Ny kraftig SCARA-robot fra KUKA
– raske bevegelser og 60 kg nyttelast. KUKA lanserer nok en SCARA-robot denne høsten. En kraftig modell med en maksimal nyttelast på 60 kilo. SCARA-roboter har flere fordeler. De er energieffektive, kostnadseffektive og kan bevege seg raskt med svært høy presisjon, sier Micael Amandusson, channel manager hos KUKA Nordic.
SCARA – Selective Compliance Assembly Robot Arm – er en robottype som manglet i KUKA:s sortiment i flere år. Men da selskapet relanserte SCARA-roboten med KR 6-modellen for tre år siden, kom det en rask og god respons fra markedet, og et signal om å utvide sortimentet.
– I dag har vi SCARA-roboter for laster mellom 6 og 60 kilo, sier Micael Amandusson.
Med alle de ulike versjonene kan selskapet nå tilby totalt 18 ulike versjoner av SCARA-roboter. Investeringen har også gitt resultater i form av markedsandeler: 25 prosent på verdensbasis.
I motsetning til de fleste andre KUKA-roboter har modellene fire akser i stedet for seks. Dette gjør dem mer begrensede i høyden. Men samtidig er de raskere og mer presise på det området de er nisje for: raske presisjonsbevegelser i sideretningen. De er også mye mer energieffektive, noe som betyr en betydelig lavere TCO.
– Innkjøpsprisen er også betydelig lavere enn for en seksakset robot, nesten halvparten», sier Micael Amandusson.
Denne høsten lanserer KUKA SCARA-roboten KR 60, med en maksimal nyttelast på 60 kg. Den kraftige maskinen har en rekkevidde på 1 200 millimeter, noe som gjør at den kan dekke en diameter på nesten 2,5 meter – bortsett fra et lite område like bak der den har en slags blindsone. En av modellene – KR 12 med en maksimal lastekapasitet på 12 kg – er også tilgjengelig i en renromsversjon som egner seg for håndtering av sensitiv elektronikk, for eksempel i en batterifabrikk. Modellene KR 6 og KR 13 er tilgjengelige i hygieniske oljevarianter, spesialisert for næringsmiddel- og farmasøytisk industri.
SCARA-roboten er et svært godt alternativ til fastmonterte lineære applikasjoner som drives av strøm eller trykkluft. I motsetning til faste installasjoner kan den enkelt flyttes, omprogrammeres og tilpasses nye oppgaver.
Når det gjelder programmering, er enkelheten den samme som med KUKA:s andre roboter. De kan også styres med de samme kontrollene og har samme enkle service og betjening.
– Mange bruker penger på en seksakset robot helt unødvendig. Når det gjelder typiske sidebevegelser er en SCARA ofte et bedre og billigere alternativ, perfekt for små og mellomstore bedrifter som trenger å komme i gang og automatisere, sier Micael Amandusson.
Om KUKA Nordic Norway
KUKA er et internasjonalt automasjonskonsern med en omsetning på mer enn 4 milliarder euro og rundt 15 000 ansatte. Som en av verdens ledende leverandører av intelligente, ressursbesparende automasjonsløsninger tilbyr KUKA industriroboter, autonome mobile roboter (AMR) inkludert styringer, programvare og skybaserte digitale tjenester, samt fullt nettverksbaserte produksjonssystemer for ulike bransjer - spesielt for markeder som bilindustrien med fokus på e-mobilitet og batteri, elektronikk, metall og plast, forbruksvarer, mat, e-handel, detaljhandel og helse. KUKA har virksomhet i mer enn 50 land med over 100 lokasjoner. De største lokasjonene er i Tyskland, USA, Kina og Ungarn. KUKA-konsernet omfatter også Swisslog (intralogistikkautomatisering), Swisslog Healthcare (sykehus- og apotekautomatisering), Visual Components (offline-programmering og simulering) og Device Insight (IoT).
Sigum Fagerberg AS kjøper Pemac AS og styrker sin posisjon innen instrumentering
Sigum Fagerberg AS har kjøpt opp instrumentspesialisten Pemac AS, et selskap kjent for sin ekspertise innen online måling og analyse. Oppkjøpet markerer et viktig steg for Sigum Fagerberg AS i å styrke sin posisjon i markedet for instrumentering og analyseverktøy.
Elteco styrker staben
Kjetil Davidsen er ansatt som ny produktsjef med ansvar for Polylux samt lyn og overspeningsvern.
Emerson vinner IoT Breakthrough-pris for 2025 for «Årets industrielle innovasjon»
Emerson har vunnet prisen for «Årets industrielle IoT-innovasjon» for sin DeltaV™ Workflow Management-programvare under den 9. årlige IoT Breakthrough Awards. Prisen anerkjenner Emersons neste generasjons programvare-som-en-tjeneste-løsning for å hjelpe farmasøytiske selskaper med å utvikle, skalere og produsere livsendrende celle- og genterapier mer effektivt.
Strategisk partnerskap er i gang
SICK og Endress+Hauser slår seg sammen om prosessautomatisering. SICK og Endress+Hauser tar i bruk sitt strategiske partnerskap innen prosessautomatisering: SICKs avanserte gassanalyse- og mengdemålingsteknologi er nå en integrert del av Endress+Hausers omfattende instrumentportefølje. Målet med samarbeidet er å gi kunder i prosessindustrien enda bedre støtte til å øke anleggets effektivitet, beskytte miljøet og redusere CO2-avtrykket.