Rittal Applicaton Center lanseres i Skandinavia
Kompetanse gjennom praksis – Rittal Application Center for tavlebyggere. Hvordan kan produsenter av automasjonskap og tavler ta steget inn i digitaliseringens og automatiseringens verden – og hvordan kan de forberede seg for fremtiden? Svaret finner du innenfor rammen av det nye Rittal Application Center (RAC) i Ängelholm i Sverige, som ble åpnet den 28. august.
Her kan eksisterende og nye kunder jobbe med sine prosjekter sammen med eksperter fra Rittal, bli kjent med nye teknologier og rett og slett prøve dem ut. Under mottoet “Join. Apply. Grow.”, tilbyr systemleverandøren Rittal et verkstedmiljø hvor kundene kan teste nye arbeidsflyter innen produksjon av apparatskap og tavler for økt effektivitet.
Ängelholm, 28.08.24 – “Rittal Application Center er stedet hvor selskaper innen produksjon av automasjonskap og tavler kan ta med seg sine egne prosjekter, og hvor vi i praksis samarbeider med dem for å utvikle individuelle løsninger,” sier Håkan Persson, Prosjektleder RAC hos Rittal. “Vårt mål er å gi våre kunder en konkurransefordel og vise dem nye utviklingsmuligheter for fremtiden.”
Dette betyr at kundene møter et reelt verkstedmiljø i Rittal Application Center, som lar dem prøve ut fordelene med programvareløsninger og automatiseringsteknologi på sine prosjekter og oppdage nye måter å øke effektiviteten i arbeidsflyten. Rittals eksperter innen automasjonsskap og tavlekonstruksjon, innkjøp og logistikk samt automatisering og administrasjon gir support og rådgivning til bedrifter som produserer automasjonsskap og tavler.
Administrerende direktører, produksjonssjefer, montører eller designere kan bidra med sine egne individuelle oppgaver: fra design med Eplan designverktøy til løsninger fra Rittal Automation Systems og til optimalisering av hele verdikjeden.
Rittal Application Center gir praktiske svar på mange forskjellige tekniske spørsmål, for eksempel: Hvilke detaljer er viktige når man lager koblingsskjemaer og 3D-modeller digitalt? Hvordan kan effektiviteten økes betydelig gjennom automatisert bearbeiding av skap, montasjeplater og DIN-skinner? Hvilke fordeler tilbyr den digitale tvillingen av en kapsling? Hvilken betydning har datahåndtering for konsistensen i verdiskapingsprosessen – fra design og bearbeiding til kabelbearbeiding og programvarestøttet kabling? Og sist, men ikke minst, vil spørsmål om arbeidsflyt og ergonomi bli undersøkt – fra løsninger innen håndtering til grundig prosessanalyse.
Variantreduksjon i automasjonskapet
Med frekvensomformeren NORDAC PRO SK 500P tilbyr NORD en allrounder i bokformat. Med NORDAC PRO SK 500P har Nord DriveSystems en kontrollskapomformer for praktisk talt alle drivapplikasjoner. Den er tilgjengelig i varianter med et effektområde på 0,25 til 22 kW, som kan tilordnes ulike krav i forskjellige bransjer. For tiden jobber systemleverandøren med å utvide effektområdet.
Liten med kraftfull fotoelektriske avstandssensorene Pepperl+Fuchs
Det finnes en mengde applikasjoner som krever nøyaktig avstandsmåling over lange avstander. Denne oppgaven er krevende dersom sensoren ikke kan ta mye plass på grunn av installasjonssituasjonen i maskinen. Pepperl+Fuchs tilbyr nå en løsning med de nye fotoelektriske avstandssensorene i R200-serien integrerer raftig Pulse Ranging Technology (PRT) i et kompakt standardhus.
Rolf Selbo ansatt som Sales Engineer i Endress+Hauser
Endress+Hauser Norge opplever betydelig vekst og har ansatt Rolf Selbo som Sales Engineer. Rolf tiltrådte stillingen 1. september 2024 og er lokalisert på vårt hovedkontor på Tranby.
Ny CEO hos Gylling Teknikk
Selskapet takker Sverre Iversen for sin støe hånd. I 1983 var Sverre Iversen med på å starte det som i dag heter Gylling Teknikk AS. Tre ansatte og ett selskap har nå blitt til åtte selskaper med over 90 ansatte i Norge, Sverige og Finland. Det har vært litt av en reise. Sverre trapper nå ned og 30. juni hadde han sin siste dag som daglig leder. Han gir stafettpinnen videre til Nicolai og holder seg i bakgrunnen i en overgangsperiode.