Rittal RAC Invigning crop

Rittal Applicaton Center lanseres i Skandinavia

Kompetanse gjennom praksis – Rittal Application Center for tavlebyggere. Hvordan kan produsenter av automasjonskap og tavler ta steget inn i digitaliseringens og automatiseringens verden – og hvordan kan de forberede seg for fremtiden? Svaret finner du innenfor rammen av det nye Rittal Application Center (RAC) i Ängelholm i Sverige, som ble åpnet den 28. august. 

Her kan eksisterende og nye kunder jobbe med sine prosjekter sammen med eksperter fra Rittal, bli kjent med nye teknologier og rett og slett prøve dem ut. Under mottoet “Join. Apply. Grow.”, tilbyr systemleverandøren Rittal et verkstedmiljø hvor kundene kan teste nye arbeidsflyter innen produksjon av apparatskap og tavler for økt effektivitet.

Ängelholm, 28.08.24 – “Rittal Application Center er stedet hvor selskaper innen produksjon av automasjonskap og tavler kan ta med seg sine egne prosjekter, og hvor vi i praksis samarbeider med dem for å utvikle individuelle løsninger,” sier Håkan Persson, Prosjektleder RAC hos Rittal. “Vårt mål er å gi våre kunder en konkurransefordel og vise dem nye utviklingsmuligheter for fremtiden.” 

Dette betyr at kundene møter et reelt verkstedmiljø i Rittal Application Center, som lar dem prøve ut fordelene med programvareløsninger og automatiseringsteknologi på sine prosjekter og oppdage nye måter å øke effektiviteten i arbeidsflyten. Rittals eksperter innen automasjonsskap og tavlekonstruksjon, innkjøp og logistikk samt automatisering og administrasjon gir support og rådgivning til bedrifter som produserer automasjonsskap og tavler. 

Administrerende direktører, produksjonssjefer, montører eller designere kan bidra med sine egne individuelle oppgaver: fra design med Eplan designverktøy til løsninger fra Rittal Automation Systems og til optimalisering av hele verdikjeden. 

Rittal Application Center gir praktiske svar på mange forskjellige tekniske spørsmål, for eksempel: Hvilke detaljer er viktige når man lager koblingsskjemaer og 3D-modeller digitalt? Hvordan kan effektiviteten økes betydelig gjennom automatisert bearbeiding av skap, montasjeplater og DIN-skinner? Hvilke fordeler tilbyr den digitale tvillingen av en kapsling? Hvilken betydning har datahåndtering for konsistensen i verdiskapingsprosessen – fra design og bearbeiding til kabelbearbeiding og programvarestøttet kabling? Og sist, men ikke minst, vil spørsmål om arbeidsflyt og ergonomi bli undersøkt – fra løsninger innen håndtering til grundig prosessanalyse.

AMNYTT magasin nr 4 - 2025 er publisert

Ny utgave av AMNYTT magasin

Møte nestorene Sæland og Borchsenius i videointervju. Les vårt profilintervju med Trygve Dirdal, fagleder instrumentering i Equinor. Vi skriver også om sensorer som forstår og roboter som beskytter – industrien tar nye steg mot smartere, tryggere og grønnere produksjon.

Emerson AI

Emerson utvider AI-porteføljen for tryggere og mer forutsigbar automatisering

Emerson har lansert nye AI-løsninger rettet mot industriell automatisering, med særlig vekt på driftssikkerhet og anvendbarhet i virksomhetskritiske systemer.

Pepperl+Fuchs G11

Pepperl+Fuchs lanserer nye IO-Link huber

Med bruk av IO-Link-huber er mange teknologiske begrensninger en saga blott: de tillater blandet drift av IO-Link-enheter og binære standardsensorer/aktuatorer på en og samme IO-Link-master. De nye IO-Link-hubene i G11- og G16-serien fra Pepperl+Fuchs representerer en spesielt robust og kostnadseffektiv løsning, og gir brukerne størst mulig fleksibilitet i systemplanleggingen.

Camila Medina, foto: Schneider Electric

Ny direktør for industriell automatisering i Schneider Electric Norge

Camila Medina (33) tiltrer 1. juni som direktør for industriell automatisering i Schneider Electric Norge. Hun kommer fra stillingen som strategileder for Norden og Baltikum i samme selskap og har tidligere erfaring fra både Statkraft og Schneider Electric.