
Selskapet unike sensorer kan plasseres hvor som helst
Mobile Worker tar Disruptive Technologies inn i bygg og anleggsbransjen
Mobile Worker signerte nylig en pilotprogram-avtale med Disruptive Technologies AS, teknologiselskapet i Bergen som med sine supereffektive sensorer skaper nye muligheter for mange næringer. Samarbeidet baner vei for digitalisering av bygg- og anleggsbransjen ved hjelp av tingenes internett (IoT).
Stort potensiale i teknologien
Disruptive Technologies har imponert flere store investorer. Tidligere i år ble også Telia en av deres offisielle samarbeidspartnere. Selskapet sine unike sensorer kan plasseres hvor som helst, og takket være lavt energiforbruk, har de en batteritid på hele 15 år. Potensialet i teknologien er stort, og de små sensorene registrerer foreløpig berøring, temperatur og nærhet. Dette gir flere nyttige anvendelsesområder for bygg og anleggsbransjen, og Mobile Worker ser frem til å presentere flere spennende løsninger med sensorene i løpet av året. Jan Indvær, daglig leder i Mobile Worker forteller:
- Vi er entusiastiske og tror vår satsing på IoT-teknologien vil styrke Mobile Worker sitt arbeid med å digitalisere bygg- og anleggsbransjen. Bransjen har et stort behov for å innoveres, og sensorteknologi kan løse mange utfordringer rundt varsling, framdrift, tilstedeværelse, tyveri, vedlikehold, og mye mer.
Tradisjon for å innovere
Sensorteknologien er etterspurt blant flere av bedriftene som Mobile Worker leverer tjenester til. Siden selskapet startet i 1995, har fokuset på digitalisering og integrasjoner gjort dem til en viktig partner for mange av deres kunder. I dag effektiviserer Mobile Worker bedrifter ved å blant annet ta vekk papirene. Med en app som støtter hele 13 språk og en web portal, løser Mobile Worker utfordringer knyttet til alt fra daglig timeregistrering til kvalitetssikring og ressursplanlegging.
- Disruptive Technologies ønsker å knytte til seg selskaper fra mange bransjer, sier Ole Petter Novsett, salgsdirektør i selskapet, og mener Mobile Worker er en partner som gir tilgang til bygg og anleggsbransjen på en spennende og effektiv måte.
Disruptive Technologies har fått mye omtale og har vunnet flere priser i det siste. Blant annet ble de i 2016 årets vinner av Norwegian Tech Award, og under Byggedagene i år vant de innovasjons-konkurransen «Grønn digitalisering», arrangert av Innovasjon Norge.
Mobile Worker ble etablert som selskapet Mosoft i 1995, men endret navn i 2017 for å samle sine løsninger under en tydeligere profil.
Siemens optimaliserer lading av Unibuss’ elektriske busser i Oslo
Siemens har inngått en avtale med Unibuss, en ledende bussoperatør i Oslo-området, for å levere sin innovative Depot360 Managed Services-løsning. Med Norge i front av den globale overgangen til elektrisk mobilitet markerer denne avtalen Siemens’ første Depot360-fotavtrykk i Norge.
Tar grep for å sikre fremtidens vannkvalitet i Bergen
Guard Automation skal levere Norges største og mest komplekse driftskontrollsystem for vann og avløp til Bergen Vann. Systemet skal sikre rent vann til over 300 000 mennesker i og rundt Bergen. Bergen Vann leverer rent drikkevann og avløpsrensing til over 300 000 mennesker bosatt i Bergen og Bjørnafjorden kommune. Nå er det klart at Guard Automation skal levere et nytt driftssystem for å sikre den kritiske infrastrukturen.
Overvåking+Optimaliseringssensorer basert på LoRa
Globalt standardisert LoRaWAN®-teknologi muliggjør effektiv,signaloverføring med lang rekkevidde. Målepunkter vidt distribuert i utendørsområder, kabling er kompleks eller ikke mulig, kontrollsystemet på høyere nivå fungerer allerede til fulle eller ingen er tilgjengelig på stedet: Så snart sensorteknologi brukes utenfor klart definerte industrielle produksjonsmiljøer eller ekstra måling data skal etterspørres i eksisterende systemer, slike utfordringer og hindringer oppstår.
Verdens største anlegg
Verdens største varmepumpeanlegg med ammoniakk er bygget ved Drammensfjorden. Ammoniakk er effektivt medium for varmepumpe, men gir en del driftstekniske utfordringer. En av utfordringene er arbeidstrykket, som er på 53 bar. Den andre utfordringen er utnyttelsesgraden, som for hovedpumpene er designet for driftebelastning på 50 prosent. Drammen Fjernvarme drifter med 90 prosent utnyttelse av kompressoren.