Rittal digi crop

Målet er å skape verdens mest moderne senter for produksjon av store kapslinger

Rittal digitaliserer produksjon sin

Et toppmoderne senter for produksjon av store gulvskap er for tiden under bygging på Rittals Rittershausen-fabrikk. Det er basert på prinsippene for Industri 4.0, med konsekvent digitalisering av prosesser og helautomatiske profil-, sveising og panelproduksjonsenheter.

Samtidig installerer Rittal nye høyteknologiske produksjonslinjer for sine nye gulvskap VX25. Investeringen omfatter 120 millioner euro.

Siden 1961 har Rittal skapt historie ved å endre standarden for apparatskap. Da laget firmaet den første volumproduserte kapslingen. Firmaet tar nå et enda større skritt for fremtiden.

Verdens mest moderne senter for produksjon

– Målet vårt er å skape verdens mest moderne senter for produksjon av store kapslinger. Med dette i sikte har vi begynt transformasjonen til Industri 4.0. Vi setter neste standard i Rittals produksjonssystem for våre verdensomspennende produksjonsenheter, basert på prinsippet «One Rittal, one standard», sier Carsten Röttchen, administrerende direktør for International Production hos Rittal.

– Med den økende digitaliseringen som Industri 4.0 krever, kommer vi til å automatisere ytterligere delprosesser, øke datakonsistensen og integrere produksjonsprosessen i en heldigitalisert verdikjede gjennom et utførelsessystem for produksjonen.

Prosessforbedringene omfatter kunnskapsbaserte systemer som stadig utvikles gjennom datanettverk og analyse. Tendenser kan oppdages i sanntid, da de oppstår gjennom kontinuerlige sammenligninger av produksjonsresultater og statistiske prosesser. Dermed kan produksjonsproblemer unngås og toleranser kan overvåkes for å oppnå prosessens høye kvalitetskrav. Dessuten brukes forutsigende vedlikeholdsdata for å forbedre den tekniske tilgjengeligheten i produksjonsanleggene.

Over 30 roboter

De første enhetene for VX25, som de helautomatiske linjene for montasjeplater og profiler samt sveisesystemer, er allerede installert. Når det nye produksjonsanlegget er ferdig i 2020, vil det ha tre profilsystemer, hver av dem 70 meter lange. Det innebærer at de horisontale og vertikale rammeprofilene i det nye store gulvskapet VX25, som har perfekt symmetri og et konsistent 25 mm hullmønster, vil bli produsert i én enkelt prosess.

Volumproduksjonslinjene har også helautomatiske sveisesystemer. 31 roboter til sveising og håndtering sikrer at transport- og sveiseprosessene fungerer pålitelig i anlegget.

 

Pepperl F191 crop

Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse

F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.

les mer...
Fortescue Henning Vellene_Egil Hogna crop

Norconsult prosjekterer nytt grønt ammoniakkanlegg for Fortescue Future Industries

Skal utvikle et produksjonsanlegg med en mulig kapasitet på 300 megawatt

Fortescue Future Industries har inngått avtale med Norconsult om prosjekteringen av et produksjonsanlegg for grønn hydrogen og grønn ammoniakk i Svelgen. Fortescue Future Industries (FFI), et datterselskap av det australske selskapet Fortescue, har besluttet at deres Holmaneset-prosjekt skal videreføres.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
Phoenix plug crop

Pluggforbindere for automatisert produksjon

Kan også velge fra et høyt antall individuelle merkinger

Den nye, krympebaserte ledning-til-kort-pluggforbinderserien Connexis for kabelkonfeksjoneringer fra Phoenix Contact optimaliserer automatisert produksjon og sørger slik for tempo og presisjon ved kretskortpluggforbindelsen.

les mer...