Krohne OPTIMASS 7400 crop

KROHNE OPTIMASS, Coriolis måleren som nå i over 20 år har målt tørrstoff på Norske renseanlegg

De første tørrstoffmålerne ble montert og satt i drift i slutten av 90-tallet. De er fortsatt i drift med like gode måleresultater i dag. KROHNE lanserte verdens første ett-rettløps Coriolis måler i 1994 og nå etter 4 generasjoner, og videre utvikling ser vi flere bruksområder av dette måleprinsippet.

Tørrstoff: I dag har vi passert 125 målere fordelt på 45 renseanlegg i Norge. Disse renseanleggene kan fortelle at de er meget fornøyde med KROHNE OPTIMASS, og at investeringen de har gjort har gitt full uttelling med tanke på optimalisert dosering av kjemikalier.

I 1999 gjorde vi en av de første installasjonene på mengde trykkslam til råtnetank. Dette var på FREVAR - renseanlegget på Øra. Med 1. generasjon rettløpsmåler MFM 480 G. Måleren er fremdeles i bruk på Øra.

På det samme renseanlegget finner man også trolig også en norsk rekord. Den samme installerte måleren (på bildet under) har målt TS på over 50%, Her er slammet så tørt så det kan ikke pumpes. Det må dermed skyves hydraulisk.

krohne Optimass 001 300.jpg

Suksessfaktorer:

  • Leveres ferdig konfigurert for avløpsslam. Kan enkelt finjusteres av brukeren selv
  • Den Coriolis rettløpsmåleren som har best målenøyaktighet av densitet på markedet. EGM Patent
  • Kombinasjon av målinger som densitet/ konsentrasjon (TS), temperatur, målt masse og beregnet volum
  • Ingen krav til rettstrekk
  • Lavt trykkfall gir stor målekapasitet. Ett rett rør
  • Ingen sensor som stikker inn i prosessen
  • Ingen fargepåvirkning fra slammet
  • Det trengs ingen spesialverktøy, pc-program eller avansert opplæring. Det eneste som trengs er prøveeksemplar fra lab

Andre applikasjoner for Coriolis OPTIMASS:

  • Mud/slam måling.
  • Drivstoffmåling, bunkersolje og diesel.
  • Konsentrasjonsmåling av kjemikalier.
  • Måling av diverse parameter i næringsmiddel som for eksempel, sukkerlake, syltetøy, saft, yoghurt , og liknende 

 

Om KROHNE:

KROHNE er en komplett leverandør av måletekniske løsninger for mengde, trykk, temperatur, nivå og analyse. Grunnlagt i 1921 med produksjon av VA metere. Hovedkontor i Duisburg, Tyskland og representert på alle kontinenter med ca 3700 ansatte. Fra vårt kontor i Moss utføres salg, teknisk support, landsdekkende service, lokalt varelager, kurs og opplæring.  KROHNE står for innovasjon og høy kvalitet og er blant de

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

Elni

Industribedrifter sliter med å dokumentere gevinst på sine digitale investeringer

Programvareselskapet IFS offentliggjør nå resultater fra studien; Shaping the Future of Manufacturing. En studie som viser hvor langt industribedrifter har kommet i sin digitale transformasjon, basert på deres planer for fremtidige investeringer og status på IT-strategier og utfordringer. Målet er å finne ut hvilke områder der industrien kan maksimere sin vekst.

les mer...
AMNYTT 03 2023 kolasj crop

AMNYTT 03 2023 er publisert

Det er enighet i politisk miljø og i industrien om at produksjonen må omstilles. CO2 utslippet må reduseres. Bruk av fornybar energi må økes. For de fleste industrielle aktører innebærer det omstilling til mer bruk av elektrisk kraft, som er produsert fra vann, vind eller sol. Når dette er sagt slutter enigheten mellom politisk og næringsmessige interesser.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Goodtech leverer styringssystemer til nytt moderne renseanlegg i Hokksund med høye miljøambisjoner

Øvre Eiker kommune bygger nytt renseanlegg i Hokksund med utvidede renseegenskaper og har valgt NCC som entreprenør for utbyggingen. Goodtech bistår med programmering av styringssystemer, samt leveranse av elektrodokumentasjon, gassdetektorer og hardware med planlagt ferdigstillelse i løpet av 2025.

les mer...