
Viktig at vår produserende industri står klare til å tilegne seg kunnskap
Små og mellomstore produsenter risikerer å få det tøffest
Robotprodusenter har en veldig viktig oppgave i dag: å gjøre det enkelt for beslutningstakere å sette i gang med å frigjøre personalet. Blir det for vanskelig, kommer det ikke til å skje, og dette er et stort hinder for bransjen.
For at vi i Norge skal bli konkurransedyktige, må vi berike oss selv med kompetanse rundt robotautomasjon. Overlater vi alltid jobben til en ekstern partner, vil vi ikke selv besitte kunnskapen om mulighetene med robotautomasjon. Denne kunnskapen om automasjon vil bli viktig i alt fra hvordan produkter konstrueres til hvordan man bygger opp produksjonslinjer.
Partnere til Universal Robots har fullt opp med å installere cobotene våre, og jeg er helt sikker på at det vil bli svært mye å gjøre i fremtiden også. Jeg tror til og med at vi kommer til å få et problem med at etterspørselen rundt integrasjon kommer til å oversvømme markedet. Jeg tror at industrien kommer til å få vanskelig for å finne virksomheter som kan hjelpe dem med integrasjon, ettersom behovet kommer til å bli for stort. Dessverre tror jeg at våre små og mellomstore produsenter kommer til å få det tøffest, sier Julius Skulstad hos Universal Robots. Dersom det blir slik, kommer dette til å bli en stor trussel mot utviklingen av industrien. Det er derfor viktig at vår produserende industri står klare til å tilegne seg kunnskap og erfaring rundt hva man kan gjøre selv og hva man bør overlate til en dyktig integratør. Kompetanse vil bli en veldig viktig puslespillbit for å få konkurransekraft i virksomheten.
Universal Robots pløyer nå ny mark for å igjen drive utviklingen mot enkel robotautomasjon. Akkurat slik iPhone er en maskinvare og en bærer for ulike apper, så er UR-coboten en bærer av ulike applikasjoner. Denne plattformen består i dag av fire tydelige komponenter, en Cobot, økosystemet UR+, UR Academy og UR Application Builder:
Økosystemet UR+ er i dag en markedsplass der eksterne utviklere kan markedsføre sitt UR+-tilbehør som skal være Plug & Produce.
UR Academy er en kostnadsfri interaktiv opplæring som tar 87 min å gjennomføre. Det gir brukerne forståelsen og kunnskapen de trenger for å komme i gang med cobots.
UR Application Builder er en nettbasert programvare der sluttbrukeren kan bygge sin applikasjon simpelthen ved å svare på noen spørsmål. Deretter skapes en animert film, og man får se hvordan det vil se ut, samtidig som programmet til roboten skrives i mellomtiden. Blir det slik man ønsker, kan man lagre programmet og overføre det direkte til coboten og begynne å kjøre.
Prosessen går ut på å bygge sin løsning i UR Application Builder og se hvordan en robot rører seg i applikasjonen samtidig som programmet bygges. Deretter velger man tilbehøret sitt på UR+ og velger størrelse på coboten. Mens man venter på leveransen fem dager senere, gjennomfører man opplæringen UR Academy. Så på én uke er man i full gang med å ruste seg med kunnskap for fremtiden.
Dette gir håp til våre små og mellomstore produsenter.
Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse
F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.
Norconsult prosjekterer nytt grønt ammoniakkanlegg for Fortescue Future Industries
Skal utvikle et produksjonsanlegg med en mulig kapasitet på 300 megawatt
Fortescue Future Industries har inngått avtale med Norconsult om prosjekteringen av et produksjonsanlegg for grønn hydrogen og grønn ammoniakk i Svelgen. Fortescue Future Industries (FFI), et datterselskap av det australske selskapet Fortescue, har besluttet at deres Holmaneset-prosjekt skal videreføres.
Sterk avslutning på året for Goodtech
Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden
Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).
Pluggforbindere for automatisert produksjon
Kan også velge fra et høyt antall individuelle merkinger
Den nye, krympebaserte ledning-til-kort-pluggforbinderserien Connexis for kabelkonfeksjoneringer fra Phoenix Contact optimaliserer automatisert produksjon og sørger slik for tempo og presisjon ved kretskortpluggforbindelsen.