
En rekke verdier og annen informasjon kan måles og registreres
Nytt IoT grensesnitt for klimakontroll
Med sitt nye IoT-grensesnitt, setter Rittal grunnlaget for optimal integrering av kjøleaggregat i Industry 4.0 applikasjoner. Dette muliggjør kontinuerlig kommunikasjon fra sensoren til skyen, samt tilkobling til overordnet overvåkings- eller energistyringssystem.
Mye informasjon skapes i driften av moderne løsninger for klimakontroll i kapslinger. Så langt har det bare vært praktisk mulig å registrere driftstimer og gjeldende temperatur inne i kapslingen. Men med moderne enheter som de nye Rittal Blue e+ kjøleaggregatene, kan en rekke verdier og annen informasjon måles og registreres. Dette inkluderer temperaturene innenfor og utenfor kapslingen, fordamperen og kondensatortemperaturen og, ved behov, data fra ytterligere sensorer plassert inne i kapslingen. I stedet for en enkel måling av driftstimer registreres driftstider for kompressoren og intern og ekstern vifte separat. Det er også systemmeldinger, kapasitetsutnyttelsesdata og oppdatert informasjon om parametere.
Skape merverdi fra data
For å skape merverdi fra den store datamengden, må informasjonen være tilgjengelig for overordnet system. Med sitt nye IoT-grensesnitt tilbyr Rittal jevn kommunikasjon av data. Det gjør Blue e+ kjøleaggregat til IoT-kompatible enheter.
De protokollene som støttes er OPC-UA, Profinet, SNMP, Modbus og CANopen. Antall støttede protokoller gjør det mulig å koble til overordnet overvåkings- eller energiledelsessystemer i nesten alle tilfeller. Data fra kjøleenhetene er da tilgjengelig i disse systemene. Du kan også angi parametere og konfigurere innstillinger via IoT-grensesnittet.
Cloud tilkobling
Informasjonen fra enhetene kan også brukes til et bredt spekter av analyser. Kommunikasjonsfunksjonene som er tilgjengelige via det nye IoT-grensesnittet, tillater integrering av klimastyringsløsninger i IoT-applikasjoner, og baner vei for nye applikasjoner og smarte service løsninger.
For eksempel muliggjør alternativet optimalisering av vedlikehold og service, noe som reduserer driftskostnadene. En annen viktig applikasjon er energidatahåndtering.
Med all data tilgjengelig hele tiden øker energieffektivitetsnivået, noe som igjen bidrar til å redusere kostnadene.
IoT-grensesnittet kan enten monteres på en DIN-skinne eller direkte på kjøleenhetene.
Morrow og Optimeering skal utvikle AI-drevet software
Kraftproduksjonen må til enhver tid tilpasses forbruket
Det norske cleantech-selskaper Morrow Batteries ASA (Morrow) og Optimeering AS har undertegnet en intensjonsavtale om sammen å utvikle AI-drevet automasjonsprogramvare for kortsiktige kraftmarkedsoperasjoner.
AMNYTT 01 2023 er publisert
Endelig er det offentlig fastslått at det grønne skifte vil kreve med elektrisk kraft enn dagens system kan produsere. En rekke fagfolk og representanter har i lang tid etterlyst økt satsing på produksjon av elektrisk kraft her i landet.
Forsyningssikkerhet avgjørende for å lykkes med elektrifisering av Norge
Har utarbeidet tre råd for hvordan man kan sikre kontroll på forsyningssikkerhet
Sjefforsker Gerd Kjølle i SINTEF mener vi må ligge i forkant på forsyningssikkerhet for å lykkes med elektrifisering av Norge. Digitalisering av kraftsystemet vil bidra til viktige løsninger.
JFKnudtzen blir Weidmüller PROpartner
Vil forenkle planlegging, forenkle produksjon, forenkle ‘klar-til-installasjon’
Hvilken verdi gir dette kundene til PROpartner distributøren. JFKnudtzen tilbyr bred kompetanse, for å gi kunden de beste løsningene på behovene.