Målet er å digitalisere og analysere data for å optimalisere operasjonell drift
Samarbeider for dekarbonisering
Alfa Laval og Schneider Electric vil digitalisere og analysere data for å forbedre Alfa Lavals driftseffektivitet. De to selskapene vil utvikle Alfa Lavals veikart for utvidet bruk av fornybar energi, et viktig skritt i Alfa Lavals vei mot å bli karbonnøytral innen 2030 i hele verdikjeden.
Schneider Electric, som i februar ble anerkjent som verdens mest bærekraftige selskap i 2021 av Corporate Knights, og Alfa Laval, en ledende global leverandør av produkter og løsninger for varmeoverføring, separering og væskehåndtering, kunngjorde nylig at selskapene har utvidet partnerskapsavtalen sin. Målet er å digitalisere og analysere data for å optimalisere Alfa Lavals operasjonelle effektivitet:
- Å oppnå vårt mål om karbonnøytralitet vil kreve innsats i hele forsyningskjeden og tettere samarbeid med våre kunder, leverandører og samfunnene vi opererer i, sier Mikael Tydén, Executive Vice President, Head of Operations i Alfa Laval.
- Vi har sluttet oss til Exponential Roadmap Initiative for å få støtte til å installere energieffektive løsninger. Vår utvidede partnerskapsavtale med Schneider Electric er en annen konkret aktivitet for å nå 1,5 ° C -scenariet som er satt i Paris-avtalen.
Partnerskapet begynte i 2019 med mål om å digitalisere Alfa Lavals energiinfrastruktur. Fangst av energiforbruksdata på tvers av virksomheten resulterte i identifisering av energieffektiviseringsprosjekter og tiltak for å redusere energiforbruk og kostnader på tvers av eiendommene, land og regioner.
Energieffektivitet er en av hovedfaktorene for å nå Paris-avtalens mål, ettersom det kan levere mer enn 40 prosent reduksjon av klimagassutslipp i løpet av de neste 20 årene, ifølge International Energy Agency.
I neste trinn vil de to selskapene utvikle Alfa Lavals veikart for utvidet bruk av fornybar energi og bytte fra naturgass til andre grønne alternativer. Alfa Laval har satt seg som mål å bli karbonnøytral i hele verdikjeden innen 2030, og dette samarbeidet er et viktig skritt mot å realisere denne ambisjonen.
- Tiden er inne for å ta klimatiltak på alvor, spesielt i lys av rapporten fra FNs klimapanel (IPCC) som ble sluppet ut i august, sier Philippe Diez, Partner Sustainability Business Division Europe, i Schneider Electric.
- Det er en ære å kunne samarbeide med Alfa Laval fordi de tar skrittet videre fra strategi og planlegging til implementering for å oppnå karbonnøytralitet i hele verdikjeden.
Mer informasjon på alfalaval.com.
Tar grep for å sikre fremtidens vannkvalitet i Bergen
Guard Automation skal levere Norges største og mest komplekse driftskontrollsystem for vann og avløp til Bergen Vann. Systemet skal sikre rent vann til over 300 000 mennesker i og rundt Bergen. Bergen Vann leverer rent drikkevann og avløpsrensing til over 300 000 mennesker bosatt i Bergen og Bjørnafjorden kommune. Nå er det klart at Guard Automation skal levere et nytt driftssystem for å sikre den kritiske infrastrukturen.
Overvåking+Optimaliseringssensorer basert på LoRa
Globalt standardisert LoRaWAN®-teknologi muliggjør effektiv,signaloverføring med lang rekkevidde. Målepunkter vidt distribuert i utendørsområder, kabling er kompleks eller ikke mulig, kontrollsystemet på høyere nivå fungerer allerede til fulle eller ingen er tilgjengelig på stedet: Så snart sensorteknologi brukes utenfor klart definerte industrielle produksjonsmiljøer eller ekstra måling data skal etterspørres i eksisterende systemer, slike utfordringer og hindringer oppstår.
Verdens største anlegg
Verdens største varmepumpeanlegg med ammoniakk er bygget ved Drammensfjorden. Ammoniakk er effektivt medium for varmepumpe, men gir en del driftstekniske utfordringer. En av utfordringene er arbeidstrykket, som er på 53 bar. Den andre utfordringen er utnyttelsesgraden, som for hovedpumpene er designet for driftebelastning på 50 prosent. Drammen Fjernvarme drifter med 90 prosent utnyttelse av kompressoren.
Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser
En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.