1174900574

Bedrifter kan bruke resirkuleringsprinsipper i sine egne forretningsprosesser

SAP lanserer ny løsning som skal fremme sirkulær økonomi

SAP lanserer nå SAP Responsible Design and Production – en programvareløsning som fremmer bærekraftig produktdesign og overgangen til en mer sirkulær økonomi. Dette er den seneste løsningen i en voksende portefølje av applikasjoner med fokus på bærekraft. Formålet er å hjelpe bedrifter med å tilspisse sine verktøy for måling og håndtering av data.

I en tid hvor bærekraftsrelatert lovgivning i økende grad innføres for bedrifter, eks. plastavgifter, gjør SAP Responsible Design and Production-løsningen det mulig for bedrifter å tilpasse seg raskt. Den nye løsningen hjelper bedrifter med å få bedre kontroll på materialstrømmer i deres prosesser, inkludert sporing og overholdelse av regler som kan endres raskt, spesielt de som er knyttet til produktemballasje og plast. Ettersom bedrifter i økende grad utvikler bærekraftige produkter, har håndtering av materialer og regulatoriske data i dag blitt en av de mest komplekse utfordringene i forbrukermarkedet.

«Den sirkulære økonomien er basert på tre prinsipper drevet av design – eliminering av avfall og forurensning, resirkulering av produkter og materialer og gjenskaping av naturverdier. Digitale løsninger spiller en viktig rolle i overgangen til en sirkulær økonomi. De gjør det mulig for bedrifter å la gjenvinningspraksis gjennomsyre hele virksomheten. Fra å designe produkter som mest mulig reduserer avfall, til å spore livssyklusen til alle inngående materialer», sier Andrew Morlet, administrerende direktør i Ellen MacArthur Foundation.

Med SAPs nye løsning kan bedrifter bruke resirkuleringsprinsipper i sine egne forretningsprosesser. Avfall elimineres og bedrifter kan se hvordan produktene skal designes slik at de er bærekraftige helt fra begynnelsen. En merkevaresjef for sjampo får for eksempel innsikt i hele produktets livssyklus og kan også sørge for at du tar ditt utvidede produsentansvar (EPR) og betaler plastavgiftene som finnes i ulike markeder. Den økte åpenheten hjelper merkevaresjefen å gjøre designendringer som reduserer avfall og bestemmer hvordan kostnadene for avfallet som fortsatt genereres skal reduseres enda mer.

«Hvert år bruker vi nesten dobbelt så mange ressurser som naturen klarer å gjenskape. Bedrifter kan spille en avgjørende rolle gjennom smart, ansvarlig produktdesign som gjenbruker ressurser i stedet for å kaste dem. Det er en kompleks jobb å designe produkter som eliminerer avfall og bruker ansvarlige materialer, men SAP Responsible Design and Production takler den kompleksiteten og tilbyr våre kunder en meget god standardløsning. På denne måten hjelper vi dem med å levere resirkulerbare produkter slik at vi får en sirkulær økonomi», sier Scott Russell, styremedlem og leder for Customer Success i SAP.

SAP Responsible Design & Production er en skybasert løsning utviklet sammen med AccentureSAP Business Technology Platform. Den leverer en skreddersydd intelligens som gjør det mulig for bedrifter å holde tritt med EPR-regler og plastskatter, integrere sirkularitetsprinsipper i kjernevirksomhetsprosessene og optimalisere design for bærekraftige selskaper.

Les mer i bloggen "Helping Business Thrive in a Circular Economy".

SAP har vært i forkant med å bidra til bærekraftig drift i mer enn ett tiår. I tillegg til å bli kåret til programvareindustriens ledende selskap i Dow Jones Sustainability Index (DJSI) i 14 år på rad, illustrerer SAPs medlemskap i Value Balancing Alliance og gjennom SAP Integrated Report vår forpliktelse til å integrere økonomisk, miljømessig og sosial ytelse i våre beslutningsprosesser.

Besøk SAP at COP26 og SAP solutions for sustainability for mere informasjon.

 

eaton-pkz-and-dil-with-push-in-terminals-crop

Eaton utvider utvalget av motorvernbrytere og kontaktorer

Leggee til nye enheter med push-in-klemmer

Eaton utvider porteføljen innen motorvernbrytere, motorstartere og kontaktorer ved å lansere flere varianter med push-in-teknologi. Dermed skrus produktiviteten opp flere hakk.

les mer...
Rital RiP crop

Rittal RiPanel: Konfigurator i ny versjon

Skreddersydde løsninger er mulig

Enklere enn noen gang å konfigurere og bestille skap. Komplekse produkter som skapsystemer planlegges enkelt i 3D, konfigureres individuelt og bestilles raskt, takket være direkte prisinformasjon. For systemplanleggere er dette nå enda enklere.

les mer...
NORD-DuoDrive-3kW crop

NORD DuoDrive nå med effekter på opptil 3 kW Patentert girmotor

DuoDrive er egnet for bruk i næringsmiddel- og farmasøytisk industri

Den patenterte DuoDrive fra NORD DRIVESYSTEMS er et revolusjonerende integrert gir/motorkonsept i et hygienisk vaske-down design som nå dekker effektområder på opptil 3 kW. Den sømløse integreringen av gir og motor i et drivsystem er et kvantesprang og setter nye standarder med hensyn til brukervennlighet og effektivitet til det globale skipsmarkedet.

les mer...
Rittal crop

Rittal RiPanel: Konfigurator i ny versjon

Skreddersydde løsninger er mulig i RiPanel

Enklere enn noen gang å konfigurere og bestille skap. Komplekse produkter som skapsystemer planlegges enkelt i 3D, konfigureres individuelt og bestilles raskt, takket være direkte prisinformasjon. For systemplanleggere er dette nå enda enklere. Med Rittals nye RiPanel konfigurator kan man spesialtilpasse kapslingen, inkludert tilbehør og prisinformasjon, og deretter bestille online.

les mer...