IKM gruppen_strategisk samarbeid med Rosenberg crop

Vil ta opp igjen satsingen i vindmarkedet gjennom selskapet IKM InWind

IKM investerer i offshorevind og inngår strategisk samarbeid med Rosenberg

IKM har valgt å investere i Flexifloat teknologien ved å kjøpe seg inn i teknologiselskapet Flexible Floating System AS. Selskapet har et konsept for offshore vind som skiller seg fra andre konsepter ved at også selve konstruksjonen vil bidra til å generere energi fra bølger. 

Investeringen er i tråd med vår strategi innen energi / fornybar og vi vil med dette ta opp igjen satsingen i vindmarkedet gjennom selskapet IKM InWind. «Vi er overbevist om at offshore vind er et område hvor IKM kan bidra med teknologi og løsninger for fremtiden. Vi har over de siste 30 årene opparbeidet oss en betydelig kompetanse innen design, konstruksjon og drift av marine konstruksjoner som er relevante for nettopp dette området!» uttaler Ståle Kyllingstad.

«Rosenberg har eksklusive rettigheter til å bruke Fleksifloat teknologien. Som en del av avtalen så inngår også IKM en samarbeidsavtale med Rosenberg Worley AS for å bistå Rosenberg i teknologiutviklingsfasen, samt på sikt også leveranser av aktuelle produkter og tjenester etter kommersialisering. –IKM og Rosenberg har i dag et godt samarbeid på flere områder. At dette nå også kan inkludere fornybare energikilder er veldig gledelig», sier daglig leder i Rosenberg Jan Narvestad.

Selve teknologien til havvindkonseptet Flexifloat er basert på å plassere 9 vindturbiner på et stort flytende fundament i stål. Fundamentet er 420 meter langt og 240 meter bred, og består av fleksible kuber i stål som lar konstruksjonen bevege seg på havet som et teppe. På denne måten spiller konstruksjonen på lag med kreftene i havet. Dette medfører mindre fundamentkostnader pr. turbin og en svært lovende kalkyle for konseptet forteller Knut Høiland som leder utviklingen av konseptet i Rosenberg.

«Konseptet er i tillegg egnet for å ta opp energi fra både bølger og sol. I sum bidrar dette til at konseptet blir veldig konkurransedyktig i det kommende marked for flytende havvind» avslutter Høiland.

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.