Reagerer øyeblikkelig når den kommer i kontakt med vann
Nivåvippen har fått en erstatter
Nivåvipper er kanskje den vanligste og enkleste sensoren for nivåmåling i verden i dag og styrer pumpene i størstedelen av landets pumpestasjoner. Nivåvipper er rimelige i innkjøp, enkle å montere, men er også svært utsatt for problemer.
De krever god plass og volum for å fungere som de skal, man må passe på at de ikke henge seg fast i pumper, kjettinger, stiger og lignende. De utsettes for slag og støt av turbulens og tynges ned av papir, filler, fett og slam som i verste fall blokkerer vippens funksjon. Nivåvipper har ofte ekstern vekt for å justere innslagspunktet, men det gir uansett et noe unøyaktig innslagspunkt og utsetter kabelen for mye mekanisk og kjemisk slitasje.
I samarbeid med Baumer har Sigum Fagerberg AS fått utviklet et alternativ til nivåvipper- like enkel i bruk og installasjon, men som eliminerer alle ulempene:
Baumer LBFS IP68 er en elektronisk nivåbryter som monteres hengende i kabelen.
Den reagerer øyeblikkelig når den kommer i kontakt med vann og gir millimeterpresis aktivering. Sensoren har ingen behov for å flyte rundt og kan monteres på trange områder uavhengig av øvrig utstyr i kummen. Den blokkeres heller ikke av papir, fett og fremmedlegemer og er med sin konstruksjon i Syrefast stål og PEEK kjemisk bestandig mot det meste.
I spesielle situasjoner med f.eks skumdannelse, turbulens eller gjentagende problemer med fett og slam kan man enkelt programmere sensoren for å se bort fra dette og også justere dempingen for å unngå aktivering ved vannsprut eller kondens. Som en ekstra bonus kan sensoren programmeres til å f.eks aktiveres kun av olje i kummen; en nyttig funksjon som gir tidlig varsel ved forurensinger.
Baumer LBFS IP68 kan brukes for pumpestyring, høy/lav alarm, som oljevakt, overløpsvarsling, tørrkjøringsvern eller i kombinasjon med øvrige sensorer i serien. Sensoren fungerer like godt på væske, tørrstoff eller klebrige medier.
Baumer LBFS IP68 er en del av Baumers velkjente CleverLevel-serie av elektroniske nivåbrytere. Det er nesten bare fantasien som setter grenser hva disse bryterne kan brukes til, du finner dem i alt fra næringsmiddelindustrien til avløpsrenseanlegg, havbruk, olje/gass, kraftverk og fartøy over hele verden. Denne nye modellen er nå et særdeles godt alternativ til vippestyring til en fornuftig pris.
Sensorene gir 24Volts PNP eller NPN signal som kan tilkobles direkte til de fleste styresystem eller via releer for direkte styring. Sensoren kan leveres med flere kabellengder og er også tilgjengelig for ATEX områder.
Overvåking+Optimaliseringssensorer basert på LoRa
Globalt standardisert LoRaWAN®-teknologi muliggjør effektiv,signaloverføring med lang rekkevidde. Målepunkter vidt distribuert i utendørsområder, kabling er kompleks eller ikke mulig, kontrollsystemet på høyere nivå fungerer allerede til fulle eller ingen er tilgjengelig på stedet: Så snart sensorteknologi brukes utenfor klart definerte industrielle produksjonsmiljøer eller ekstra måling data skal etterspørres i eksisterende systemer, slike utfordringer og hindringer oppstår.
Verdens største anlegg
Verdens største varmepumpeanlegg med ammoniakk er bygget ved Drammensfjorden. Ammoniakk er effektivt medium for varmepumpe, men gir en del driftstekniske utfordringer. En av utfordringene er arbeidstrykket, som er på 53 bar. Den andre utfordringen er utnyttelsesgraden, som for hovedpumpene er designet for driftebelastning på 50 prosent. Drammen Fjernvarme drifter med 90 prosent utnyttelse av kompressoren.
Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser
En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.
Industribedrifter sliter med å dokumentere gevinst på sine digitale investeringer
Programvareselskapet IFS offentliggjør nå resultater fra studien; Shaping the Future of Manufacturing. En studie som viser hvor langt industribedrifter har kommet i sin digitale transformasjon, basert på deres planer for fremtidige investeringer og status på IT-strategier og utfordringer. Målet er å finne ut hvilke områder der industrien kan maksimere sin vekst.