Water_Treatment crop

Målet er å digitalisere og analysere data for å optimalisere operasjonell drift

Samarbeider for dekarbonisering

Alfa Laval og Schneider Electric vil digitalisere og analysere data for å forbedre Alfa Lavals driftseffektivitet. De to selskapene vil utvikle Alfa Lavals veikart for utvidet bruk av fornybar energi, et viktig skritt i Alfa Lavals vei mot å bli karbonnøytral innen 2030 i hele verdikjeden.

Schneider Electric, som i februar ble anerkjent som verdens mest bærekraftige selskap i 2021 av Corporate Knights, og Alfa Laval, en ledende global leverandør av produkter og løsninger for varmeoverføring, separering og væskehåndtering, kunngjorde nylig at selskapene har utvidet partnerskapsavtalen sin. Målet er å digitalisere og analysere data for å optimalisere Alfa Lavals operasjonelle effektivitet:

- Å oppnå vårt mål om karbonnøytralitet vil kreve innsats i hele forsyningskjeden og tettere samarbeid med våre kunder, leverandører og samfunnene vi opererer i, sier Mikael Tydén, Executive Vice President, Head of Operations i Alfa Laval.

- Vi har sluttet oss til Exponential Roadmap Initiative for å få støtte til å installere energieffektive løsninger. Vår utvidede partnerskapsavtale med Schneider Electric er en annen konkret aktivitet for å nå 1,5 ° C -scenariet som er satt i Paris-avtalen.

Partnerskapet begynte i 2019 med mål om å digitalisere Alfa Lavals energiinfrastruktur. Fangst av energiforbruksdata på tvers av virksomheten resulterte i identifisering av energieffektiviseringsprosjekter og tiltak for å redusere energiforbruk og kostnader på tvers av eiendommene, land og regioner.

Energieffektivitet er en av hovedfaktorene for å nå Paris-avtalens mål, ettersom det kan levere mer enn 40 prosent reduksjon av klimagassutslipp i løpet av de neste 20 årene, ifølge International Energy Agency.

I neste trinn vil de to selskapene utvikle Alfa Lavals veikart for utvidet bruk av fornybar energi og bytte fra naturgass til andre grønne alternativer. Alfa Laval har satt seg som mål å bli karbonnøytral i hele verdikjeden innen 2030, og dette samarbeidet er et viktig skritt mot å realisere denne ambisjonen.

- Tiden er inne for å ta klimatiltak på alvor, spesielt i lys av rapporten fra FNs klimapanel (IPCC) som ble sluppet ut i august, sier Philippe Diez, Partner Sustainability Business Division Europe, i Schneider Electric.

- Det er en ære å kunne samarbeide med Alfa Laval fordi de tar skrittet videre fra strategi og planlegging til implementering for å oppnå karbonnøytralitet i hele verdikjeden.

Mer informasjon på alfalaval.com.

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

Elni

Industribedrifter sliter med å dokumentere gevinst på sine digitale investeringer

Programvareselskapet IFS offentliggjør nå resultater fra studien; Shaping the Future of Manufacturing. En studie som viser hvor langt industribedrifter har kommet i sin digitale transformasjon, basert på deres planer for fremtidige investeringer og status på IT-strategier og utfordringer. Målet er å finne ut hvilke områder der industrien kan maksimere sin vekst.

les mer...
AMNYTT 03 2023 kolasj crop

AMNYTT 03 2023 er publisert

Det er enighet i politisk miljø og i industrien om at produksjonen må omstilles. CO2 utslippet må reduseres. Bruk av fornybar energi må økes. For de fleste industrielle aktører innebærer det omstilling til mer bruk av elektrisk kraft, som er produsert fra vann, vind eller sol. Når dette er sagt slutter enigheten mellom politisk og næringsmessige interesser.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Goodtech leverer styringssystemer til nytt moderne renseanlegg i Hokksund med høye miljøambisjoner

Øvre Eiker kommune bygger nytt renseanlegg i Hokksund med utvidede renseegenskaper og har valgt NCC som entreprenør for utbyggingen. Goodtech bistår med programmering av styringssystemer, samt leveranse av elektrodokumentasjon, gassdetektorer og hardware med planlagt ferdigstillelse i løpet av 2025.

les mer...