
Vil ta opp igjen satsingen i vindmarkedet gjennom selskapet IKM InWind
IKM investerer i offshorevind og inngår strategisk samarbeid med Rosenberg
IKM har valgt å investere i Flexifloat teknologien ved å kjøpe seg inn i teknologiselskapet Flexible Floating System AS. Selskapet har et konsept for offshore vind som skiller seg fra andre konsepter ved at også selve konstruksjonen vil bidra til å generere energi fra bølger.
Investeringen er i tråd med vår strategi innen energi / fornybar og vi vil med dette ta opp igjen satsingen i vindmarkedet gjennom selskapet IKM InWind. «Vi er overbevist om at offshore vind er et område hvor IKM kan bidra med teknologi og løsninger for fremtiden. Vi har over de siste 30 årene opparbeidet oss en betydelig kompetanse innen design, konstruksjon og drift av marine konstruksjoner som er relevante for nettopp dette området!» uttaler Ståle Kyllingstad.
«Rosenberg har eksklusive rettigheter til å bruke Fleksifloat teknologien. Som en del av avtalen så inngår også IKM en samarbeidsavtale med Rosenberg Worley AS for å bistå Rosenberg i teknologiutviklingsfasen, samt på sikt også leveranser av aktuelle produkter og tjenester etter kommersialisering. –IKM og Rosenberg har i dag et godt samarbeid på flere områder. At dette nå også kan inkludere fornybare energikilder er veldig gledelig», sier daglig leder i Rosenberg Jan Narvestad.
Selve teknologien til havvindkonseptet Flexifloat er basert på å plassere 9 vindturbiner på et stort flytende fundament i stål. Fundamentet er 420 meter langt og 240 meter bred, og består av fleksible kuber i stål som lar konstruksjonen bevege seg på havet som et teppe. På denne måten spiller konstruksjonen på lag med kreftene i havet. Dette medfører mindre fundamentkostnader pr. turbin og en svært lovende kalkyle for konseptet forteller Knut Høiland som leder utviklingen av konseptet i Rosenberg.
«Konseptet er i tillegg egnet for å ta opp energi fra både bølger og sol. I sum bidrar dette til at konseptet blir veldig konkurransedyktig i det kommende marked for flytende havvind» avslutter Høiland.
Ny utgave av AMNYTT magasin
Møte nestorene Sæland og Borchsenius i videointervju. Les vårt profilintervju med Trygve Dirdal, fagleder instrumentering i Equinor. Vi skriver også om sensorer som forstår og roboter som beskytter – industrien tar nye steg mot smartere, tryggere og grønnere produksjon.
Emerson utvider AI-porteføljen for tryggere og mer forutsigbar automatisering
Emerson har lansert nye AI-løsninger rettet mot industriell automatisering, med særlig vekt på driftssikkerhet og anvendbarhet i virksomhetskritiske systemer.
Pepperl+Fuchs lanserer nye IO-Link huber
Med bruk av IO-Link-huber er mange teknologiske begrensninger en saga blott: de tillater blandet drift av IO-Link-enheter og binære standardsensorer/aktuatorer på en og samme IO-Link-master. De nye IO-Link-hubene i G11- og G16-serien fra Pepperl+Fuchs representerer en spesielt robust og kostnadseffektiv løsning, og gir brukerne størst mulig fleksibilitet i systemplanleggingen.
Ny direktør for industriell automatisering i Schneider Electric Norge
Camila Medina (33) tiltrer 1. juni som direktør for industriell automatisering i Schneider Electric Norge. Hun kommer fra stillingen som strategileder for Norden og Baltikum i samme selskap og har tidligere erfaring fra både Statkraft og Schneider Electric.