NI Grid Automation System crop

Man kan mikse egne behov med kommersielt hyllevareutstyr

NI lanserer PMU-applikasjon for automatiseringssystemer i kraftnettet

Operatører kan bruke denne teknologien for å oppnå bedre innsikt i kraftnetttets tilstand og helse, slik at de kan skreddersy måleløsninger for spesifikke og fremtidige behov.

National Instruments (NI), leverandør av plattformbaserte systemer som gjør at ingeniører og forskere kan løse noen av verdens største tekniske utfordringer, lanserer en ny fasemåleenhetsplattform (phasor measurement unit - PMU) for NI Grid Automation System. Åpen PMU-kode for LabVIEW sammen med CompactRIO moduær maskinvare gir tilpasningsvennlig og komplett PMU-løsning.

Automatiseringssystemet for kraftnettet (Grid Automation System) er basert på CompactRIO innvevde kontroll og innsamlingssystem. Prosesseringsenheten kjører en determistisk versjon av sanntids Linux med et fullt programmerbart applikasjonslag som gjør at man kan mikse egne behov med kommersielt hyllevareutstyr. Det nye systemet leveres med PMU-teknologi som virker rett fra esken og møter ANSI Standard C37.118.1a-2014, eller som et åpent LabVIEW programvareprosjekt for kundetilpasning.

Siden eiere av kraftnett står overfor utfordringer som generering av fornybar energi, energilagring, pluggbare elbiler, koblinger og økt etterspørsel, ser bedrifter etter løsninger som forenkler automatiseringen samtidig som målinger er synlige. Som et resultat av dette er PMU-teknologi blitt et vanlig verktøy for kraftingeniører. Imidlertid krever denne typen styringsplattform manuelle målinger og er ofte bundet opp til utstyrsleverandører. Åpne PMU teknologiressurser er viktig for bedrifter som trenger å utvikle en plattform raskt samtidig som de opprettholder full frihet med hensyn til både maskinvare- og programvarespesifikasjoner.

National Grid UK i Storbritannia brukte CompactRIO til å utvikle sitt eget spesialtilpassede målesystem for måling av harmoniske. Selskapet bruker denne teknologien til å måle, samle inn og analysere strømkvaliteten i transmisjonsnettet i Storbritannia.
“Vi vet ikke hva fremtiden vil bringe,” sier Peter Haigh, Senior Power Systems Engineer ved National Grid UK. “Men ved å velge CompactRIO-plattformen fra NI, er vi i stand til å levere hva vi trenger nå og det vi ikke vet noe om i fremtiden.”

Les hele National Grid UK Case-studien på ni.com/nationalgrid.

For mer informasjon om «the Grid Automation System», besøk ni.com/gridautomation

 

Siemens UNIBUSS crop

Siemens optimaliserer lading av Unibuss’ elektriske busser i Oslo

Siemens har inngått en avtale med Unibuss, en ledende bussoperatør i Oslo-området, for å levere sin innovative Depot360 Managed Services-løsning. Med Norge i front av den globale overgangen til elektrisk mobilitet markerer denne avtalen Siemens’ første Depot360-fotavtrykk i Norge.

Guard Bergen crop

Tar grep for å sikre fremtidens vannkvalitet i Bergen

Guard Automation skal levere Norges største og mest komplekse driftskontrollsystem for vann og avløp til Bergen Vann. Systemet skal sikre rent vann til over 300 000 mennesker i og rundt Bergen. Bergen Vann leverer rent drikkevann og avløpsrensing til over 300 000 mennesker bosatt i Bergen og Bjørnafjorden kommune. Nå er det klart at Guard Automation skal levere et nytt driftssystem for å sikre den kritiske infrastrukturen.

Pepperl WILSEN_Wireless_LoRaWAN_Sensors crop

Overvåking+Optimaliseringssensorer basert på LoRa

Globalt standardisert LoRaWAN®-teknologi muliggjør effektiv,signaloverføring med lang rekkevidde. Målepunkter vidt distribuert i utendørsområder, kabling er kompleks eller ikke mulig, kontrollsystemet på høyere nivå fungerer allerede til fulle eller ingen er tilgjengelig på stedet: Så snart sensorteknologi brukes utenfor klart definerte industrielle produksjonsmiljøer eller ekstra måling data skal etterspørres i eksisterende systemer, slike utfordringer og hindringer oppstår. 

DF crop

Verdens største anlegg

Verdens største varmepumpeanlegg med ammoniakk er bygget ved Drammensfjorden. Ammoniakk er effektivt medium for varmepumpe, men gir en del driftstekniske utfordringer. En av utfordringene er arbeidstrykket, som er på 53 bar. Den andre utfordringen er utnyttelsesgraden, som for hovedpumpene er designet for driftebelastning på 50 prosent. Drammen Fjernvarme drifter med 90 prosent utnyttelse av kompressoren.