KUKA IONTEC crop

Egnet til fremtidens digitale produktionsmiljøer

KUKA lancerer en ny produktserie i kategorien for mellemstore nyttelaster

Robot- og automatiseringsspecialist KUKA lancerer en ny produktserie på markedet. Som efterfølger til KR 60-3 sætter KR IONTEC nye fleksibilitetsstandarder i kategorien for mellemstor nyttelast. Den er designet til drift i traditionelle og digitale produktionsmiljøer og skiller sig især ud for sit store arbejdsområde – det bedste i klassen.

Højeste fleksibilitet og celler med lite opstillingsareal

KR IONTEC kan benyttes i enhver installationsposition – på gulvet, på væggen eller skråt. Muligheden for at konvertere den installerede robots nyttelast fra 30 til op til 70 kg gør den også yderst fleksibel. Endvidere har KR IONTEC, med en maksimal rækkevidde på 3100 mm, det største arbejdsområde i klassen. Takket være den lange rækkevidde, evnen til at arbejde særdeles tæt på selve robotten og det udvidede arbejdsareal under robotten, udnytter KR IONTEC sit arbejdsområde på optimal vis. Robottens begrænsede pladskrav, med et 30 procent mindre opstillingsareal og 10 procent mere strømlinet forstyrrelseskontur, muliggør et mere kompakt celledesign.

"Kraftig, slank, fleksibel – og egnet til fremtidens digitale produktionsmiljøer: Med den nye KR IONTEC leverer vi nøjagtigt, hvad markedet forventer af en robot i kategorien for mellemstore nyttelaster. Og mere til", siger Joacim Lorentsson, salgschef hos KUKA Nordic.

De bedste værdier for Total Cost of Ownership (TCO)

KR IONTEC har de laveste vedligeholdskrav i sin klasse. Vedligeholdsomkostningerne reduceres blandt andet af det faktum, at robotten kræver færre reservedele, og at der i gennemsnit kun er behov for olieskift efter hver 20.000 timers drift. Som følge af det reducerede energiforbrug, der skyldes den forbedrede drivteknik og lavere robotvægt, er driftsomkostningerne også lavere. Den nye KR IONTEC udmærker sig, hvad angår TCO og Life Cycle Efficiency. Den tekniske tilgængelighed er over 99 procent, og gennemsnitstiden mellem driftsvigt er omkring 400.000 timers drift.

Parat til fremtidens digitale produktionsverden

KR IONTEC er parat til brug i både traditionelle og digitale driftsmiljøer, og den er udstyret med forskellige "bevægelsesmodes". Disse softwaretilføjelser kan benyttes til at tilpasse robotten fleksibelt til forskellige produktionsprocesser med stort set et enkelt knaptryk: Performance Mode sikrer høj ydeevne, dynamik og effektivitet som standard. Path Mode muliggør nøjagtig kontinuerlig banekørsel ved alle hastigheder med absolut nøjagtighed og præcision. Dynamic Mode kan benyttes til at minimere cyklustider. KR IONTEC kan bestilles fra og med januar 2020. Levering af de første modeller er planlagt til april.

Phoenix etikett crop

Ny produktetikett støtter automatisert varemottak

For å optimalisere logistikkprosessene ytterligere innfører Phoenix Contact nye produktetiketter som forenkler automatisert varemottak og varelevering hos kundene sine. De nye produktetikettene gjengir den viktigste informasjonen, som artikkelnummer, mengde, produksjonsdato, batch og opprinnelsesland, som 1D-strekkode og/eller 2D-datamatrisekode. 

JFK Werma WeAssist crop

Reduser risiko og usikkerhet, og spar deg for kostbar nedetid

Mangelen på sanntidsinformasjon kan føre til uventede flaskehalser og produksjonsnedetid, noe som til slutt påvirker bedriftens lønnsomhet. Med WeAssist prosessoptimaliserings-system fra JFKnudtzen kan du løse utfordringene.

Graphic Group Mensch & Medien Gm

Elektronisk komponentbeskyttelse for 48 V forbrukere

Med de nye, enkanals automatsikringene PTCB fra Phoenix Contact sikres nå også last med forsyningsspenning på 48 V DC elektronisk. Komponentbeskyttelsen kan kombineres med rekkeklemmeporteføljen CLIPLINE. 

UR30 crop

Universal Robots lanserer ny kraftkar – løfter hele 30 kg

Til tross for at den nye roboten er råsterk, er den fortsatt betegnet som samarbeidende. Nye UR30 er nå endelig klar for det norske markedet melder distributøren Kameleon Robotics. Verdens største produsent av samarbeidende roboter, Universal Robots, lanserte rett før jul en helt ny robot i sin nye produktserie.