
Trenden går mot større ladeparkeringsplasser med korte ladetider
Smart ladestyring for e-mobilitet
Med EV Charging Suite tilbyr Phoenix Contact en skalerbar programvareløsning for ladestyringen. Den optimaliserer driften av ladestasjoner, sørger for stasjonenes tilgjengelighet og åpner for fleksibel utbygging.
Med det stadig økende antallet elbiler på veien våre, vokser også behovet for lademuligheter tilsvarende. Trenden går mot større ladeparkeringsplasser med korte ladetider. De som er ansvarlige for planlegging og oppsett står foran utfordringen om å oppnå best mulig ladeeffekt for hvert ladepunkt, med den begrensede nettilkoblingen på stedet. Samtidig må sikker, meget tilgjengelig drift kunne garanteres, og da under hensyntagen av andre forbrukere og produsenter. EV Charging Suite leverer løsningen på denne problematikken: Etter innstillbare regler fordeler den integrerte laststyringen den tilgjengelige tilkoblingseffekten på samtlige ladepunkter. Det forhindrer at hovedsikringen utløser som følge av overlast, og sikrer dermed ladeanleggets tilgjengelighet.
Ladeanleggets kunder føres på en enkel og praktisk måte til den sentrale terminalen via berøringsgrensesnitt, fra autorisering og til fullføring av ladeprosessen. Avregningen foregår nøyaktig og brukstilpasset via Open Charge Point Protocol (OCPP). Programmet utgjør dermed grensesnittet mellom elbilfører, leverandør av fakturaer, operatører av strømnett og ladeanlegg.
Konfigurering, styring og overvåking foregår praktisk og enkelt via en nettleser. På nettgrensesnittet kan brukere og ladepunkter administreres, og ladeprosesser kan aktiveres. Nye ladepunkter suppleres helt enkelt, uten at det komplette ladeanlegget må konfigureres på nytt. Tilpassede brukerroller for anleggsoperatører, serviceteknikere og betjeningspersonell gir egnede rettigheter for alle oppgaver.
Lisensene for EV Charging Suite finnes, helt etter ladeanleggenes størrelse, for 10, 30 og 50 ladepunkter. I tillegg finnes det gunstige oppgraderingslisenser. Om ønsket er programmet preinstallert på en industri-PC fra Phoenix Contact som er egnet for utendørsområder. Den fungerer som sentral terminal, somet reduserer installerings- og konfigureringsarbeidet.
PHOENIX CONTACT AS ble etablert i 1987 og er et datterselskap av PHOENIX CONTACT GmbH & Co. KG i Tyskland, en av verdens ledende virksomheter innen elektronisk interface og industriell automatiseringsteknikk. Selskapet sysselsetter ca 17 500 medarbeidere i hele verden og har et nettverk med mer enn 55 datterselskaper som ivaretar globalt salg og support. I 2018 var omsetningen på 2,38 milliarder €.
I Norge er vi 32 medarbeidere hvorav 30 i Oslo, 1 i Ulsteinvik og 1 i Trondheim. Vi lagerfører på vårt hovedkontor mer enn 5.000 artikler og kan derfor betjene våre kunder med rask, effektiv og teknisk god service.
Siemens optimaliserer lading av Unibuss’ elektriske busser i Oslo
Siemens har inngått en avtale med Unibuss, en ledende bussoperatør i Oslo-området, for å levere sin innovative Depot360 Managed Services-løsning. Med Norge i front av den globale overgangen til elektrisk mobilitet markerer denne avtalen Siemens’ første Depot360-fotavtrykk i Norge.
Tar grep for å sikre fremtidens vannkvalitet i Bergen
Guard Automation skal levere Norges største og mest komplekse driftskontrollsystem for vann og avløp til Bergen Vann. Systemet skal sikre rent vann til over 300 000 mennesker i og rundt Bergen. Bergen Vann leverer rent drikkevann og avløpsrensing til over 300 000 mennesker bosatt i Bergen og Bjørnafjorden kommune. Nå er det klart at Guard Automation skal levere et nytt driftssystem for å sikre den kritiske infrastrukturen.
Overvåking+Optimaliseringssensorer basert på LoRa
Globalt standardisert LoRaWAN®-teknologi muliggjør effektiv,signaloverføring med lang rekkevidde. Målepunkter vidt distribuert i utendørsområder, kabling er kompleks eller ikke mulig, kontrollsystemet på høyere nivå fungerer allerede til fulle eller ingen er tilgjengelig på stedet: Så snart sensorteknologi brukes utenfor klart definerte industrielle produksjonsmiljøer eller ekstra måling data skal etterspørres i eksisterende systemer, slike utfordringer og hindringer oppstår.
Verdens største anlegg
Verdens største varmepumpeanlegg med ammoniakk er bygget ved Drammensfjorden. Ammoniakk er effektivt medium for varmepumpe, men gir en del driftstekniske utfordringer. En av utfordringene er arbeidstrykket, som er på 53 bar. Den andre utfordringen er utnyttelsesgraden, som for hovedpumpene er designet for driftebelastning på 50 prosent. Drammen Fjernvarme drifter med 90 prosent utnyttelse av kompressoren.