CHRISTIAN AHRENS - KOELN

Utvikler felles tilbud innen måle- og automatiseringsteknologi

Partnerskap for smart produksjon

Endress+Hauser og Deutsche Telekom fremmer industridigitalisering med 5G-nettverk for universitetsområder. Med sine campusnettverk tilbyr Deutsche Telekom en infrastruktur for morgendagens smartfabrikk. Sammen med partnere fra industrien vil Europas største telekommunikasjonsselskap utvide sitt 5G-økosystem for industrien ytterligere.

Innen prosessautomatisering samarbeider Deutsche Telekom nå med Endress+Hauser. Målet med samarbeidet er å utvikle felles tilbud innen måle- og automatiseringsteknologi for prosessindustrien. Dette omfatter integrering av måleinstrumenter og tilbehør til neste generasjon mobilkommunikasjonsnettverk og digitale tjenester som er basert på dem. Begge selskaper har undertegnet en intensjonsavtale og arbeider nå med en koordinert tidsplan.

Måleinstrumenter med mobilkommunikasjonsmodul

Endress+Hauser er en av de første produsentene til å utstyre sine feltenheter med mobilkommunikasjonsmoduler og koble eksisterende installasjoner til 5G-nettverk via nyutviklede HART-gatewayer. På denne måten kan mange instrumenter overføre en mengde prosess- og enhetsdata parallelt og i sanntid. Disse kan for eksempel brukes i skyanvendelser for forebyggende vedlikehold av prosessanlegg.

Campusnettverk åpner andre signalbane

"I tillegg til de faktiske måleverdiene registrerer våre instrumenter en mengde informasjon fra prosessen og om sensoren", sier Matthias Altendorf, konsernsjef i Endress+Hauser. "muliggjør 5G-campusnettverket også en signalbane nr. to som er uavhengig av anleggets styresystem og dermed gjør det mulig å utnytte dette potensialet. Dette gjør det mulig å knytte verdikjeder tettere sammen over selskapsgrenser og gjøre industriprosesser mer effektive"

Sterke partnere for smart produksjon

"Å bygge et komplett 5G-økosystem for industrien vil øke tempoet i industridigitaliseringen", forklarer Claudia Nemat, medlem av Deutsche Telekoms ledergruppe for teknologi og innovasjon. "Vi gleder oss til å samarbeide med renommerte og erfarne partnere".

I tillegg til partnerskapet med nettverksleverandør Ericsson samarbeider telekommunikasjonsselskapet nå også med E&K Automation, en produsent av førerløse transportsystemer, og Konica Minolta, som blant annet tilbyr AR-briller.

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

GC Rieber Fabrikkbesøk crop

Suksesshistorie med WeAssist prosessoptimaliserings-systemet

GC Rieber Compact AS er en internasjonalt ledende næringsmiddelbedrift som tilbyr optimaliserte ernæringsprodukter for bruk i krisesituasjoner og for behandling av underernærte. Selskapets viktigste kunder er FN-organisasjoner og internasjonale hjelpeorganisasjoner. GC Rieber Compact AS er også en ledende leverandør av nød-proviant og vann til livbåter- og flåter over hele verden.

les mer...
670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

les mer...
Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad.