef og teknisk rådgiver i Eaton Norge.
Selskapet har det siste året investert stort i å bygge opp sin egen produktdatabase i programmet fra bunnen av.
– Vi har oppdatert alle produktnavn og tekniske data, og har lagt til nye produktlanseringer fra 2021. Brukere av programmet har nå like god tilgang til våre produkter uavhengig av om de er i Norge, Sverige eller Danmark.
Febdok videreutvikler programmet
I over 30 år har Febdok sørget for grundige beregninger og dokumentasjon av elanlegg. Nå varsler Nelfo at den oppdaterte versjonen Febdok 7.0 er på vei. Nye funksjoner er at det skal bli mulig å eksportere innhold til Excel, erstatte forekomster av samme produkt, og legge til rette for å beregne installasjoner i ulike scenarioer.
– Vår oppdatering er en forberedelse til Febdok 7.0. Programmet sørger for høy kvalitet i prosjektering av blant annet næringsbygg, og det er viktig for oss å legge til rette for at verktøyet oppleves som brukervennlig, sier Aandal.
Gjør det enklere å prosjektere smarte bygg
Et viktig element for Eaton har vært å inkludere de nyeste produktene i databasen. Nyest i rekken er den digitale effektbryteren NZM-PXR, som ble lansert tidlig i 2021.
– Effektbryteren er førstevalget i store næringsbygg. Den er klar for Industri 4.0-applikasjoner, som vil si at den er et godt valg i moderne bygg hvor energi skal distribueres på en smartere måte ved hjelp av blant annet digitalisering og IoT-teknologi, sier Aandal.
– Det er viktig for oss at de mest energieffektive valgene er enkle å prosjektere. Vi vil se mer av energieffektive bygg fremover, og når produktene våre er i Febdok sikrer vi effektiv prosjektering og trygg dokumentasjon av et moderne elektrisk anlegg.
- Vi jobber hele tiden med å bli bedre og tilpasse oss ulike situasjoner. Nå det siste året har vi satset stort på digitale kurs med tanke på koronapandemien og vi ser at dette har vært veldig gunstig for våre deltakere, forklarer Anders Rivin.
NORD DRIVESYSTEMS utstyrer drivkomponentene sine med QR-koder
Den direkte veien til digital tjeneste. For å gi sine kunder over hele verden rask og enkel tilgang til service og salg, utstyrer NORD DRIVESYSTEMS produktene sine med QR-koder. Det papirfrie alternativet sparer tid og ressurser. Videre gir denne digitale tjenesten mulighet for direkte kontakt og kompetent rådgivning fra passende kontaktperson.
Variantreduksjon i automasjonskapet
Med frekvensomformeren NORDAC PRO SK 500P tilbyr NORD en allrounder i bokformat. Med NORDAC PRO SK 500P har Nord DriveSystems en kontrollskapomformer for praktisk talt alle drivapplikasjoner. Den er tilgjengelig i varianter med et effektområde på 0,25 til 22 kW, som kan tilordnes ulike krav i forskjellige bransjer. For tiden jobber systemleverandøren med å utvide effektområdet.
Rittal Applicaton Center lanseres i Skandinavia
Kompetanse gjennom praksis – Rittal Application Center for tavlebyggere. Hvordan kan produsenter av automasjonskap og tavler ta steget inn i digitaliseringens og automatiseringens verden – og hvordan kan de forberede seg for fremtiden? Svaret finner du innenfor rammen av det nye Rittal Application Center (RAC) i Ängelholm i Sverige, som ble åpnet den 28. august.
Skal vi virkelig vente til 2050 før vi slutter å bruke verdens mest skadelige klimagass
Selv om EU har vedtatt et totalforbud mot SF6-gass innen 2050, er det ingen grunn til å vente med å ta i bruk grønnere alternativer. Fredric Carlsson i energistyringsselskapet Eaton har en klar oppfordring til bransjen om å ta grep – helst i går.