Febdok crop

Sikrer trygge beregninger av alle produkter som inngår i et elektrisk anlegg

Stor oppdatering i Febdok: – Viktig for hele Skandinavia

En omfattende oppdatering fra Eaton gjør det enklere å prosjektere og dokumentere elektriske anlegg i Febdok. Det gir fordeler i Norge, Sverige og Danmark. Fedbok er et program for installatører, rådgivere, ingeniører og skoler. Programmet er markedsledende innen beregning av elektriske anlegg i Norge, og ble først lansert i 1991.

– Bruken av Febdok er ikke et krav fra myndighetene, men det har likevel blitt en bransjestandard. Dette er en av de få programmene som er produsent-uavhengig, og som sikrer trygge beregninger av alle produkter som inngår i et elektrisk anlegg. Derfor er det viktig for oss at programmet er enkelt å bruke for de som velger Eatons produkter, sier Fredrik Aandal, produktsjef og teknisk rådgiver i Eaton Norge.

Selskapet har det siste året investert stort i å bygge opp sin egen produktdatabase i programmet fra bunnen av.

– Vi har oppdatert alle produktnavn og tekniske data, og har lagt til nye produktlanseringer fra 2021. Brukere av programmet har nå like god tilgang til våre produkter uavhengig av om de er i Norge, Sverige eller Danmark.

Febdok videreutvikler programmet

I over 30 år har Febdok sørget for grundige beregninger og dokumentasjon av elanlegg. Nå varsler Nelfo at den oppdaterte versjonen Febdok 7.0 er på vei. Nye funksjoner er at det skal bli mulig å eksportere innhold til Excel, erstatte forekomster av samme produkt, og legge til rette for å beregne installasjoner i ulike scenarioer.

– Vår oppdatering er en forberedelse til Febdok 7.0. Programmet sørger for høy kvalitet i prosjektering av blant annet næringsbygg, og det er viktig for oss å legge til rette for at verktøyet oppleves som brukervennlig, sier Aandal.

Gjør det enklere å prosjektere smarte bygg

Et viktig element for Eaton har vært å inkludere de nyeste produktene i databasen. Nyest i rekken er den digitale effektbryteren NZM-PXR, som ble lansert tidlig i 2021.

– Effektbryteren er førstevalget i store næringsbygg. Den er klar for Industri 4.0-applikasjoner, som vil si at den er et godt valg i moderne bygg hvor energi skal distribueres på en smartere måte ved hjelp av blant annet digitalisering og IoT-teknologi, sier Aandal.

– Det er viktig for oss at de mest energieffektive valgene er enkle å prosjektere. Vi vil se mer av energieffektive bygg fremover, og når produktene våre er i Febdok sikrer vi effektiv prosjektering og trygg dokumentasjon av et moderne elektrisk anlegg.
- Vi jobber hele tiden med å bli bedre og tilpasse oss ulike situasjoner. Nå det siste året har vi satset stort på digitale kurs med tanke på koronapandemien og vi ser at dette har vært veldig gunstig for våre deltakere, forklarer Anders Rivin.

SIE_200917 - ET 200 Failsafe

Ny redundant CPU for høye krav

Integrert systemdiagnose og 5-nivå beskyttelseskonsept

SIMATIC S7-1500 serien utvides med en ny PLS for det redundante systemet S7-1500R/H med mulighet for integrerte Fail-Safe applikasjoner. Den nye CPU 1518HF-4 PN i redundantserien er egnet for applikasjoner der du stiller høye krav til tilgjengelighet, programomfang og behandlingshastighet, og samtidig krever funksjonell sikkerhet opp til «Safety Integrity Level» SIL 3.

les mer...
Fortuem batterier crop

Fortum investerer i et nytt og moderne gjenvinningsanlegg for elbilbatterier

Imøtekommet økende etterspørselen og gjenvinner litium, nikkel, kobolt og mangan

Anlegget, som skal bygges i Finland, kan gjenvinne sjeldne metaller fra norske elbilbatterier og bidra til mer bærekraftig europeisk batteriproduksjon. Fortum utvider kapasiteten for gjenvinning av elbilbatterier, og skal bygge et nytt og moderne gjenvinningsanlegg i Harjavalta i Finland. Dette vil øke Fortums gjenvinningskapasitet betydelig.

les mer...
Siemens edge crop

Full oversikt i Industrial Edge

Vi lever i en digital verden hvor også nå industrien er på full fart inn. Stikkord som IoT, data, AI, algoritmer, skytjenester, språk som C++, Java, Python og så videre blir mer og mer aktuelle. En aktuell problemstilling er hvordan dette skal bakes inn hverdagen vi kjenner fra før, uten å gå på bekostning av krav og viktige prinsipper industrien er nødt til å ivareta, som i mange tilfeller skiller seg fra forbruker- og IT-verden. Siemens Industrial Edge er svaret.

 
les mer...
Pepperl safeUC crop[1]

Ultralyd sensorsystem som er banebrytende for sikkerhetsapplikasjoner

Det blir alltid en sikker og pålitelig deteksjon.

USi®-safety, ultralydbasert sensorsystem fra Pepperl+Fuchs i henhold til Kategori 3 PL d. USi®-safety ultralyd sensorsystem er banebrytende for sikkerhetsapplikasjoner - enten det er i krevende industrielle omgivelser eller utendørs.

les mer...